Natuurlijke manieren om van een ooginfectie af te komen

Ooginfectie

De ogen zijn gevoelige delen van het menselijk lichaam. Een lichte irritatie aan de ogen kan al een ooginfectie veroorzaken. Ooginfecties kunnen op natuurlijke manieren echter gemakkelijk worden voorkomen en behandeld. Ook in drogisterijen zijn er genoeg producten verkrijgbaar die ooginfecties effectief bestrijden.

Symptomen van ooginfecties

 • Roodheid van het oog
 • Jeuk
 • Een scherpe pijn
 • Gezwollen oogleden

Natuurlijke manieren om een ooginfectie te bestrijden

Natuurlijke remedies worden door sommigen beschouwd als de meest veilige manier om dagelijkse kwaaltjes te behandelen. Dit komt doordat hun ingrediënten zelden bijwerkingen veroorzaken vanwege het ontbreken van chemische oplossingen. Bij een ooginfectie is het daarom verstandig om eerst een natuurlijke remedie te proberen alvorens je overgaat op iets anders:

 • De Echinacea is een kruid dat bekend staat om zijn positieve werking op allerlei infecties, met inbegrip van een ooginfectie. Je kunt een fles Echinacea extract kopen bij de drogisterij. Gebruik het zoals op de verpakking staat voorgeschreven. In de meeste gevallen zal de roodheid en jeuk snel verdwijnen.
 • Bladeren van de Agrimonie plant doen, net als Echinacea, wonderen voor infecties. Meng daarom 500 ml water met ongeveer 10 gram gemalen Agrimonie bladeren en bloemen. Masseer deze oplossing zachtjes rondom de ogen en druppel wat op de ogen. Je zult direct een verlichting van de pijn ervaren.
 • De Goldenseal wortel is een zeer krachtige natuurlijke remedie voor ontstekingen, infecties en het werkt tevens als laxeermiddel. Meng een halve theelepel Goldenseal met 1½ kopje water. Kook dit mengsel en laat het vervolgens 15 minuten afkoelen. Gebruik vervolgens een zeef om de stukjes worden te verwijderen. Giet deze oplossing in een druppelaar en druppel hier wat van op de ogen. De ooginfectie zal geleidelijk verminderen en verdwijnen.
 • Een warm compres over de ogen leggen kan wonderen doen voor een ooginfectie. Het verzacht namelijk alle symptomen die een ooginfectie met zich meebrengt en bevordert een snelle genezing.
 • Het klinkt misschien vreemd, en toegegeven: het ís vreemd, maar moedermelk werkt zeer effectief bij de bestrijding van een ooginfectie. Als je zelf borstvoeding geeft en je hebt een ooginfectie, kun je heel eenvoudig met je lichaamseigen vloeistoffen je ooginfectie bestrijden. Breng enkele druppeltjes van het moedermelk aan op het oog. Je zult merken dat het moedermelk het jeuk en de roodheid direct zal doen verminderen. Binnen hooguit een dag zal de infectie volledig verdwenen zijn. Rest ons nu nog de vraag waar degene mee bezig was die dit heeft ontdekt...

Enkele andere manieren om een ooginfectie te bestrijden

 • Er zijn veel oogcrèmes beschikbaar op de markt die een ooginfectie kunnen doen verminderen. Maak hiervoor een afspraak met de huisarts zodat hij of zij de meest geschikte oogcrème kan adviseren.
 • Oogdruppels worden vaak gebruikt bij ontstoken ogen. Oogdruppels kun je zo'n 4 keer per dag aanbrengen op het oog. Let echt wel op: sommige oogdruppels hebben geen genezende eigenschappen en nemen slechts de oordhied weg. Koop daarom oogdruppels die minimaal één van de volgende ingrediënten bevatten: dexamethason, mydriaticum, pilocarpine, atropine of tropicamide.