5 tips hoe je langer kan blijven leven!

Inleiding

Het leven is mooi, in ieder geval als je weet hoe je ervan kunt genieten. Wanneer je weet hoe je kan genieten van het leven kan het ook niet lang genoeg duren. Daarom is het fijn om oud te worden! Hieronder vind je een paar nuttige tips die iedereen eigenlijk wel van pas kunnen komen. En de belangrijkste is nog altijd `Geloof in jezelf!´ Want door in jezelf te geloven zal je je doel sneller en gemakkelijker bereiken!

Hieronder vind je tips die je zou kunnen toepassen. Je vindt hier ook de meest simpele maar best werkende tips om langer te blijven leven!

De tips

Doe rustig aan. Een erg belangrijk onderdeel van het leven! Doe alles rustig aan en probeer dus te vermijden dat je meerdere dingen tegelijk moet doen. Wanneer je alles rustig aan doet, zal dit veel stress voorkomen en je lichaam ook rustig houden waardoor je langer blijft leven. Wanneer je rustig aan doet kan je ook nog eens genieten van het leven en de natuur. Wees dus ook blij met wat je hebt! Kijk niet naar wat je altijd maar wil hebben maar kijk wat je nu hebt en geniet ervan.

Eet gezond. Dit houdt je lichaam in balans en houdt je lichaam dus gezond. Een gezond lichaam kan makkelijker ziektes blokkeren en/of snel genezen van ziektes. Natuurlijk mag er zo nu en dan wel is een lekkere vette hap naar binnen maar probeer er niet een gewoonte van te maken en als je het kan eigenlijk gewoon nooit. Met gezond eten is het belangrijk om dagelijks genoeg aan eiwitten en vitaminen binnen te krijgen!

Werken. Jaja, werken is ook een belangrijke factor die de mens langer doet leven. Wanneer je werkt, heb je het gevoel dat je iets doet in je leven, en wanneer je elke dag werkt, geeft je dat het gevoel dat je nodig bent. Bovendien houdt werk daardoor je lichaam in evenwicht. Natuurlijk moet het geen stressvolle baan zijn en moet het leuk blijven. Dus zolang je nog kan werken, ga niet met pensioen maar werk nog een paar jaartjes door! Je hoeft niet perse hetzelfde werk te doen, het is beter om wel iets rustigs te kiezen. Want tja je wordt uiteindelijk steeds weer een beetje ouder en dat kan je niet tegengaan.

Slapen. Slapen is ook een belangerijke factor. Door te slapen, verminder je de kans op hart- en vaatziektes etc. Ook kan je lichaam tot rust komen zodat je de volgende dag er weer tegenaan kan. Ook doordat je tot rust komt, vermindert dit de stress!

Stop met roken. Roken is in een bepaald opzicht niet eens zo erg slecht, aangezien het de stress vermindert en het erg duur is waardoor je goed moet werken. Maar er is ook helaas weer een slechte kant aangezien het heel erg slecht is voor je longen! Ook verhoog je het risico op kanker, en verhoog je het risico bij mensen die gezond proberen te leven op kanker aangezien zij soms ook de rook van de rokers binnen krijgen. Dit noemt men 'Meerokers'.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden