Wat is paranormaal begaafd zijn

Inleiding

Er wordt wel gezegd dat iedereen paranormaal begaafd geboren wordt. Veel jonge kinderen hebben het paranormaal begaafde in zich. Ze weten bijvoorbeeld dingen die ze eigenlijk niet kunnen weten of voelen je gevoelens aan. Sommige kinderen zouden zelfs overledenen kunnen zien. Wanneer kinderen ouder worden groeien ze erover heen en omdat ze nog jong waren valt de herinnering eraan ook weg. Veel mensen staan sceptisch tegenover het paranormaal begaafd zijn. Ze vinden zichzelf er te nuchter voor en geloven er eigenlijk pas in als ze zelf iets mee gemaakt of gezien hebben. Toch is er veel intresse voor, anders zouden bijvoorbeeld char en derek ogilvie niet zo populair zijn.

Wat is paranormaal begaafd zijn

Paranormaal begaafd zijn is eigenlijk heel breed. Er zijn vele zaken die met het paranormale te maken hebben. Heel breed gezegd is paranormaal begaafd zijn dat je dingen kan zien of weten, die je eigenlijk niet zou kunnen zien of weten. Er is geen logische verklaring voor. Er zijn vele zaken die bij het paranormale horen. Hieronder de bekendste.

Contact met overledenen

Wanneer je aan paranormaal begaafd denkt, denken de meeste mensen aan contact met overledenen. Paranormaal begaafde mensen kunnen overledenen zien of krijgen boodschappen door. Wanneer iemand contact kan hebben met de overledenen wordt dit een medium genoemd. Als je niet in het paranormale geloofd, komt het heel vaag over. Tenminste je zou toch denken dat als een bekende van jou is overleden dat hij wel contact met jou zoekt. Toch zijn er veel mensen die er wel in geloven. Wanneer ze een medium bezoeken, krijgen ze boodschappen te horen die een buitenstaander eigenlijk niet kan weten. Sommige mensen halen hier troost uit.

Helderzienden

Helderziendheid valt ook onder het paranormaal begaafde. Wanneer je helderziend kan je de toekomst "zien". Het is niet zo dat een helderziende duidelijk kan zien wat er gaat gebeuren. Soms krijgen ze bijvoorbeeld visioenen die pas later op hun plek vallen. Of paranormaal begaafde mensen krijgen ergens een goed of slecht gevoel over. Wanneer iemand bijvoorbeeld zwanger is weten ze al van tevoren het geslacht van het ongeboren kindje.

Helderwetend en heldervoelend

Bij helderwetend kan een paranormaal begaafde weten wat jij op dat moment denkt. Dat is best een eng idee, dat iemand je gedachten zou kunnen lezen. Dit zie je bijvoorbeeld vaak bij tv programma's. Iemand neemt een getal in zijn hoofd en de helderziende raad dat getal. Toch is het fout gedacht dat iemand al je gedachten zou kunnen lezen. Het is vaak erg moeilijk en een helderziende moet zich goed kunnen concentreren. Het zijn vooral de heftigste gedachten die er uit schieten en die een helderwetende kan voelen.

Heldervoelend hoort ook bij het paranormale. De gevoelens worden dan overgenomen. Ben je bijvoorbeeld heel boos, dan voelt de heldervoelende jouw boosheid. Het bijzondere van een heldervoelende is dat hij je gevoelens kan voelen ook al worden ze niet geuit door je. Ook wanneer je lichamelijke pijn hebt kan de heldervoelende dat voelen. Hij voelt dan ook de pijn waar jij pijn hebt.

Reacties (6)

Reageer
Jakob reageerde 10 jaar geleden
09 Dec 11:09
Als hier mensen op dit forum zijn die beweren helderziend of over een andere paranormale gave te beschikken heb ik goed nieuws voor jullie ! James Randi looft al meer dan 5 jaar een beloning uit van 1 miljoen dollar voor diegene die aan kan tonen over deze gaven te beschikken. Ik kan u zeggen het is nog nooit 1 iemand gelukt om deze kinderlijk eenvoudige tests te doorstaan....ook een Derek Oglivie ging af als een gieter ! De eerste helderziende die een moord of verdwijning opgelost heeft moet nog geboren worden....vraag maar aan de vrouw van Gerrit Jan Hein....of de familie Heineken !!!


