Hoe vind ik een leuke vacature of training via een uitzendbureau

Iedereen heeft werk of is bezig met een opleiding dan wel cursus of training. Mensen hebben nu eenmaal een bron van inkomsten nodig om te kunnen wonen, slapen, ontspannen en in de dagelijkse behoefte te voorzien. Maar werk is meer dan dat. Werk is niet alleen geld verdienen. Je hebt namelijk de hele dag collega's om je heen bij de meeste functies en krijgt andere verantwoordingen dan in je dagelijks leven. Het ene soort werk is fysiek zwaarder dan het ander. En bij het andere soort werk wordt er veel van je verwacht op organisatorisch niveau. Maar hoe kom je nu aan werk dat jou ligt en dat aansluit bij jouw wensen?

Uitzendbureau's en detachering

Een van de eerste stappen is het inschrijven bij een uitzendbureau. Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in werkvoorziening en bemiddeling bij een baan. Het werkt als volgt:

Werkvoorziening

1) Je schrijft je in bij een uitzendbureau dat gespecialiseerd is in werkvoorziening die aansluit bij de bedrijfstak waarin jij een opleiding hebt gehad of al (veel) werkervaring hebt opgedaan. Meestal volgt een inleidend gesprek met een werknemer die ten eerste jouw gegevens en werkervaring wilt hebben. Het inleveren van je CV is meestal al voldoende voor de basisinformatie. Tijdens een eerste oriënterend gesprek kan de medewerker van het uitzendbureau (of UWV werkplein) tips geven over je cv. Ook krijg je meteen een eerste indruk van het aantal banen en vacatures waarvoor jij in aanmerkingen zou kunnen komen.

Soort werk

2) Het vertellen en overleggen over het soort werk dat je zoekt. Het uitzendbureau zal veel vacatures hebben in de bedrijfstak waarin jij werkervaring of een opleiding in hebt gehad. Met jouw voorkeuren van het soort werk, de verdiensten en secundaire arbeidsovereenkomsten kan het uitzendbureau op zoek gaan naar geschikt werk voor jou. Het mooie is dat je hier zelf niets voor hoeft te doen. Je hoort meestal na een aantal werkdagen of werk weken welke functies beschikbaar zijn of zijn geworden die aansluiten bij hetgeen je hebt uitgekozen betreft je voorkeur.

Detacheringsbureau

3) Je kunt je ook inschrijven bij een gespecialiseerd detacheringsbureau. Dit lijkt erg op een uitzend-of selectiebureau en de procedures zijn vrijwel gelijk.

Tips voor het vinden van werk of een baan voor inkomen

  • Tegenwoordig kun je je snel en gemakkelijk op internet inschrijven bij uitzendbureaus. Check hiervoor de verschillende sites van de bureaus. Wel is het zo dat het beter is om daadwerkelijk langs te gaan bij het betreffende uitzendbureau waarvoor je je wilt inschrijven. Zo kun je beter je wensen en voorkeuren uitspreken en kan er overlegd worden over het soort werk dat je zoekt.
  • Schrijf je in bij verschillende maar wel gespecialiseerde bureaus. Zo spreid je je kansen op een leuke baan waar jij naar op zoek bent. Het kan geen kwaad je kansen te vergroten hierop.
  • Wordt jij binnenkort ontslagen? Dan heb jij recht op geld. Ga snel jouw transitievergoeding berekenen

Links naar werk

www.tempo-team.nl

www.adecco.nl

www.nationalevacaturebank.nl