Oefeningen voor mooie schouders

Mooie schouders

Schouders zijn belangrijke lichaamsdelen die, met name in de zomer, vaak worden gezien. Vrouwen hebben vaak de neiging om minder aandacht te besteden aan de zorg voor hun schouders dan voor de meeste andere lichaamsdelen. Mooie schouders dragen bij aan een vrouwelijk en aantrekkelijk uiterlijk. Daarom is het belangrijk om de schouders ook te trainen. Met onderstaande oefeningen zullen de schouders niet opvallend gespierd worden en daarom zijn onderstaande oefeningen voor de schouders wellicht meer geschikt voor vrouwen dan voor mannen. Onderstaande oefeningen voor de schouders kunnen voor het beste resultaat dagelijks worden uitgevoerd om sexy en vrouwelijke schouders te krijgen.

Oefeningen voor mooie schouders

Oefening 1

Zit of sta rechtop en hef beide armen omhoog naast het lichaam. Breng de armen vervolgens nog verder omhoog zodat de handen elkaar bijna aanraken. Zorg ervoor dat bij deze oefening de ellebogen zo dicht mogelijk bij de oren zijn. Breng de armen vervolgens terug naar de oorspronkelijke positie en herhaal deze oefening 15 keer.

Oefening 2

Nog een eenvoudige maar goede oefening voor het verstevigen en het ontspannen van de spieren van de schouders is door rechtop te staan of zitten en de schouders te verhogen terwijl je met de rest van het lichaam niet beweegt. Dit is een perfecte oefening omdat hij effectief is en vrijwel overal uitgevoerd kan worden. Herhaal deze oefening 20 keer.

Oefening 3

Ga op een stoel met armleuningen zitten en zorg ervoor dat beide voeten de grond raken. Steun jezelf met je armen terwijl je heel langzaam opstaat uit de stoel. Houd deze beweging ongeveer 5 seconden vast en ga weer zitten. Herhaal de oefening 10 keer.

Oefening 4

Deze oefening is ook heel eenvoudig en effectief om de spieren van de schouders snel te trainen. Ga op ongeveer een halve meter afstand van een muur staan en zorg ervoor dat de voeten precies onder de schouders staan. Zet je handen tegen de muur aan en kom met het bovenlichaam voorzichtig naar voren. Ga na enkele seconden terug naar de beginpositie en herhaal deze oefening 20 keer. Deze oefening is een makkelijkere variant van opdrukken.

Nog meer tips voor mooie schouders

  • Denk ook aan je houding! De houding is, samen met het gebrek aan training, de belangrijkste reden waarom schouders er vaak slap en niet vrouwelijk uitzien. Wanneer je rechtop staat en zit, zullen de schouders er direct mooier uitzien. Je hoeft hier zó weinig moeite voor te doen, maar het heeft een zeer positief effect op je uiterlijk. Daarnaast is het voor de gezondheid en voor het gevoel van eigenwaarde ook belangrijk om rechtop te staan en zitten!
  • Masseer de schouders regelmatig om de spanning te verlichten en om ze er mooier uit te laten zien. Masseer de schouders door met drie vingers cirkelvormige bewegingen te maken en de druk na enkele minuten op te voeren. Masseren is een effectieve methode om plaatselijke vetophopingen te bestrijden.
  • Zorg voor een schoon lichaam van binnen zodat je lichaam er na verloop van tijd van buiten ook mooier uit zal zien!