Drie Redenen Om Circuit Training Te Proberen

Circuit training is een combinatie van kracht en cardio

Drie_redenen_om_Circuit_Training_te_proberen.jpgCircuit training is een fitness- programma dat de weerstand training combineert met een hoge intensiteit cardiovasculaire training. Het bouwt aan kracht en uithoudingsvermogen en kan één van de beste manieren zijn om snel vet te verbranden. Ben je op zoek om snel aan gewicht te verliezen dan kan circuit training de sleutel zijn om eindelijk je doel te bereiken. Onderaan het artikel plaats ik links naar afbeeldingen om het voorbeeld van het thuis circuit te verduidelijken.

Foto credit: Gunnery Sgt. Philip Baker

1. Circuit Training verbrandt meer vet

Er is niets beter dan een mix van cardio en kracht om meer vet te verbranden. Een circuit trainingsprogramma is intenser dan zowel onafhankelijk kracht of onafhankelijk cardio te trainen. Met circuit training train je door een serie van verschillende bewegingen. Je besteedt een bepaalde hoeveelheid tijd aan elke beweging of traint door middel van een vooraf bepaald aantal herhalingen. Wanneer je het einde van het circuit te bereikt hebt dan herhaal je het circuit. Het doel is om je door het circuit te trainen en een paar keer te herhalen, een circuit training duurt ongeveer zo’n  20- 30 minuten.

Bijvoorbeeld, zo zou een thuiscircuit er kunnen uitzien:

  • 30 seconden of squats
  • 30 seconden op een stationaire fiets
  • 30 seconden lunges
  • 30 seconden schouder press
  • 30 seconden touwtje springen
  • 30 seconden push- ups
  • 30 seconden  sit- ups
  • 30 seconden in een plank houding
  • 30 seconden burpees

2. Circuit Training verbrandt meer in minder tijd

Je kan 30 procent meer calorieën verbranden in een 30 minuten circuit training dan in een krachttraining of cardio training. Hoeveel je verbrandt hangt af van je leeftijd, gewicht en ook de bewegingen die je uitvoert. Stel, je verbrandt  300 calorieën in 30 minuten bij een krachttraining, maar dat je met een circuit training 390 calorieën zou verbranden op 30 minuten, in de loop van een maand is dat een extra van 2700 calorieën. Het is heel belangrijk om te weten dat wanneer je kracht traint dat je verbranding actief blijft tot lang na de training. Wanneer je spieren in de herstel fase zijn dan houden ze je metabolisme hoog. Zelfs terwijl je slaapt blijf je calorieën verbranden. Als je over weinig tijd beschikt dan kan circuit training de oplossing zijn die je nodig hebt.

3. Circuit Training kan overal worden uitgevoerd

Of je geniet van het trainen in de sportschool, thuis of buiten, je kunt een circuit training altijd toevoegen aan je training. Je kan ervoor kiezen om een circuit training te doen met de kracht machines in de sportschool. Je kan buiten lopen en je op de grond laten vallen om push- ups te doen. En ik heb je voorzien van een circuit training die je thuis kan doen.

Geen verveling

Naast deze drie krachtige voordelen zal je je niet vervelen met een circuit training. Het is een geweldige manier om vet te verbranden en te sculpturen aan je spieren. Circuit training werkt voor iedereen, zowel voor de beginner of voor de expert in de fitness. Begin vandaag nog en geniet van de voordelen van een hoge intensiteit krachttraining en een cardio workout.

Links naar afbeeldingen om het thuis circuit te verduidelijken