Zo repareer je vastgelopen pixels

Inleiding

Zoals je misschien wel weet is het beeldscherm bij een computer gemaakt van duizenden kleine pixeltjes. Dit is niet alleen maar bij een computer maar ook bij telvisies mobieltjes bij alles wat ook maar een beeldscherm heeft. Maar de pixels van al die apparaten kunnen ook stuk gaan, gelukkig gebeurd dat niet zo snel maar je weet maar nooit! Iets wat wel zomaar kan gebeuren is dat er een pixel kan blijven hangen.

Wanneer loopt een pixel vast?

Een pixel kan altijd wel is vastlopen ook al heb je bijvoorbeeld een net nieuwe computer en zet je hem pas net aan... Het kan altijd gebeuren. Je kijkt bijvoorbeeld een filmpje, en ineens zit er de hele tijd op een zelfde plek een klein rood puntje. (Dit kan overal zijn en in alle kleuren) Wanneer je zoiets ziet is het waarschijnlijk dus een pixel die is vastgelopen, of je zit achter de computer te eten en er vloog bijvoorbeeld ketchup op het scherm. Nou ja zolang je het dus niet kan wegvegen is het waarschijnlijk een vastgelopen pixel. Over het algemeen is het niet een erg groot probleem zolang je maar weet hoe je hem weer kan laten werken.

Hoe haal ik het weer weg?

Je kan hem laten werken door misschien alleen maar gewoon door te gaan op de computer waar je mee bezig was. maar als de pixel er maar blijft zitten en het is aardig vervelend kan je hem dus makkelijk en snel verwijderen door speciale filmpjes die allemaal kleuren snel achter elkaar laten zien. (zie link helemaal onder in) Wanneer je dit afspeelt bij de pixel die is blijven hangen kan de pixel weg gaan en doet hij het weer gewoon. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat het gewoon blijft zitten. Dan hoef je niet in paniek uit te barsten maar kan je gewoon door het nog een keer af te spelen fixen. En als het dan nog niet lukt!! Speel je hem gerust nog een paar keer af.

Voor de rest raad ik het je niet aan om te kijken wanneer je het filmpje afspeelt. het kan schadelijk zijn voor je ogen maar je kan er ook een beetje misselijk van worden of hoofdpijn krijgen. Natuurlijk kan het niks doen als je gewoon even 5 seconde kijkt maar ik raad je het wel af te doen.

Zwart of grijze pixel?

Dan is de kans dat het een dode pixel is. het is natuurlijk nog te proberen of je hem kan fixen met zo'n filmpje, maar als het daarmee na een paar keer nog niet is gelukt heb je dus kans dat het een dode pixel is en kan je hem laten repareren. Gelukkig komen dode pixels niet snel voor bij nieuwe apparaten, meestal gebeurd het als je een apparaat van misschien 5 jaar oud hebt. maar dat sluit nog niet uit dat het nooit gebeurd bij een nieuw apparaat, maar als dat dus wel gebeurd moet je terug naar de winkel en dan zal je een nieuwe krijgen en zullen zij hem repareren.

Pixel fixer filmpje


© Stijn WijnsmaReacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden