Whey pannenkoeken

Inleiding

Er zijn vragen over whey protein en hitte. Er worden dingen gezegd zoals:

  • Vernietig je de eiwitten niet met hitte?
  • Blijven de aminozuren intact?

Hier ga ik meer over vertellen. Opgelet!

Eiwitten zijn voor de duidelijkheid opgebouwd uit meerderen aminozuren. Wanneer je eiwitten verhit kan dat leiden tot verandering in de structuur van de eiwitten en zelfs tot afbraak leiden. Gezien de afbraak reacties negatief effect hebben op de voedingswaarde, hoeft dit niet altijd zo te zijn. Bij whey protein is dit wel het geval. Onder andere tryptofaan en lycine(aminozuren) zijn niet goed bestendig tegen hitte. Bij ongeveer 50 graden kan de voedingswaarde vernietigt worden. De conclusie is dus: whey protein is niet goed bestendig tegen hitte. Maar let op: als jij je pannenkoeken niet helemaal bruin bakt (dus een lichte pannenkoek maakt) zal je een groot deel van de voedingswaarde behouden en zelfs met een bruine pannenkoek houd je vele eiwitten intact, misschien niet alle aminozuren maar wel een groot deel. Het komt erop neer: whey pannenkoeken kan wel!! Je pannenkoeken zullen een hoog eiwit percentage behouden.

Whey protein pannenkoeken maken!

Een pannenkoek wordt gemaakt van bloem, ei, melk en een klein beetje zout. Maar wij willen een beetje whey protein erbij doen wat heel gemakkelijk is om extra eiwitten binnen te krijgen. Dus ik ga vertellen hoe je dat doet! Een grote kom, juiste formaat pan, beetje boter, mixer, lepel of schep om in de pan te gieten. en de volgende ingrediënten voor het maken van een lekkere pannenkoekenmix !

Voor 4 pannenkoeken:

  • Klein beetje zout
  • 2 Eieren
  • 0,5 Liter Melk
  • 200gr Bloem
  • 100gr Whey protein (dit mag meer zijn niet meer dan 200gr).

Het beste is met naturel voor de Whey protein maar met smaak ook geen probleem. Het recept is gebaseerd op 4 pannenkoeken. Wil je er meer of juist minder dan moet je deze aanpassen. Je kan ook gewoon een mix pak kopen in de supermarkt, alleen dan heb je wel een andere smaak(wanneer je zelf whey met smaak hebt).

Plaats alle ingrediënten in een grote kom, gebruik een mixer om alles goed te mixen en doe dit tot alle klontjes weg zijn. Wanneer alle klontjes weg zijn doe je een klein beetje boter in de pan, even warm laten worden. Dan giet je met een pollepel (of iets anders) de mix in de pan. Je draait de pannenkoek om als de bovenkant bijna niet meer vloeibaar is. Wel op tijd doen vanwege de aminozuren. Wanneer je alle pannenkoeken gebakken hebt, beleg erop en Smullen maar !!

Hoe smaakt het?

Voor iedereen natuurlijk anders. Ieder persoon heeft zijn eigen smaak, maar ik zelf vindt ze wel heel lekker. De pannenkoeken zijn naar mijn idee iets droger maar verder heel erg lekker. Je moet er ook wel een beetje je best op doen, ***een goede kok wordt niet geboren, maar met enthousiasme en passie kun je heel veel***

Dit artikel is vooral bedoel voor sporters die wat extra eiwitten binnen willen krijgen en ook nog lekker willen eten. Handig voor krachtsport, dieet enz. Eet Smakelijk !!