Jakob
Mmmmmmmmm reageerde 11 jaar geleden
13 Jun 15:57
ik ben : helderziend ik kan voor en achter in de tijd teurg kijken
helderwetend heldervoelend helderhorend helderproefend laatste 2 zijn in ontwikkeling
ik kan genezen ( eerder verlichten genezen moet de persoon zelf doen ) ik ben mediamiek paragnostisch en energetisch
en met dit alles help ik mensen maar bijna iedere paragnost of medium of wat dan ook wil mij zover mogelijk uit de buurt hebben omdat ze jaloers zijn
maar dat kan mij niks schelen de meeste zijn toch geldkloppers en maken de mensen afhankelijk door te zeggen wat de mensen willen horen dat doe ik niet ik zeg waar het op staat ze zijn bang voor mij nee de mensen zijn bang voor de waarheid
Lotte reageerde 11 jaar geleden
02 May 08:22
Ik ben al paranormaal begaafd sinds mijn 11de. Ik ben nu 12, en rond mijn 11de hielp mijn (overleden) oma me. Die heeft nu eindelijk rust, omdat ik het alleen moet gaan doen. Ik kon eerst alleen moeilijk contact opnemen met haar, daarna viel met gym een jongen van de ringen en voelde ik de pijn. Het was notabene de jongen die ik leuk vond. Daarna merkte ik dat ik mensen leerde lezen. Niet dat ik hen leerde boeken lezen, maar dat ik hun karakter kon lezen. Ik kon vroeger een piepklein beetje aura's zien. Dit heb ik nu niet meer. Maar als ik aan mijn ouders vraag of zij met de beveiling van de wifi kunnen zien welke site's we bezoeken, dan weet ik wel gelijk of ze daar ook echt naar kijken! Nope. Ik heb contact met geesten, ik ben heldervoelend en helderwetend. Ik kan ook pijn wegnemen, en iemands problemen voelen.
Lieselot reageerde 11 jaar geleden
13 Feb 19:44
ik ben nog maar 13 jaar
maar ik ben paranormaal begaafd.
ik kan helderzien, helderweten en heldervoelen en ik krijg wel bijna elke dag visioenen.
ik kan met geesten praten en ik kan ze zien.
ik krijg heel vaak boodschappen door van dat ik de geest moet helpen.
toen ik 6 jaar was ging ik naar benede en de tv stond uit en toen ging hij aan ik ging met mijn hoofd tegen het beeld en met mijn handen ...en het beeld werd sneeuwerig. een geest zij toen wat maar ik kon het niet zo goed verstaan.
ik kom ook vaak in trance.
ik verspelde eens dat een meisje uit de klas zou verkracht worden die volgende dag kwam ze niet op school
3 weken lang en daarna nog 1 halve dag en vertelde ze dat ze toen verkracht was. ik vind het best wel eng
maar ook weer leuk want ik kom vaak in contact met mijn overleden broertje.


Paulina reageerde 12 jaar geleden
18 Jul 01:34
sinds mijn kinderjaren doe ik al voorspellingen die altijd uitkomen ik kan aanvoelen wat mensen mankeren ik kan overledenen zien en met ze communiceren alles wat ik denk uitspreek of voel komt altijd uit mijn dochter heeft dezelfde gave maar die vind het nog eng ik heb dit al zo'n 30 jaar en vind het helemaal geweldig ik heb er al heel wat mensen mee geholpen
Peter reageerde 12 jaar geleden
28 Feb 00:27
ik weet niet waar ik onder val
ik genees mensen met mijn handen,krijg berichten door( niet altijd) voor de persoon in kwestie, zie en voel overledenen.
dit alles is 20jr. geleden gegroeid.
ben geen zwever, ik kijk er nuchter tegen aan
maar het hoort bij mijn bestaan, ben hier toch dankbaar voor