De superchille wekker: Phillips Wake-up Light

Inleiding

Ook zo'n moeite met uit je bed komen, of vind je dat je wekker een irritant, lawaaierig rotgeluid maakt? Ik in ieder geval wel.

Zo denken meer mensen, bedacht Phillips, en maakten daarom de Wake-up Light. Niet om reclame te maken of iets dergelijks, maar deze wekker maakt je echt heel fijn wakker.

De Wake-up Light

Deze wekker, in tegenstelling tot andere wekkers, wekt je door middel van licht. De naam zou je dit al doen vermoeden. Je stelt de tijd in dat je wakker gemaakt wilt worden, en de wake-up light doet het voor je.

In plaats van op die tijd heel hard te gaan loeien, gaat deze wekker een half uur van te voren aan. Hij begint heel zacht te branden, dat merk je nauwelijks, omdat je nog slaapt. In een half uur tijd gaat het licht steeds feller branden, totdat je uiteindelijk wakker wordt. Dit doen ze om een opkomende zon te simuleren. Dus in plaats van dat je in een keer heel ruw wakker wordt, word je geleidelijk aan wakker gemaakt, wat je vrolijk aan de dag laat beginnen.

Functies

Om er voor te zorgen dat je optimaal gewekt wordt, zijn er een tal van functies die je kunt instellen om dat te bereiken. Zo heb je bijvoorbeeld vijf verschillende geluiden om bij wakker te worden. Om te beginnen "gewoon" de radio en de "piep", maar je hebt ook zeegeluiden, zoals golven en meeuwen. Verder heb je moerasgeluiden, met eenden, kikkers, krekels, en wind, en degene die ik altijd gebruik: zingende vogeltjes. Heerlijk.

Je kunt ook het volume van de geluiden instellen, de felheid van het licht, en de felheid van het display. Als deze op volle sterkte staat, houdt hij je 's nachts wakker (in mijn geval).

Nadelen

Helaas is er geen roosje zonder doornen. Zoals ik hiervoor noemde, is het display vrij fel, en als je niet weet hoe je dat bij kan stellen houdt je dat 's nachts wakker. Verder, als je heel moe bent of je bent diep in slaap, dan kan het zijn dat je er doorheen slaapt. Als grootste push-factor is er de prijs van dit prachtige product. Hij kost namelijk maarliefst € 60! (voor de goedkoopste versie dan ;)