Stellingen om beter in balans te komen 2

Stellingen die kunnen helpen om sterker te worden en beter in balans te komen.

Met deze stellingen daag ik een ieder uit die ze leest om eens na te denken over wat werkelijk belangrijk is in het leven. Deze inzichten kunnen daarbij helpen om je focus te behouden of jezelf eens even die spiegel voor te houden. Om te lezen en te onderzoeken hoe je daar zelf in staat.

Stelling 1

Probeer eerst te begrijpen en dan begrepen te worden. Als je de ander begrijpt, kun je emphatisch luisteren. Deze eigenschap is veel meer waard, dan alleen je eigen stem te horen om de ander jou te laten begrijpen. Hiermee bereik je dat de ander zich sneller bloot zal geven, waardoor je samen meer zult bereiken. En doe wat je doet, samen met de mensen om je heen. Vele handen maken licht werk en maken ook dat het werk gedragen wordt door meerdere mensen.

Stelling 2

Niemand kent jouw situatie zoals jij die zelf kent. Dus jij bent degene die aan het stuur staat van jouw leven en niemand anders. Jij weet wat je moet doen, soms heb je er alleen wat richtingsgevoel of PK´s voor nodig van een ander. Maar jij bent degene die ervoor kan zorgend at het ook allemaal gebeurt.

Stelling 3

Tussen stimulus en respons bevindt zich een ruimte. Deze ruimte geeft ons de keuze vrijheid om onze eigen respons te kiezen. Niet onbewust, maar eerst bewust. Een proces wat weer kan veranderen in een onbewust proces. De respons die we uiteindelijk geven is bepalend voor onze groei en ons geluk.

Stelling 4

Mensen kunnen hun eigen leven observeren van een afstand. Zij zijn zelfs in staat om hun eigen gedachtes te observeren van een afstand. Hoe mooi zou het zijn als wij dat wat vaker zouden doen, om er vervolgens met een frisse blik weer ons eigen leven in te stappen. En de verbeteringen die wij hebben bedacht daarin mee te nemen.

Stelling 5

Lachen haalt op een geweldige manier de druk van de ketel. Het produceert chemische stofjes in de hersenen die een plezierig gevoel geven en pijn verminderen. Lachen relativeert het leven enorm en maakt dat je momenten creëert waarin je plezier hebt.

Stelling 6

Alle mensen worden geboren met de vier unieke menselijke eigenschappen:

  • Zelfbewustzijn
  • Geweten
  • Verbeeldingskracht
  • Onafhankelijke wil

Om deze eigenschappen verder te ontwikkelen moet je bewust moeite doen. Je beschikt dus zelf over je eigen gereedschapskist met hulpmiddelen om je leven in te richten zoals jij dat zelf voor ogen hebt.

Stelling 7

Probeer eens in ieder gesprek wat je gaat voeren, eerst vijf vragen aan de ander te stellen voordat je aan je eigen verhaal begint. En zie dat er een heel ander verhaal zich voor je ogen ontspint..

Kijk daarbij eens af en toe door de bril van de ander. Waar liggen de doelen van de ander en samen met je eigen informatie kom je samen uit op jullie gemeenschappelijk doel. Een ander overtuigen van jou argumenten kost tijd en energie. De ander vragen mee te denken aan de oplossing van jou ‘probleem’ geeft energie.

Natuurlijk is het moeilijk. Doordat je er moeite voor moet doen, behaal je daarmee ook de essentie van geluk. Voelt iets waar je je best voor moet doen, niet veel beter aan als iets wat je komt 'aanwaaien'...?

Over dit onderwerp zullen er nog meer artikelen verschijnen:

[Artikel 1[http://leerwiki.nl/Stellingen_om_beter_in_balans_te_komen_1]]