Hoe coach je het beste een team als manager

Het managen van een team is een belangrijke en verantwoordelijke taak. Het creëren van een eenheid en het behouden van deze eenheid is zeer belangrijk. Hier komen verschillende zaken bij kijken. Hieronder wordt een methode besproken waarmee je een goede coach techniek kunt ontwikkelen.

Visie op Coaching

Coaching is de situatie waarin een coach een persoon of groep personen gecoached. Het is de gecoachte persoon die aangeeft welke veranderingen hij of zijn wenst te zien in zijn leven of gedrag. Wanneer mensen doelbewust werken aan een verandering in het gedrag van

Ontwikkel een persoonlijke stijl in coaching

Het is zeer belangrijk voor de groep om te laten zien wat je wilt. Waar wil je met deze mensen naartoe? Welke doelen stel je vast? En hoe bereiken we die? Het team moet in jou en de vooropgestelde doelen geloven. Je moet ze enthousiast maken om samen een doel te bereiken waarin jij als coach de leider bent.


Investeer in relaties

Een team creëren is zeer belangrijk. Investeer daarom in relaties met de groep maar ook met de mensen onderling. Sterke relaties binnen een groep heeft als resultaat dat ze voor elkaar willen vechten en daardoor samen meer kunnen bereiken.

Plan ambitieuze doelstellingen

Plan ambitieuze doelstellingen in samenwerking met de betrokkenen.< Zoals al gezegd is het plannen van ambitieuze doelstellingen een van de belangrijke stappen binnen dit proces. Zorg wel dat je dit doet in samenwerking met de betrokkenen zodat ook iedereen erin gelooft en ziet dat het doel haalbaar is.

Breng het coachingstraject op gang

Zorg dat alles op gang komt, dat de mensen gaan samenwerken om hun doelen te bereiken. Zorg dat alles wat je vooropstelt ook uitvoerbaar is, dus kortom realiseerbare doelen!

Zorg voor feedback en leermogelijkheden

Na het gehele proces is het tijd voor feedback. Welke doelen hebben we wel gehaald en welke niet. Waarom hebben we die niet gehaald en wat hebben we hiervan geleerd. Hierdoor weet je voor de volgende keer wat wel en wat niet te doen.

Het hierboven beschreven model helpt je te begrijpen hoe je het beste een team kan managen, motiveren en beter kan laten functioneren.

Bronnen

Hier uw tip of link? Reageer snel!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden