Wat wil je weten over Drums Alive

Drums Alive een kennismaking

drums aliveDe titel doet het niet dadelijk vermoeden. Drums Alive wordt aangekondigd als de nieuwe fitnessrage. Voor diegenen die of van Zumba houden of al een beetje zijn uitgekeken op Zumba komt er nu de combinatie van drummen en conditie. Al drummend met een zitbal fitnessen. Iets voor jou? In elk geval een aanrader voor de winter die eraan komt!

 

Wat is Drums Alive

  • 'Drums Alive' komt uiteraard weer eens uit Amerika en is de volgende poging om je naar de fitnesszaal te krijgen. Toch kun je een Afrikaans tintje niet ontkennen. Iets aan je conditie doen is namelijk nooit slecht. En als ze dat ook maar ergens beseffen, is het in Amerika.
  • De allereerste introductie van Drums Alive in Duitsland mislukte overigens. Vandaar dat de uitvindster naar Amerika trok.

Concurrentie voor Zumba?

Drums Alive is geen concurrentie voor Zumba. Zumba doe je als je van dansen houdt en dat wil combineren met fitness. Drums Alive is eenvoudiger van opzet: een heavy ritmisch muziekje, wel met een redelijk hoog tempo, een paar drumstokken, een zitbal van formaat en een instructeur die je bijstaat.

De aanbevelingen

Niet onbelangrijk: waarom zou je gaan ‘alive drummen’?

  1. Natuurlijk om calorieën te verbruiken: zo’n 600 per uur. Ergens las ik ook 800 cal./uur.
  2. Hoewel niet super vermoeiend, worden alle spieren onder handen genomen.
  3. Gevoel van ‘samen’: je trommelt immers niet alleen op je eigen bal, ook op die van de buurman of buurvrouw.
  4. Symmetrische ontwikkeling van je lichaam: door de 2 drumstokken die je evenveel gebruikt, is dit perfect voor de ontwikkeling van beide hersenhelften, dus ook van je coördinatie.
  5. Zelfkennis: je ontdekt je eigen ritme en verbetert naargelang je langer drumt…

Voor wie?

Mits een goede lesgever die het niveau van de oefening en het ritme van de muziek aanpast aan zijn deelnemers, kun je op elke leeftijd ‘fitnessdrummen’. Iedereen heeft wel een beetje tot veel ritme in zich en het is de taak van de lesgever om iedereen in de groep op zijn of haar eigen niveau op sleeptouw te nemen.

Prijs?

Over de prijs van een les ‘fitness & drummen’ heb ik helaas geen informatie gevonden. Doch omdat geen speciale eisen worden gesteld aan de infrastructuur (een muziekinstallatie is immers aanwezig en de ballen in principe ook!) is er reden om aan te nemen dat ‘Drums Alive’ evenveel kost als een gewoon fitnessabonnement. Informeer ernaar in je club (als er al ‘Drums Alive’ is het lessenpakket zit!?).

Instructeurs gezocht!

drums alive

Dit is niet bedoeld als reclameonderdeel van dit artikel maar aangezien deze rage zo nieuw is, moeten de instructeurs/instructrices nog worden opgeleid. Enjoy Sports in Breda is de exclusieve verdeler van ‘Drums Alive’ voor de Benelux. Zij verzorgen dus ook de opleiding tot ‘Drums Alive’-lesgever. Zie link onderaan. Het betreft hier een tweedaagse opleiding op zaterdag en zondag die € 249 kost.

Om je een eerste indruk te geven, dit filmpje. Helaas staan er een hoop ‘rommelfilmpjes’ op YouTube, dit was nog het beste er uit!

In Nederland kun je in zo'n 30 fitnesscentra gaan 'fitnessdrummen'!

België

Voorlopig alleen in Fitopia in Edegem (Antwerpen) dus nog even geduld...