Wat is Insanity Workout Programma

Wat is de Insanity Workout

Veel mensen zullen er al een keer van gehoord hebben, of misschien al gezien op de televisie. Het is onderdeel van Beach Body. Beach Body heeft ook P90X onder zich, bedacht door Tony Horton. Nu hebben we het niet over Tony Horton of P90X, maar over Insanity. Het is een workout programma begeleid door de trainer Shaun T. De workouts zijn echt allemaal INSANE!

Het is vermoeiend, snel, uitputtend, maar wanneer je klaar bent voel je je helemaal tevreden (en erg bezweet).

Waarom Insanity

  1. Je hebt geen extra apparatuur nodig om Insanity workout te doen. Het enige wat je nodig hebt is je lichaam. Dit vind ik een groot voordeel want het scheelt niet alleen in geld maar ook in ruimte. Alle apparatuur moet je toch ergens kwijt.
  2. Er wordt gebruik gemaakt van Max Interval Training, dit houdt in dat je eerst hard te keer gaat en ervoor zorgt dat je hartslag omhoog gaat om vervolgens een korte pauze te krijgen. Doordat je weet dat er een pauze aan komt werk je harder.
  3. Insanity duurt 60 dagen en is daardoor te overzien.

Wat is Insanity precies

Insanity is een workout programma dat bestaat uit 10 verschillende workouts van 45 minuten. De workouts bestaan uit interval, cardio, pure cardio, cardio recovery. Het gaat om de juiste houding en je hartslag omhoog brengen.

Insanity is niet puur bedoeld om af te vallen, het is een combinatie van de juiste voeding, vet verbranden en conditie opbouwen. Hierdoor bestaat natuurlijk de mogelijkheid om af te vallen. Ik zie het meer als je lichaam vormen, omdat je met je eigen lichaam bezig bent met verschillende groepen.

Tips

Deze tips hebben betrekking op beginners, zoals ik, het is natuurlijk niet echt nodig om te op te volgen. Het zijn maar suggesties.

  1. Voeding programma: Bij de workouts is een heel boekwerk te vinden over voeding, wat wel te eten, wat niet te eten, hoeveel koolhydraten, eiwitten en ga zo maar door. Ik volg het niet. Ik werk me in het zweet om verschillende dieten te vermijden. Waarom? Omdat ik vreselijk veel van eten hou. Het is mogelijk om tot 750 kalorien te verbranden per workout, dus naar mijn idee moet het wel goedkomen.
    Wanneer je gewicht wilt verliezen is het altijd goed om op je eten te letten. Dit is echter een gegeven wat iedereen al weet.
  2. Volgorde: Bij de Insanity workout wordt een kalender meegeleverd. Hierop staat welke workout je op welke dag moet uitvoeren. Het is echter ook mogelijk om de workouts zelf te wisselen of de volgorde te wijzigen. Stel dat je ook jogt, dan kan je op die dag een andere training kiezen dan dat op de kalender staat.
  3. Neem rust: Zorg dat je houding goed is. Wanneer je merkt dat je houding niet meer goed is omdat je moe bent, neem dan even een pauze. Stop met de oefening, pak een flesje water, kom op adem en ga weer verder. Geen juiste houding kan zorgen voor pijn in je lichaam.
  4. Drink: Tijdens de Insanity workout wordt voldoende tijd genomen om even wat te drinken. Neem de break en indien nodig wat water. Ik persoonlijk, kan er niet tegen om te drinken en een intensieve workout te doen. Na de workout drink ik altijd ruim een halve liter water. De workout zijn zo uitputtend, je zweet je helemaal rot en het water wat je verliest moet er weer bij komen.

Conclusie

Insanity is een pitte workout waar je elk moment mee kan beginnen omdat je geen extra spullen nodig hebt. Het is snel en gaat snel, in het begin is het zwaar en gaat niet alles je meteen lukken, gaande weg merk je dat dat allemaal beter gaat. Aan het einde merk je dat je lichaam en je conditie met sprongen vooruit zijn gegaan.

Succes.

Reacties (5)

Reageer
Jessi reageerde 9 jaar geleden
05 Feb 14:50
Fati, hoe vaak je ook sport of traint, je moet altijd op je voeding letten.
Peter, wat goed dat je al 7 kilo kwijt bent!
Peter reageerde 9 jaar geleden
21 Jun 10:23
Zelf ook bezig met Insanity en het werkt echt, ben al 7 kilo kwijt in 3 weken en voel met stukken fitter.
Fati reageerde 9 jaar geleden
18 May 13:49
Hallo,
Mijn vraag, moet je persee op je voeding letten..? Helpt het niet als je niet op je voeding let?
Ikzelf heb het niet echt nodig, ik doe het meer omdat ik het leuk vind en toen wel een beetje wil afvallen
WeetjePeetje reageerde 9 jaar geleden
14 May 13:56
wel jammer dat het programma zo de 60-dagen benadrukt... helaas .... je zult toch altijd elke dag moeten trainen om zon lijf als op de reclames te krijgen en behouden
Buikvet verbranden reageerde 9 jaar geleden
02 Apr 22:33
Het is een bekend en extreem programma. Zonder materialen kun je echt veel resultaat bereiken. Mocht je wat rustiger willen beginnen, kijk dan eens op www.buikvet-verbranden.nl