Fitness met de Milon Cirkel

Milon Circle

Nieuw is het niet maar wel nieuw in mijn fitnesscentrum: Milon Cirkel. Sinds begin februari kunnen we ‘milonnen’. Er is een aparte ruimte voor ingericht met blitse toestellen opgesteld in een zogenaamde Milon cirkel. In het middelpunt staat een waterzuil die moet gaan bubbelen. Daar wilde ik meer van weten…

Milon Cirkel bijna nieuw in gezondheidsland

De eerste berichten van Milon Cirkel duiken in 2008 reeds op internet op. Vanaf 2010 bieden reeds enkele centra dit concept fitness in een cirkel aan. Tijd om eens iets nieuws uit te proberen dus… als er al een fitnesscentrum is bij jou in de buurt waar je kunt milonnen.

Het principe van Milon Cirkel

 

Zoals de naam doet vermoeden, staan de 8 toestellen opgesteld in een ronde. Dit achttal is een combinatie van 6 krachttoestellen en 2 conditietoestellen. In het midden staat een waterzuil. Voor het amusement is dus ook gezorgd! Deze waterkolom, een soort timer, geeft immers het ritme van oefenen aan: bubbels = actie, geen bubbels = wisselen van toestel! Voor de wisseling naar het volgende apparaat heb je een halve minuut tijd. Elke deelnemer in de ronde sport dus op hetzelfde ritme maar wel op persoonlijk niveau dank zij de chipkaart.

De toestellen zijn alle volautomatisch en voorgeprogrammeerd. Tijdens de eerste les stelt de trainer éénmaal alle toestellen voor je in. Deze persoonlijke data worden opgeslagen op een chipkaart. Deze werkwijze maakt het sporten veilig: bij het ‘gewone’ fitnessen kun je in al je enthousiasme wel eens gaan overdrijven met de gewichten zodanig dat je je lichaam, of althans delen daarvan, gaat overbelasten met kwetsuren als gevolg. Dat kan dus bij Milon Cirkel niet gebeuren.

De trainingsduur is bepaald op 44 minuten, inclusief een opwarming. In deze tijd waar iedereen te weinig tijd heeft (of maakt) is dat ideaal! Eén rondje duurt zo'n 18 minuten. Ideaal is om een opwarming te combineren met 2 rondjes.

De fysieke resultaten?

Milon Cirkel staat zowel voor krachttraining, zij het geen bodybuilding, als voor cardio (hart) en verliest ook het gewicht niet uit het oog. In de regel moet je 2 keer per 10 dagen milonnen voor een zeer goed resultaat. Het rijtje:

  1. Uithouding: verhoogt de stofwisseling en dit zelfs 15x langer/beter dan bij een gewone uithoudingstraining. Volgens de folder verbrandt het lichaam nog dagenlang vet door de verhoogde stofwisseling opgebouwd tijdens de trainingssessie.
  2. Afvallen: 15 maal langer vetverbranding kan alleen maar gewichtsverlies als gevolg hebben!
  3. Figuurverbetering: door extra spierbelasting kweek je meer spieren, tot 30% meer, met 50% minder inspanning! Slanker zonder spierpijn!
  4. Rugklachten: zelfs bij chronische rugklachten train je 100% veilig je spieren. Dit leidt tot een betere stabilisatie van de wervelkolom.

Voor wie en hoeveel kost het?

Voor iedereen, ook voor senioren en als je niet van sporten houdt, voor de beginnende en de gevorderde fitnessfan. Milon Cirkel wil iedereen aan het sporten krijgen. Over de prijs: ik kan alleen maar vertellen over ons sportcentrum en omdat het nieuw is hebben wij een aanbieding: eenmalig 90 euro betalen en je mag altijd ‘milonnen’ zolang je lid blijft van onze club! Voor het geld hoef je het dus niet te laten. Let wel: deze workout is alleen op afspraak (althans bij ons).

Conclusie

Sporten is natuurlijk altijd beter dan in je luie zetel blijven zitten. Veel van deze informatie haalde ik uit onze reclamefolder en promotie op internet. En we weten allemaal dat reclame overdrijft. Dus of Milon Cirkel echt doet wat het belooft... of de zoveelste hype in fitnessland gaat worden? Uiteindelijk maakt het niet uit: als je het leuk vindt, moet je het altijd doen! 

?