De beste anti aging tips voor huid en haar

Inleiding

Afb.1. Zo ziet de huid er van dichtbij uit!

Mensen die hun huid en haar niet goed verzorgen zien er ouder uit dan ze in werkelijkheid zijn. Dat is iets wat niemand wil! Hoe kun je je huid en haar zo lang mogelijk jong houden? Vind hier de beste anti aging tips!

Bescherm je huid

Bescherm de huid van jongs af aan tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals wind, kou, neerslag en UV-straling. Gebruik hiervoor altijd een verzorgende of beschermende crème.

Vermijdt zonnestraling

Afb.2. Een verbrande huid veroudert sneller!

Vermijdt zeker in de zomer tussen 12.00 en 15.00 uur de zon. Teveel zonlicht veroorzaakt schade aan de huid (afb.2) en vroegtijdig rimpeltjes in het gezicht of een verouderd decolleté.Wees voorzichtig bij een verblijf in de bergen of aan zee. De reflectie van water, zand of sneeuw versterkt de straling.Daarnaast kan teveel UV-straling mutaties veroorzaken en uiteindelijk zelfs huidkanker. Zie voor meer informatie; Oorzaken en gevolgen van mutaties.

Gebruik huidverzorgingsproducten

Gebruik elke avond voor het slapen gaan producten die de huid goed schoon maken en bij je eigen huidtype passen, het liefst producten met natuurlijke ingrediënten (afb.3). Zo kun je soms de huid exfolieren en daarna goed insmeren met een verzorgende crème.

Gebruik dagcrème

Afb.3. Verwen je huid met de juiste verzorgingsproducten!

Gebruik om de dag goed tegemoet te gaan een goede dagcrème, die bij het huidtype past. Als je veel buiten komt, kun je het ook combineren met een UV-filter.

Zorg voor voldoende antioxidanten

Zorg dat je via je voeding voldoende antioxidanten binnenkrijgt. Deze zorgen ervoor dat vrije radicalen minder invloed hebben om schade te berokkenen aan je lichaam. De antioxidanten vangen deze vrije radicalen weg en maken ze onschadelijk.Antioxidanten zitten in fruit en groenten.

Gebruik een vitaminerijke voeding

Ook vitamines zijn belangrijk om je huid en haar gezond te houden. Zij zitten in een breed scala aan voedingsmiddelen zoals fruit, groenten en vlees. Vitamines zijn daarnaast onderdelen van enzymen, die als je daar een tekort van hebt niet goed functioneren. Dit is direct te zien aan je huid en haar.Vitamine E is een belangrijke radicalenvanger, maar verbeterd ook de collageenproductie van de huid.Vitamine A stimuleert de celvernieuwing en is daarom aan te raden voor de rijpere huid.

Krijg voldoende seleen binnen

Het sporenelement seleen is zeer belangrijk om antioxidanten volledig te laten functioneren. Seleen zit onder andere in zeevruchten, vlees, peulvruchten, volkorengranen en paranoten.

Let op je hormoonbalans

Tekorten van de hormonen oestradiol, progesteron, groeihormoon of schildklierhormoon zorgen ervoor dat huid en haar versneld verouderen.In fases van hormoonschakelingen (na de zwangerschap, aan het begin van de overgang) komt vaak haaruitval voor als gevolg van een oestrogeentekort in de hoofdhuid. Hiertegen helpt het regelmatige gebruik van en oestradiolhoudende shampoo of haarwater.

Slaap voldoende

Zorg iedere nacht voor voldoende slaap. De huid hersteld zich tijdens de slaap 8 keer sneller dan overdag. Sommige vrouwen doen overdag ook wel eens een gezondheidsslaapje.

Gebruik geen alcohol

Alcohol heeft een indirecte negatieve invloed op de huid en haar. Als je veel alcohol nuttigt heeft de lever daar tijd voor nodig om dit af te breken, alcohol is immers een lichaamsvreemde stof. De lever heeft zeer veel taken, die worden uitgesteld tijdens het afbreken van alcohol, zo komt het maken van enzymen, de aanmaak van de juiste aminozuren en de opslag van andere nuttige stoffen op een tweede plaats. Het herstel en onderhoud van huid en haar hoort hier indirect ook bij.Wees daarom matig met alcohol als je de huid stralend wil houden.

Gebruik geen nicotine

Roken heeft een slechte invloed op de huid. De huid gaat er grauw door zien.Ook ontstaan er tussen de neus en lippen rokersrimpeltjes, die het uiterlijk er niet mooier door laten worden.

Verwen jezelf met een lymfdrainage

Verwen jezelf en je huid van tijd tot tijd met een lymfdrainage. Door gerichte massagehandgrepen, die alleen uitgevoerd kunnen worden door iemand die deze techniek heeft geleerd, komt de trage lymfstroom weer op gang. Daardoor kan de lymfe de cellen beter van voedings- en bouwstoffen voorzien en kan ze afvalstoffen afvoeren.

Verder lezen

Wil je meer weten over huidveroudering? Lees dan; Biologische gevolgen van ouder worden .

Wil je meer weten over het voorkomen van rimpels? Lees dan verder in; Huidveroudering voorkomen .