Slechte ervaringen met een dieet

Websites over dieten

Op zes mei is het elk jaar de Internationale Anti Dieet Dag. Deze dag is er niet zo maar gekomen. Men schat dat ongeveer de helft van de mensheid bezig is met zijn of haar gewicht. Dat betekent dat elke dag miljarden mensen in de weer zijn met een dieet. Keuze is er zat. In het bos van diëten zitten ook gevaarlijke en absoluut ongezonde varianten.

 

Websites uit eigen ervaring

Dames met minder goede tot slechte ervaringen met een of meerdere diëten maakten zelf een website. Ze willen hun gewichtsproblemen delen met lotgenoten. Of gewoon vertellen wat mensen met een maatje meer allemaal (moeten) doormaken in hun dagelijks leven.

1. Website 'Nooit meer op dieet'

Op basis van eigen ervaringen van Angèle Bakker (geen familie van die andere mevrouw Bakker). Gezond en succesvol afvallen ZONDER dieet.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het e-boek 'Overwin je strijd met diëten in 12 praktische stappen'. 

Ook gratis webinars 'Ontdek het geheim van afvallen zonder dieet'.

2. Website 'Mindful Eten'

Mindfull_eten_dieet_LeerwikiDè nieuwe trend! Een initiatief van mevr. Rita Zeelenberg. Zij is mindfulnesstrainer en ervaringsdeskundige op het gebied van mindful eten.

Geleend van de website: 'Mindful eten is een op mindfulness gebaseerde methode om anders te leren omgaan met eetgewoonten. Het gaat niet over wat je eet, maar om bewustwording van hoe en waarom je eet. Dit bereik je door het met aandacht observeren van alle ervaring rondom eten: van smaken en geuren tot gevoelens van honger en verzadiging, tot en met gedachten en emoties'.

Opmerkelijk: er zijn 7 soorten honger!

  • De kern: eet met aandacht! Eet bewust! Mindful is geen dieet. Afvallen is niet het doel maar wel het gevolg.
  • De oorsprong van alles wat met 'mindful' te maken heeft, komt uit de zenmeditatie. Mindful eten betekent bewust eten met aandacht voor aan alle aspecten van eten. Wie mindful eet, zal niet om het even wat gedachteloos (mindless) of op een automatische piloot naar binnen werken.
  • Mindful eten gaat niet over lijstjes met verboden voedingsmiddelen, koolhydraten vermijden of calorieën tellen. Zoals reeds gezegd: gewichtsverlies niet het hoofddoel van mindful eten. Maar goed toegepast, gaat dit wel een gevolg zijn van je nieuwe eetstijl want wie mindful eet, stopt zodra hij verzadigd is. Mindful eten helpt verleidingen te weerstaan. Het voorkomt emotionele eetbuien.  Mindful eten is geen gezondheidskuur die je maar enkele weken volhoudt om daarna te hervallen in je oude eetgewoontes. De opzet van mindful eten is op een gezonde en bewuste manier leren omgaan met voedsel en dit een leven lang.  In tegenstelling tot restrictieve diëten is de kans op gewichtsbehoud daarom ook groter bij mindful eten.

3. Website 'Wondervol' 

Geleend van de website: 'In de loop der jaren heb ik al heel wat dieetleed voorbij horen komen. Mensen die veel geld uitgeven aan de meest waanzinnige diëten. En ik was er een van. Ik heb alle diëten die ik heb gedaan wel es op een rijtje gezet in een blog. Mijn laatste en misschien ook wel meest extreme dieet was Bio HCG. Voor veel geld krijg je een goor goedje dat je ‘s ochtends onder je tong spuit. Je mag op een dag iets van 500 calorieën (dat is ongeveer 1 gekookt ei, wat rauwkost en rosbief) eten en beslist GEEN vet... Kortom: ik heb me suf gelijnd, tot ik er dik van werd. Ook ik ken andere verhalen die veel schrijnender zijn'. 

Primeur op 6 mei 2013

Nieuwe website: Meldpunt Dieetleed. Doel? Meld alle klachten, ervaringen en verhalen over diëten.  

Schrijf jouw dieetleed onder het goede kopje:

De initiatiefnemers van Meldpunt Dieetleed zijn niet alleen maar geïnteresseerd in negatieve verhalen. Er zijn alternatieven voor een gezonde levenswijze en een gezond lichaam. Op donderdag 23 mei 2013 organiseren ze het 'Lekker in je lijf evenement 2013' in Maarssen.

Conclusie

 Je vindt een hoop informatie op de genoemde sites. En ook gratis aanbiedingen. Een goede tip als je reeds veel geld uitgegeven hebt aan diëten. De rode draad door deze sites is dat 'eten tussen de oren zit'. Het gaat over levenshouding, bewustwording, lifestyle, gevaarlijke diëten en nog zoveel andere aspecten van het gevecht met de kilo's. 

In onze drukker-dan-druk-maatschappij wordt steeds minder tijd besteed aan rustig eten. Met meer aandacht eten en bewuster kiezen, kan ongetwijfeld helpen op een duurzame manier gezondere eetgewoonten aan te nemen. 

Links

http://www.nooitmeeropdieet.nl/

http://www.mindful-eten.nl/

http://wondervol.nl/

http://www.angelebakker.nl/lekker-in-je-lijf-evenement/