De opportunistische ondernemer

Ondernemer

Open
Als je als ondernemer iets moet zijn, dan is dat wel opportunistisch. Eigenlijk moet je iedere kans die je ziet om iets te verkopen of om te verkopen aangrijpen. Wat dat betreft is de ondernemer de ultieme uiting van het menszijn. Want als de mens als soort iets is, dan is dat wel opportunistisch.
Index

Opportunisme

De mens als soort is een opportunistische soort. Het begint al met het feit dat we niet kiezen voor één soort voedingsbron. We eten van twee walletjes zoals dat zo mooi heet, maar dan letterlijk. We eten zowel flora als fauna. We gaan daarin zelfs zover dat we geen onderscheidt maken tussen vis, vlees en insecten. Waar we nog wel onderscheidt in maken is dat het lekker moet smaken, maar zelfs dat doen we op sommige momenten als het om overleven gaat niet.

Om te overleven moet je juist iedere kans grijpen die je geboden wordt, opportunisme dus.

Voedsel
Maar niet alleen in ons etenspatroon blijkt ons opportunisme. Ook in ons overige gedrag. Zo zijn we niet erg monogaam als soort. Ruim vijfentwintig procent van alle kinderen die geboren worden zijn niet van de vader die de andere kinderen heeft verwekt. Dat is niet een Nederlands cijfer, maar geldt gewoon wereldwijd. Overigens blijkt het ook een slimme overlevingsstrategie te zijn voor een soort om niet monogaam te zijn. De genetische diversiteit binnen de soort neemt namelijk toe met de toename van polygamie en daarmee het overlevingsvermogen. We zijn opportunisten als het gaat om inkomsten. We zullen zonder problemen van werkgever veranderen als we bij de andere meer geld verdienen, meer vrije tijd krijgen, dichter bij huis werken. We hebben altijd wel een reden om te rechtvaardigen waarom we van werkgever veranderen. Zelfs een uitdagendere baan is een reden. Maar het is wel opportunisme. We hebben meerdere vrienden en vriendinnen, zodat als de ene vriendin niet kan de andere beschikbaar is. We hebben meerdere hobbies, zodat als de filmkaartjes uitverkocht zijn we thuis televisie kunnen kijken of een boek lezen of muziek luisteren. We doen onze boodschappen bij de ene supermarkt tot er een andere komt die goedkoper is maar hetzelfde assortiment. Uit alles blijkt dat mensen opportunisme tot een kunst hebben verheven.

Het vreemde is alleen wel dat we dan vervolgens de superopportunisten onder ons veroordelen voor hun ultieme menszijn.

Index

Ondernemer zijn

De mens is dus een opportunist. Bij veel mensen uit zich dat in hun voortdurend kiezen voor het één of het ander, vaak gedwongen maar veel vaker in alle vrijheid. Bij sommige mensen uit zich dat in hun ondernemerschap. Ze zien iedere kans als een mogelijkheid om er zelf beter van te worden. Niet voor niets zie je tegenwoordig steeds meer winkels die producten verkopen die branchevreemd worden genoemd. Kijk naar de Gamma die sokken en reinigingsproducten voor de keuken en badkamer verkoopt of klant en klare producten zoals wasmachines, kluizen, fietsen en verlichtingsarmaturen. De Gamma afficieert zichzelf echter niet als een huishoudzaak zoals de Blokker, maar een doe-het-zelf warenhuis. Kijk naar de V&D, de Bijenkorf en HEMA die naast hun standaard warenhuisproducten ook luxe voeding verkopen, alsof ze de Albert Heijn of de Jumbo zijn. Maar de Albert Heijn en de Jumbo proberen ook steeds vaker niet
Logos
supermarktproducten te verkopen. Sinds wanneer is Albert Heijn bijvoorbeeld een kledingzaak of boekhandel. Het is allemaal opportunistisch gedrag.

Kansen grijpen

Ondernemer zijn betekent dan ook gewoon iedere kans die je geboden wordt aangrijpen, als je daarmee je marktaandeel kunt vergroten of je greep op de markt kunt verstevigen. Kijk naar de Albert Heijn XL, die vooral bestaat uit een gewone Albert Heijn met extra ruimte voor allerlei huishoudelijke producten die je normaliter bij de HEMA of de Blokker ziet. Dat is gewoon een poging om de klant zoveel mogelijk geld uit de portemonnee te halen om zo de eigen overlevingskansen te vergroten. De Albert Heijn XL als een slimmere val voor de prooi zou je kunnen zeggen.

Kansen vergroten

Niet voor niets bestaat marketing en sales, om zo de kans op de verkoop zo groot mogelijk te maken. Je moet tenslotte als opportunist nu ook weer niet alles aan het toeval overlaten. Hoewel dat is natuurlijk ook wel weer heel opportunistisch. Aan de ene kant de toevallige aankoop mogelijk maken en tegelijkertijd gokken op gestuurde aankoop met marketing, sales en de juiste inrichting van je winkel. Wat dat betreft is de ondernemer vergelijkbaar met de jager die op pad gaat naar een plek waarvan hij weet dat er prooi zal zijn, maar als hij onderweg een lijk tegenkomt neemt hij dat mee naar huis. Het verschil met de jager is dat de ondernemer juist thuisblijft en de prooi naar zich laat toekomen door marketing. Waarna hij het succes van de jacht garandeert door goede verkopers en een slimme inrichting van zijn winkel.

Maar wat een ondernemer nooit mag vergeten is dat hij naast zijn opportunisme zo betrouwbaar moet zijn als maar mogelijk is. Want hoewel zijn klant ook opportunistisch is, houdt hij niet van verrassingen, wat eigenlijk heel inconsequent is, zo opportunistisch als wij zijn.

Index

Extra

Afbeeldingen

Index van koppen

Ondernemer
Opportunisme
Ondernemer zijn
Kansen grijpen
Kansen vergroten
Extra
Afbeeldingen
Index van koppen

Linken