Een stralende lach

Een lach doet wonderen

Een lach is een menselijke reactie op emoties zoals geluk, vrolijkheid of humor. Een lach doet meer dan je denkt. Lachen heeft namelijk een positief effect op je gestel. Als je lacht, maak je stoffen aan die stressverlagend werken en een positief effect hebben op je weerstand. Bovendien worden mensen die veel lachen vaak mooier gevonden dan mensen die zelden lachen. Natuurlijk helpt het als je een mooie lach hebt. Gelukkig heb je dat voor een groot deel zelf in de hand. Je kunt namelijk veel doen om een stralende lach te hebben.

Mooie tanden

Mooie tanden zijn essentieel voor een prachtige lach. Zorg dus dat je je tanden door een goede verzorging mooi en gezond houdt. Poets je tanden twee keer twee minuten per dag. Poets niet te hard. Je kunt dan je tandvlees beschadigen waardoor het terugtrekt. Kies een goede tandenborstel en vervang deze elke drie maanden. Gebruik bij voorkeur een elektrische tandenborstel. Doordat deze borstels vaak wat kleiner zijn, bereik je ook de plekjes achterin je mond. Gebruik een geschikte tandpasta. Voor elke soort tanden is er wel een geschikte tandpasta. Denk aan tandpasta tegen tandplak of tandvleesversterkende tandpasta.

Flos regelmatig. Tussen je tanden kunnen zeer kleine stukjes voedsel achterblijven. Je tandenborstel bereikt deze plekken niet. Daarom is het goed om regelmatig te flossen. Spoel ook twee keer per dag met mondwater. Dit doodt bacteriën in elk uithoekje van je mond. Hiermee voorkom je dat bacteriën weer op je tanden terecht komen en voor problemen zorgen. Bovendien krijg je er een heerlijk frisse adem van.

Ga regelmatig naar de tandarts. Probeer twee keer per jaar te gaan maar ga in ieder geval een keer per jaar. De tandarts kan eventuele gaatjes in een heel vroeg stadium herkennen. Door de gaatjes te vullen, worden ontstekingen en bijbehorende pijnlijke behandelingen voorkomen. Bovendien beschadigen je tanden minder als je maar een klein gaatje hebt.

Pas op met zure dranken zoals cola. Deze dranken kunnen je tandglazuur af laten slijten. Je hebt veel meer kans op gevoelige tanden en gaatjes. Bovendien kan de vorm van je tanden veranderen doordat ze afslijten. Drink in ieder geval geen zure dranken vlak voordat je je tanden gaat poetsen. Doordat je glazuur zachter wordt, poets je een klein deel weg.

De kleur van je tanden is onder andere genetisch bepaald. Heb je erg gele tanden? Dan kan het een optie zijn om je tanden te laten bleken. Tegenwoordig kan dat heel veilig voor heel redelijke prijzen. Vind je deze maatregel te drastisch? Er zijn voldoende tandpasta's op de markt die een blekende werking hebben op je tanden. Vermijd voedingsmiddelen die een vergelende werking hebben op je tanden. Koffie, thee en rode wijn zijn voorbeelden van voedingsmiddelen die je tanden kunnen verkleuren. Beperk het gebruik van deze middelen om verkleuring van je tanden te voorkomen. Ook roken verkleurt je tanden in hoog tempo. Bovendien heb je meer kans op ontstekingen in je mond omdat je afweer door het roken wordt verminderd.

Heb je geen rechte tanden? Maak je geen zorgen. Als je iets scheve tanden hebt, kan dit juist erg charmant zijn. Het geeft je iets unieks en karakteristieks in je gezicht. Als je je hier toch erg onzeker over voelt, kun je natuurlijk alsnog een beugel nemen.

Zachte lippen

Mooie, zachte lippen zijn ook een vereiste voor een mooie lach. Droge, schrale lippen zijn niet alleen onprettig om naar te kijken, maar kunnen het lachen ook zeer pijnlijk maken. Houd je lippen dus zacht en soepel. Smeer af en toe je lippen in met een verzorgende lippenbalsem. Bescherm je lippen ook goed tegen de zon. Gebruik bijvoorbeeld een lippenbalsem die je lippen tegen de zon beschermt. Probeer je lippen niet nat te likken als je erg droge lippen hebt. Het is een natuurlijke reactie maar het zorgt er alleen voor dat ze nog meer uitdrogen.

Als je last hebt van velletjes kun je af en toe voorzichtig je lippen scrubben met een tandenborstel. Doe dit wel voorzichtig om wondjes te voorkomen. Je kunt ook zelf gemakkelijk een scrub maken van wat honing en wat suiker. Hier worden je lippen heerlijk zacht van.

Kies je lippenstift zorgvuldig uit. Kies het liefst een lippenstift die tegelijkertijd verzorgend is. Denk ook goed aan de kleur van je tanden. Een felrode lippenstift kan je tanden er al snel wat geel uit laten zien. Zorg ervoor dat je lippenstift de kleur van je huid complementeert. Als je hier moeite mee hebt, kun je je laten informeren bij een drogist of parfumerie.

Tot slot

Een stralende lach komt ook van binnen. Een onoprechte lach wordt al snel herkend doordat de ogen van mensen vaak niet mee lachen. Bij een oprechte lach worden de ogen namelijk iets dichtgeknepen. Als je plezier hebt in je leven, zul je al snel een stralende lach hebben. Laat deze dan ook zien!