Wat te doen bij verveling

Verveling

Bored.jpg

We hebben allemaal wel eens zo'n dag. Je loopt wat lusteloos door huis. Je wilt wel iets doen maar je weet niet wat. Misschien hebben je vrienden ook geen inspiratie voor leuke dingen om de dag door te komen of misschien ben je vandaag wel helemaal alleen. Maak je geen zorgen, ook in je eentje kun je je heel goed vermaken. Met de volgende tips kom je de dag wel door. Sterker nog, waarschijnlijk kijk je uit naar de volgende dag waarop je niets te doen hebt.

Lekker actief op stap

Als je verveeld bent, raak je als snel vermoeid en lusteloos. Het is een goed idee om even lekker de deur uit te gaan. Daar krijg je snel weer energie van.

 • Shoppen. Ga bijvoorbeeld eens lekker shoppen in een stad waar je nog nooit geweest bent. Neem de trein of de bus en ga op pad. Wie weet wat voor leuke zaakjes en terrasjes je wel niet ontdekt. Neem een vriend(in) mee of ga lekker zelfstandig in je eentje.
 • Uit eten. Onverwachts uit eten is altijd een leuke verassing. Reserveer bij je favoriete restaurant en verras je partner of een vriend(in) met een onverwachte lunch of diner buiten de deur. Heb je kinderen? Ga gezellig met z'n allen een ijsje of een hamburger eten. Zo'n onverwachts uitje is voor hen al helemaal een feest.
 • Evenementen. Kijk op de site van de stad waar je woont of een stad in de buurt. Vaak staat er op deze sites een agenda met evenementen. Vooral in de zomer worden er in veel steden leuke evenementen georganiseerd. Wie weet staat er voor jou ook wat leuks bij.
 • Een frisse neus. Natuurlijk kun je ook een stukje gaan wandelen of fietsen. De frisse lucht zal je goed doen en zonlicht is goed voor je humeur. Ga onderweg even bij je (groot) ouders langs voor een kopje koffie. Die zullen vast ook blij zijn om je even te zien. 

Even de deur uit

Popcorn.jpg

Misschien heb je op zich wel zin om de deur uit te gaan maar ben je niet in zo'n actieve bui.

 • Film en theater. Hoe lang is het geleden dat je voor het laatst in de bioscoop bent geweest? Ook overdag draaien er in veel bioscopen leuke films. Het theater is natuurlijk ook een optie. Kijk van tevoren even op internet welke films of voorstellingen er draaien.
 • Een goed boek. Het lezen van een goed boek is natuurlijk ook een effectieve manier om de tijd door te komen. Ga naar de bibliotheek en zoek een grote stapel boeken uit. Lees een heerlijke chicklit of een spannende thriller. Als het mooi weer is, kun je lekker in het zonnetje op een ligbed lezen.
 • DVD's kijken. Ben je niet zo van het lezen? Maak dan een wandelingetje naar de dichtstbijzijnde winkel waar ze DVD's verkopen en schaf de DVD box van je favoriete serie aan. De rest van de dag kun je heerlijk op de bank liggen en urenlang naar je favoriete serie kijken.

Heerlijk thuis relaxen

Heb je helemaal geen zin om de deur uit te gaan? Maak er een heerlijke relaxte dag van.

 • Bakken. Bak zelf lekkere koekjes en eet ze allemaal op terwijl je lekker voor de TV hangt. Onderzoek heeft aangetoond dat je een gevoel van tevredenheid krijgt als je zelf iets maakt. Dit heeft te maken met het feit dat je meteen het resultaat ziet.
 • Tekenen of schilderen. Heb je artistieke talenten? Ga een middagje lekker schilderen of fotograferen. Om mooie foto's te maken hoef je echt niet op pad. Vaak valt er in en om het huis genoeg te fotograferen.
 • Vakantie boeken. Soms kun je wat lusteloos worden als het weer wat druilerig is. Boek in dit geval alvast een vakantie. Door met je vakantie bezig te zijn, kom je al snel in een opgewekte stemming. Bekijk op internet de locatie en bedenk vast wat je allemaal kunt gaan doen. Zoek bijvoorbeeld op welke bezienswaardigheden in de buurt zijn of waar je lekker kunt eten.
 • Artikelen schrijven. Ben je goed met pen en papier en schrijf je graag stukjes? Waarom geen geld verdienen met je hobby?
 • Muziek luisteren. Maak in een muziekprogramma een afspeellijst met je favoriete nummers. Dat is meteen een goed gelegenheid om je muziekbibliotheek uit te breiden. Een middagje met je favoriete muziek vliegt zo voorbij.

Tot slot

Een middagje vervelen of niets doen, heeft vaak een negatieve klank. Het lijkt alsof je je tijd verspilt. Niets is echter minder waar. Af en toe hebben wij even wat tijd nodig om niets te doen. Doordat we een dagje weinig indrukken binnen krijgen, kunnen we de komende tijd weer goed tegen stress. Voel je dus nooit schuldig na een dagje niets doen.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden