Elfenoren, extreem trendy of onherstelbare beschadiging

Inleiding

Al eeuwenlang doen mensen er alles aan om mee te doen met de laatst nieuwe trends. Maar wat doe je als die trends steeds extremere vormen gaan aannemen? En het niet meer draait om het kopen van een paar schoenen of het aanmeten van het nieuwste kapsel, maar om het aanpassen van delen van jouw lichaam die zo goed als niet meer terug te draaien zijn?

De nieuwste trends, vooral onder jongeren, blijken erg extreem te zijn. Eén daarvan is het aan laten meten van Elfenoren. En dan gaat het niet om een tijdelijke aanpassing met make-up. Deze nieuwe trend waar je Elfenoren laat aanmeten is een chirurgische ingreep, die op dit moment nog niet goed terug te draaien is.

En dan zijn er nog twee trends: tatoeages op je tanden oftewel toothtattoos en oogjuwelen.

Zijn deze extreme trends gewoon iets van meegaan met de tijd en gaan we nog veel extremere dingen te zien krijgen? Er is een tijd geweest dat gaatjes in je oren laten prikken al veel te heftig was. Of gaan we nu toch echt te ver?

Elfenoren

Van de nieuwste trends zijn de Elfenoren toch wel het meest ingrijpend. Zoals op de foto's bij de inleiding is te zien, gaat het hier om een echte operatieve ingreep. Elfenoren laten aanmeten wordt ook wel Ear-sculpting genoemd. De oren worden door middel van een operatie anatomisch veranderd in de zogenaamde puntoren die we tegenwoordig kennen van elfen uit bijvoorbeeld Lord of The Rings, maar die we al eerder kennen uit de Star Trek serie. In deze serie maakten we al in de jaren 60 kennis met de puntoren van Mr. Spock, de Vulcan uit de serie.

Wie zijn of haar oren daadwerkelijk door middel van een operatie laat sculpten en hier later spijt van krijgt kan nog van een koude kermis thuis komen. Alhoewel het door middel van opnieuw een operatie weer aangepast kan worden, je oren zullen nooit hun originele vorm meer terug krijgen...

Toothtattoos

Een andere nieuwe trend is een tatoeage op je tanden. We waren al bekend met allerlei andere vormen van trends op het gebied van het gebit zoals zilveren en gouden omhulsels en kronen met daarop tatoeages. Maar de nieuwste trend is niet deze laatste, maar is het daadwerkelijk laten tatoeëren van je tanden door een tattoo-artiest.

Deze nieuwe trend is ook ontwikkeld door tattoo-artiesten die hun horizon wilden verbreden. In hoeverre deze nieuwe trend slecht is voor je gebit is nog niet bekend.

Oogjuwelen

Oogjuwelen, nog een nieuwe trend, wat minder extreem dan de andere twee, maar toch wel noemenswaardig. Het woord oogjuwelen doet denken aan sieraden die direct in je oog gestopt worden, maar gelukkig zo extreem is het ook weer niet. Het oogjuweel zit vast aan een lens die je in je oog doet.

Eén vorm van oogjuwelen is zoals je op de foto hiernaast kunt zien. Er hangt vanuit het oog een touwtje een aantal cm naar beneden en hangt daar een sieraad aan. Andere vormen zijn plaatjes die direct op de lens zitten en dus in het oog zelf te zien zijn. Bijvoorbeeld een zilveren hartje.