Offshore werken op booreiland

Inleiding

Wilt u offshore werken, of bent u benieuwd wat daarbij komt kijken? Onder offshore verstaan we alle werkzaamheden die plaatsvinden op locaties in zeeën en oceanen, verwijderd van het vaste land. Offshore werken levert relatief veel op, maar zorgt aan de andere kant ook voor een zwaardere belasting.

Juiste certificeringen

Wilt u offshore werken? Dan is het in ieder geval van belang om over de juiste certificeringen te beschikken. NOGEPA is een belangrijke instelling in Nederland, die aangeeft aan welke veiligheidsvoorschriften de opdrachtgevers dienen te voldoen. Als werknemer dient u de juiste certificeringen te betalen, om op een veilige en verantwoorde manier op een booreiland of ander platform te kunnen werken. Het offshore werken vraagt om een bepaalde mate van zelfredzaamheid, maar het is daarnaast van belang dat u er volledig gezond aanwezig bent. Verder dienen offshore werknemers altijd te beschikken over het VCA. Verder zijn er verschillende VCA cursussen. Voor meer informatie hierover kijk op vca.nl. Zo heb je de B-VCA (basiskennis veiligheid, milieu en gezondheid). VIL-VCU (voor leidinggevenden en intercedenten) VOL-VCA (Voor operationele leidinggevenden) SSVV (voor extra risicovolle taken).Verder is het van belang dat alle offshore werknemers fysiek en mentaal gezond zijn. Voornamelijk dit laatste is van belang omdat u gemiddeld 12 uren per dag werkt, 7 dagen per week gedurende 2/3 weken achtereen. Als de werknemer verslapt dan kan dit grote gevolgen met zich meebrengen. Het gevraag ligt op de loer voor alle aanwezigen.

Hoge salarissen offshore werken

Het offshore werken vraagt om een flinke inzet en kan een behoorlijke belasting met zich meebrengen. Dit zorgt er aan de andere kant voor dat het offshore werken in de meeste gevallen meer oplevert dan de werkzaamheden op het land. Dankzij de hogere druk is het mogelijk om werknemers meer uit te betalen. Hier staat aan de andere kant natuurlijk tegenover dat u als werknemer langere tijd van huis bent. Het offshore werken is wat dat betreft geschikt voor een beperkte groep werknemers, die zich er thuis voelt en alles wil geven om een mooi salaris te kunnen verdienen.

Diverse functies offshore

Uiteraard kunt u offshore werken in een groot aantal verschillende functies. U kunt zich bijvoorbeeld richten op het onderhoud van de platforms, bijvoorbeeld als schilder of monteur. Daarnaast kunt u zich vanuit een junior positie gaan richten op het boren naar gas en olie, door als assistent van een senior te fungeren. Als senior kunt u uiteindelijk op zoek gaan naar de beste mogelijke plaatsen om te boren, of de kwaliteit van de gewonnen grondstoffen in de gaten houden. Het offshore werken brengt enorm veel uitdagingen met zich mee, waardoor u er op een aantal verschillende manieren van toegevoegde waarde kunt zijn.

Conclusie

De conclusie die getrokken kan worden is dat een carrière opbouwen zonder diploma prima mogelijk is. Door middel van kennis en ervaring kunt u een hogere functie bekleden. De carrièrekansen zijn dus uitstekend te noemen binnen de offshore branche. Bent u technisch aangelegd en vindt u het niet erg om een langere tijd van huis te zijn? Dat is offshore werken iets voor u!