Alles over kleurlenzen

Inleiding

Bruine ogen, blauwe ogen en groene ogen of een mix. Bij je geboorte wordt de kleur van je ogen vast gesteld. Deze kleur van je ogen verandert ook niet meer. Maar tegenwoordig kan je zelf kiezen met welke kleur ogen je door het leven wilt gaan. Kleurlenzen worden steeds populairder. Heb je bruine ogen en heb je altijd al een keer blauwe ogen willen hebben, dan kan je blauwe ogen krijgen door kleurlenzen te dragen. Je kan kleurlenzen dragen als je goede ogen hebt en dus normaal geen bril of lenzen nodig hebt. Maar het is ook mogelijk om kleurlenzen op sterkte te krijgen. Wat wil je weten over kleurlenzen?

Kleurlenzen

Kleurlenzen werken eigenlijk net zoals de gewone lens. Ze zien er ook net zo uit als een gewone lens, alleen hebben ze een kleur. Kleurlenzen zijn altijd zachte lenzen. Harde gekleurde lenzen bestaan niet. Je hebt kleurlenzen in allerlei kleuren. Je hebt de standaard oogkleuren zoals bruin, blauw en groen. Deze kleuren zijn er dan weer in allemaal verschillende tinten, zoals lichtblauw en donkerblauw. Maar er bestaan ook speciale kleurlenzen. Je kan voor andere kleuren kiezen. Maar er bestaan ook speciale kleurlenzen in de vorm van bijvoorbeeld kattenogen. Met uitgaan zie je steeds vaker lichtgevende lenzen. Gewone kleurlenzen zijn mooi en maken je gezicht net even anders, terwijl kattenogen en lichtgevende lenzen er eng uit zien. Deze worden over het algemeen niet voor het dagelijks gebruik gebruikt.

Punten kleurlenzen

  • Kleurlenzen zijn net als gewone lenzen
  • Zachte lenzen
  • Veel verschillende kleuren.
  • Speciale lenzen zoals lichtgevende lenzen

Waarom dragen mensen kleurlenzen

Heel simpel, mensen dragen kleurlenzen omdat ze wel eens een andere kleur ogen willen hebben. Het is saai om jaren naar je eigen kleur ogen te moeten kijken. Veel mensen zijn niet tevreden met hun kleur ogen en willen eens wat anders. Heeft iemand donkerbruine ogen, dan zal het een enorm effect hebben wanneer er opeens felblauwe kleurlenzen worden gedragen. Vooral felblauwe en groene kleurlenzen zullen je ogen er echt uit laten springen.

Er zijn ook veel mensen die hebben van zichzelf niet één kleur ogen. Ze hebben een mengelmoesje van bijvoorbeeld groen en bruin. Zo'n mengelmoesje springt er minder uit dan één kleur ogen. Dit kan ook een keuze zijn om kleurlenzen te nemen.

Kan je kleurlenzen altijd dragen

Het wordt afgeraden om je kleurlenzen altijd in te hebben. Je ogen hebben zuurstof nodig en kleurlenzen laten minder zuurstof door dan bijvoorbeeld gewone lenzen. Je moet je kleurlenzen sowieso altijd s'nachts uit doen. Verder staat er op de verpakking hoe lang je je lenzen mag dragen. Je hebt bijvoorbeeld daglenzen. Deze lenzen mag je één dag dragen en dan moet je ze weggooien. Maandlenzen mag je een maand dragen.

Ook zijn niet alle ogen geschikt voor kleurlenzen. Een keer een dagje kleurlenzen dragen kan geen kwaad, maar ben je echt van plan om je gekleurde lenzen vaker in te doen, dan wordt aangeraden om eerst langs een opticien te gaan. Deze zal dan kijken of je ogen geschikt zijn voor kleurlenzen.

Waar te koop

Gekleurde lenzen kan je bij veel zaken krijgen, zoals de hema of de drogist. Zij verkopen over het algemeen alleen kleurlenzen zonder sterkte. Heb je slechte ogen en draag je normaal lenzen, dan zal je langs de opticien moeten. Er worden ook gekleurde lenzen verkocht op sterkte. Deze lenzen zijn echter niet voor alle oog afwijkingen geschikt. Ook op internet kan je op verschillende sites kleurlenzen kopen.