Hoe grijs haar verven

Grijs haar verven

Grijs haar Iedereen heeft er op een gegeven moment mee te maken. Of u nu de natuur zijn gang laat gaan of gebruik maakt van diverse verftechnieken, er zijn dezer dagen vele opties. Wat u ook kiest, er hoeft niet meer gegrepen te worden naar een blauwspoeling. Mocht u nog steeds niet weten wat te doen dan zijn hier een paar ideeën.

Donker haar

Als uw oorspronkelijke haarkleur zwart of donkerbruin is dan is het niet altijd een goed idee om terug te gaan naar de oorspronkelijke kleur, vooral niet als u boven de veertig ben. Niet alleen uw haar verliest pigmentatie, ook uw huid. Het sterke contrast zal u er ouder en harder uit laten zien dan dat u in feite bent. Kies in plaats daarvan voor middel bruin. Er zijn vele tinten om uit te kiezen, denk aan hazelnoot, mahonie, koper en zo zijn er nog meer. Deze kleuren staan bij donkerharige vrouwen perfect en de huid ziet er beter en frisser uit.

Als je het grijs wilt laten zoals het is, omdat je niet al je haar wilt kleuren, dan kunt u lowlights proberen. Lowlights zijn hightlight maar dan met verschillende donkere kleuren.

De behandeling is maar eens in de 2 maanden nodig, dus u hoeft er ook niet veel tijd in te steken. De diepte in het haar zorgt ervoor dat u er fantastisch uit ziet.

Als u donker bent en grijs wordt, is het beter om geen highlights te laten doen, dit versterkt de kleur en maakt het allemaal wat hard.

Blond haar

Als blond harige kunt u grijs worden zonder dat u er ook maar iets van merkt, vooral als u highlights gebruikt. Maar er komt een dag dat de contouren van uw haarlijn muisgrijs beginnen te worden en uw highlights een gele tint krijgen.

Als dat gebeurt, kunt u het beste drie kleuren gebruiken, highlights en lowlights van parelmoer, beige en medium blond. Nuances kunnen zorgen voor verduisteren of verlichten, het ligt er aan wat voor kleur blond haar u hebt. As tonen zorgen ervoor dat het geel minder geel wordt en geeft een meer natuurlijke blonde kleur.

Dit kan er voor zorgen dat mensen tegen u zeggen;’Je hebt iets gedaan, ik weet niet wat, maar je ziet er fantastisch uit.’

Rood haar

Zodra uw prachtige rode kleur is verdwenen, is er bitter weinig aan te doen om het terug te krijgen. Meer dan bij andere kleuren vergt voor een natuurlijke rode kleur enorme expertise anders bestaat de kans dat het de koperen kant op gaat.

Als u meer dan 20% wit bent dan is het beter om naar tinten van licht bruin of blond te gaan, met hier en daar een vleugje rood. Als het minder dan 20% is, dan kan een spoeling worden gebruikt.

Door te kiezen voor een kleur zo dicht mogelijk bij uw eigen kleur, zal niet alleen uw kleur intensiever worden, maar de witte strepen zullen lijken op highlights. Het resultaat is dat het er niet kunstmatig uit ziet.

Wit haar

Als u liever de natuur zijn gaan laat gaan, zorg er dan voor dat u het juiste kapsel heeft en het haar goed verzorgd. Het ziet er niet alleen chique uit maar ook natuurlijk. Om er zeker van te zijn dat wit ook echt wit blijft, zal het een beetje hulp nodig hebben. Een zilveren spoeling 1x per maand zorgt er voor dat de geelheid neutraliseert, de kleur meer op licht en uw haar krijgt een schitterende glans.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden