Hondenspeeltjes nuttiger dan je denkt

Inleiding

Honden speeltjes zijn nuttiger dan je denk voor je hond! Je zult het niet zo snel denken maar er zijn zeer nuttige speeltjes voor uw hond. Het is niet dat je hond gewoon met zo’n speeltje aan het spelen is.. Nee van de meeste leren ze ook nog wat. Ze worden er slimmer van, hun tanden worden er sterk van. De tanden worden er scherper of er schoner van! Er zijn echt allerlei soorten speeltjes waarbij er wat gebeurt terwijl de hond er gewoon mee zit te spelen.

Dental Twister

Het meest bekende speeltje is een gewone tennisbal waar de hond dan achteraan kan rennen om hem te halen. Wanneer de hond dit doet, krijgt hij flink wat beweging en hij wordt beter in zoeken. Dat zijn dingen die je zelf ook wel kan bedenken, maar heeft u al wel eens van een dental twister gehoord?

Een dental twister is vaak een botvormig, rubberen speeltje maar ze zijn er ook in bal vorm etc. Je kunt er ook gewoon mee gooien en de hond kan er vrolijk achteraan rennen. De hond kan er even lekker bij gaan liggen en op de dental twister gaan bijten. Wanneer hij erop gaat bijten gaat hij met zijn tanden langs de rubberen pilaartjes (zie foto rechts boven). Doordat hij daar op aan het bijten is en zijn tanden langs de kleine pilaartjes komen, heeft het een tandenpoetst effect. Dus als hij soms even lekker op het bot gaat knagen, poetst hij ook direct zijn tanden en hoeft u dat zelf niet meer bij uw hond te doen. En de hond heeft er op deze manier ook nog plezier in!

Doggy Brain Train Shell

Doggy Brain Train Shell is een zeer leuk spel voor de kleine honden of pups! Het is niet erg ingewikkeld en een hond/pup hoeft er als het ware geen voorkennis voor te hebben. Met dit spel test je het ruikvermogen van de hond op een leuke manier.

Je ziet de 6 pionnetjes in het bord zitten. Deze pionnetjes kunnen er worden uitgepakt en onder het pionnetje kan een lekker snoepje voor de hond zitten. Het gaat als volgt. Je pakt het bord met de pionnetjes en legt een snoepje onder een van deze. Je plaatst het pionnetje er weer overheen een zet het voor je hond neer. De hond moet nu gaan ruiken onder welk pionnetje het snoepje zit. Hijzal het pionnetje daarna gaan oppakken en kijken of er dus een lekkere beloning in het gaatje ligt. Vaak doen honden in het begin het een beetje verkeerd… ze krijgen het bord voor zich en halen alle pionnetjes eraf en gaan dan kijken in welk gaatje het zit. Hoe vaker je het spel speelt, hoe sneller ze het leren om het snoepje in een keer te vinden. Wanneer je denkt dat het wel heel makkelijk voor uw hond wordt, kan u ook twee snoepjes verstoppen. Maar u kunt ook voordat u het snoepje verstopt onder een pionnetje het even onder een paar andere houden, hierdoor is het moeilijker om het echte snoepje te vinden. Voor de rest zijn er nog veel meer van dit soort houten denkspeeltjes met een nuttige invloed!

De Kong

Natuurlijk de klassieke rode kong, De kong is een erg bekend speeltje en bijna iedereen met een hond kent het wel. Ze zijn er in alle formaten van 5 centimeter hoog tot en met wel 1 meter! Natuurlijk kom je niet zo snel een kong van 1 meter tegen maar ze zijn er wel, alleen zijn deze toch iets te groot voor een hond. Maar voor elke hond is er een goed formaat kong, ze zijn ook nog in allemaal verschillende kleuren verkrijgbaar! Maar de echte originele kleur is rood.

Maar hoe gebruik ik zo’n kong dan? Dat is aardig simpel, bijvoorbeeld jij gaat even boodschappen doen en de hond is alleen thuis. Om de hond dan wat te doen te geven, kan je de kong vullen met iets lekkers! Je kunt er snoepjes indoen wat de hond maar lekker vind, voor de hond is het dan moeilijk om het lekkers eruit te krijgen. Hij krijgt steeds wel wat wanneer hij erop kauwt. En hiermee is hij dan altijd wel een tijdje zoet.

Tip

Hou er altijd rekening mee dat de kong niet te klein is om erin te stikken ! Voor meer informatie over waarbij je moet opletten bij een hondenspeeltje lees artikel: Hierop moet je letten bij een nieuw speeltje!)


© Stijn Wijnsma