Dij oefeningen voor vrouwen

Dij Oefeningen voor Vrouwen

Uitdijen voorkomen is wat vrouwen graag willen, en dan voornamelijk, jazeker, bij de dijen.

Een goed gevormd en getraind lichaam wordt vaak als erg vrouwelijk gezien. De juiste verhouding tussen heup en middel wordt hierbij vaak als uitgangspunt genomen. Natuurlijk is je vrouwelijke vorm maar relatief, maar alleen al het werken aan je uiterlijk zou je een goed gevoel geven.

Voor het trainen van je dijen zijn geen bijzondere apparaten nodig. Wanneer je écht fanatiek bent, kun je binnen enkele weken al positieve veranderingen zien.

Zonder speciale apparaten kun je dus prima resultaten boeken voor je dijen, wanneer je onderstaande dij oefeningen uitvoert. In combinatie met aerobics en een gezond dieet zal het resultaat voor je dijen optimaal zijn.

Dit betekend dat je als vrouw niet alleen oefeningen voor je dijen moet uitvoeren, maar ook aanvullende oefeningen en een goed voedingspatroon moet naleven. De volgende oefeningen zijn het meest effectief voor de bovenkant van je dijen. Enkele van onderstaande oefeningen betreffen ook je dijen aan de binnen- en achterkant. Kijk ook eens op Gezond afvallen mindset beweging en voeding

Inleiding Dij Oefeningen

Voor de beste resultaten start je met 15 tot 20 herhalingen van één set. Probeer geleidelijk op te bouwen naar twee sets per oefening. Probeer alle oefeningen minstens twee maal per week uit te voeren. Twee maal per week is voornamelijk effectief voor beginners.

Bovenstaande getallen zijn slechts algemene aanbevelingen. Voor een op maat gemaakt programma kun je het best een professional consulteren. Wanneer je medische en/of fysieke klachten hebt, verkrijg dan eerst toestemming van een arts voordat je aan de oefeningen begint.

Dij Oefening Hurkoefening

Plaats je bovenrug tegen een muur. Sta met je voeten op schouderbreedte. Je tenen moeten hierbij licht naar buiten wijzen. Verdeel je lichaamsgewicht gelijkmatig over beide voeten en leun tegen de muur.

Adem in en zorg dat je hielen constant in contact staan met de vloer. Zak langzaam, via de muur, naar beneden richting een zitpositie. Adem uit en richt je langzaam weer op richting de startpositie. Houd hierbij je hoofd en borstkas rechtop. Herhaal deze oefening.

Dij Oefening Hurkoefening 2

Houd een licht gewicht in elk van je handen. Houd de gewichten naast je lichaam. Sta met je voeten op schouderbreedte. Je tenen moeten hierbij wederom licht naar buiten wijzen. Verdeel je lichaamsgewicht gelijkmatig over beide voeten en leun tegen de muur.

Adem in en houd ten alle tijden je hielen in contact met de vloer. Laat je langzaam naar beneden zakken richting een hurk-positie. Adem uit wanneer je je benen weer strekt richting de startpositie. Herhaal wanneer nodig. Je kunt als gewicht twee plastic flessen gevuld met water gebruiken. Wanneer je het gewicht wilt opvoeren, loont het misschien de moeite om een aantal fitness gewichten aan te schaffen.

Dij Oefening Grote Stap

Ga rechtop staan als startpositie. Houdt je voeten wat dichter bij elkaar dan in de vorige twee oefeningen. Houd een licht gewicht met beide handen achter je hoofd.

Haal adem en probeer je rug en hoofd verticaal te houden. Maak een grote stap naar voren met je linkerbeen. Breng je lichaam langzaam naar beneden totdat je rechterknie de grond raakt. Mogelijk vergt het een aantal weken aan oefening om daadwerkelijk met je knie de grond te raken, probeer in elk geval niet te forceren. Beweeg vervolgens terug naar de startpositie en wissel af met je andere been.

Dij Oefening op de Grond

Ga met je buik op de grond liggen met je benen bij elkaar. Pak vervolgens met je linkerhand je rechter enkel. Probeer je rechterbeen hierbij zover mogelijk op te tillen. Houd deze positie minstens dertig seconden vast. Herhaal deze oefening ook met je andere been.

Dij Oefening op de Grond

Ga op je rug liggen met je knieën in de lucht en je voeten plat op de grond. Breng je rechter voet richting je linker dij. Breng je handen om je linker dij en en trek het naar je lichaam. Houd deze positie minstens 30 seconden vast en wissel af met je andere been.

Dij Oefening Zittend 1

Ga op een zachte ondergrond zitten en spreid je benen zover mogelijk. Leun naar je linkerkant en probeer je tenen aan te raken. Houd deze positie enkele seconden vast. Wissel ook af met je andere been.

Dij Oefening Zitten 2

Ga op een zachte ondergrond zitten met een rechte rug. Breng je voetzolen naar elkaar toe en beweeg ze vervolgens zo dicht mogelijk naar je lichaam. Laat je handen op je voeten rusten en oefen een lichte druk uit op je dijen. Houd deze positie voor 30 seconden vast. Houd in de gaten dat je niet teveel druk op je dijen uitoefent.

Dij Oefening Zittend 3

Ga op een zachte ondergrond zitten met je benen voor je uit. Buig je rechterknie en plaats je rechtervoet over je linkerbeen. Houdt je handen om je rechterknie en trek je knie langzaam naar je toe, richting je linker schouder. Hou deze positie een aantal seconden vast en wissel af met je andere been.

Afsluiting Dij Oefeningen voor vrouwen

In dit artikel staan een aantal oefeningen genoemd voor vrouwen om je dijen te trainen. Hopelijk helpen deze oefeningen om je dijen in goede vorm te krijgen. Kijk ook eens op de startpagina over Gezond-leven.