De bekendste chakras voor Chakra healing en Chakra meditation

Chakra’s? Hebben wij dat allemaal? Alles is energie en energie bevind zich overal en chakra’s zijn de energiebronnen die zich in ons lichaam bevinden. De naam chakra komt uit het Sanskriet en betekend wiel.{Sanskriet behoort tot de Indische talen}. Bij de chakra’s komt de energie binnen en deze geven die energie dan weer af via de energie banen in het lichaam.

Wat zijn de bekendste chakras voor chakra healing en chakra meditation? Die vraag wordt hieronder beantwoord.

Het menselijk lichaam heeft zeven hoofd chakra’s

Hoofdchakra’s omdat dit de belangrijkste 7 energie transporteurs zijn. In het totaal zijn er wel 13 chakra’s maar met de 7 hoofd chakra’s kan je de energie al geweldig laten stromen. De chakra’s zijn belangrijk voor de gezondheid van lichaam en geest. Iedere chakra heeft zijn eigen gebied met bijbehorende emoties en lichaamsfuncties. Als er een blokkade optreedt in een chakra wil dat zeggen dat de energie daar niet goed stroomt en wordt door gegeven en hierdoor worden andere ckakra’s weer overactief.

Chakra oefeningen

Om die blokkades op te heffen bestaan er chakra oefeningen waar door de chakra’s zich weer openen. Dit openen van de chakra’s moet echter wel geleidelijk aan gebeuren zou je namelijk alle chakra’s te snel helemaal openen zou dat niet gezond zijn. Er zou namelijk te veel psychologisch materiaal vrij komen van jezelf en dat zou je niet kunnen verwerken. Hiervoor hoef je echter niet bang te zijn, want voor het openen van alle chakra’s moet je in een staat van rust en tevredenheid met jezelf zijn dat is maar voor weinig mensen weggelegd.

Waar zitten die chakra’s en waar staan ze voor?

Chakra 1

1e chakra zit bij het bekken aan het uiteinde van je ruggengraat, de kleur die er bij hoort is rood. De betekenis is basis, wortel. Deze chakra staat voor Geworteld en stevig zijn, vertrouwen en het leven aankunnen. Emotie is angst.

Chakra 2

2e chakra zit bij de geslachtsorganen, heupen. De kleur is oranje, de betekenis is zachtheid. Deze chakra staat voor emoties en sexualiteit. De emotie die er bij hoort is schuldig voelen.

Chakra 3

3e chakra zit bij het middenrif boven je maag, de kleur is geel, de betekenis is juweel. Deze chakra staat voor macht, vrijheid, controle. De emotie is schaamte.

Chakra 4

4e chakra zit bij het hart. De kleur is groen, de betekenis is niet getroffen. Deze chakra staat voor waarnemen van liefde en ook het toelaten van die liefde en relaties. De emotie is verdriet.

Chakra 5

5e chakra zit bij de hals, keel, de kleur is blauw en de betekenis is zuivering. Deze chakra staat voor uiting geven van gevoelens maar ook voor het uitspreken van wat er in je omgaat. De emotie is leugens.

Chakra 6

6e chakra zit midden tussen de wenkbrauwen of net er boven dat verschilt van persoon tot persoon, de kleur is indigo{dat is paars/blauw}. De betekenis van deze chakra is waarnemen en de emotie is illusie.

Chakra 7

7e chakra zit bij de kruin{boven op je hoofd}, de kleur is doorzichtig wit; paars; goud er worden hier 3 kleuren genoemd omdat dit kan wisselen dit ligt namelijk ook aan het niveau waarin iemand zich bevindt. De betekenis is 1000 bloemblaadjes en hij staat voor wijsheid. De emotie is wijsheid.

Chakra healing en Chakra meditatie

Mocht je een cursus of (zelf)studie gaan volgen in energiestromen, energetische therapie, bewustzijnsleer, zelfreflectieof chakra meditatie, dan is bovenstaande basis kennis onmisbaar.

Bronnen voor vervolgstudie

Er zijn natuurlijk ook vele boeken te koop en cursussen te volgen om dieper op dit mooie onderwerp in te gaan. Zo is een opleiding Polyenergetica in Hoog Soeren.

Adres: Hoog Soeren 134

7346 AH Hoog Soeren

Hebt u andere tips? Meld uw tip aan!

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden