Het verschil tussen fitness en bodybuilding

Wat is Fitness

“Waarom doen wij aan fitness?” het is een vraag die vaak wordt gesteld. Fitness doen we omdat ons menselijk lichaam beweging nodig heeft. Op het werk en thuis zijn er allerlei middelen hiervoor tot onze beschikking. Het lichaam heeft behoefte aan regelmatig wat spiergebruik. Het is goed voor figuur en de geest. Ook om stress kwijt te raken is fitness heel erg goed. Fitnesstraining is de manier om alle spieren te trainen.

Fitness wordt voor vele redenen gebruikt zoals: conditie verbeteren, het in vorm blijven, toename van spiermassa, revalidatie, af te vallen, etc.

Wat is bodybuilding

Bodybuilding is het bouwen van spieren aan je lichaam door een goede voeding, krachttraining met gewichten en de supplementen die je gebruikt, om een zo mooi  gespierd mogelijk lichaam te ontwikkelen. Bodybuilders willen hun lichaam zo mooi mogelijk gespierd hebben. Daarbij moet hun lichaam tweezijdig kloppen, dus de linker arm mag niet groter zijn dan de rechter. Hun lichaam moet zo strak mogelijk zijn, dus er moet een duidelijk onderscheid zijn tussen bijvoorbeeld tricep en bicep (dus de hele bovenarm). Het lichaam moet daarbij nog eens massa bevatten, dus je moet hele grote armen hebben. Dat zijn de 3 regels waar een lichaam van een bodybuilder moet voldoen om om mee te kunnen doen aan de top. Dit lijkt in woorden makkelijk, maar om het te bereiken is het heel wat moeilijker.

Het verschil

Iedereen die traint om in vorm wilt blijven, droog wilt worden of af wilt afvallen doet aan fitness. Train je om meer massa te krijgen of om meer kracht te hebben dan doe je aan bodybuilding.