Multivitamine en gezondheid

Multivitaminen: het ticket naar uw dagelijkse gezondheid

Een groot deel van de bevolking is steeds meer geïnteresseerd en enthousiast in het streven naar hun gezondheid en welzijn, ze houden beiden op elkaar afgestemd. Het is belangrijk op te merken dat dit besef geleidelijk aan begon bij te dragen tot het creëren van verschillende gezondheid supplementen voor zowel de volwassenen en jongeren. Voeding en vitamine supplementen hebben voortdurend hun waarde bewezen voor de gezondheid van de mensen.

Een dagelijks supplement

Een uitstekend dagelijkse supplement ontwikkelt niet alleen uw algemene lichamelijke functies maar verbetert ook uw mentale en fysieke conditie alsook het algemeen welzijn. Specificatie is af en toe nodig in aanvulling om op de juiste wijze om te gaan met elkeen zijn individuele behoeften. Een voorbeeld zijn hartpatiënten die Co Q10 innemen ter preventie van hun conditie. De ziekte van Alzheimer kan effectief worden bestreden door een normale combinatie van vitamine C en E inname.

Noodzakelijke voedingsstoffen

Multivitamine supplementen bevatten alle noodzakelijke voedingsstoffen en alle vitaminen die essentieel zijn voor een aanbevolen dagelijkse dosering of hoeveelheid. Dit geldt uiteraard ook voor zwangeren, ouderen en kinderen. Dus voor alle leeftijden en noden. En het is algemeen bekend dat een multivitaminen in vloeibare vorm meer efficiënt is dan een enkele pil. Dit omdat het lichaam vijf maal makkelijker een vloeibare vorm opneemt dan een pil, tablet of capsule.

Een gezonde basis

Een gezonde basis staat gelijk aan dertien vitamines om het lichaam normaal te laten fungeren. . Bij het regelen van de cruciale prestaties van het lichaam, moet het de volgende vitaminen hebben, A, B, C, D, E, K, B12 en de 7 B-complex vitamines. De nodige dagelijkse dosis zit normaal gezien in de voeding die we eten. Het gevaar van ziekte of zelfs sterfte is in het tekort aan enkele van de meest essentiële vitamines. Dit is dan waar de vitamine supplementen komen. Het lichaam wapent zich tegen ziekte veroorzaakt door dergelijke deficiëntie. Met dit in het achterhoofd, kan men moeilijk weigeren om een multivitaminen te nemen op een dagelijkse basis. Dus de vraag is nu: waarom zouden we als individu een dagelijkse multivitaminen innemen als de nodige supplementen in ons dagelijks eten zitten? Men kan niemand verplichten natuurlijk om vitamine te slikken, maar weet wel dat je er alleen maar baat bij hebt.

Het voordeel en zwangerschap

Zoals eerder hier boven al vermeld, het duidelijke voordeel van een dagelijkse inname van multivitaminen: is dat het lichaam zich wapent tegen deficiëntie. Sommige persoonlijke omstandigheden zullen een andere dosis van inname hebben. Zwangere vrouwen, tijdens hun eerste trimester, zullen door hun artsen aangeraden worden een multivitaminen in te nemen. Dit biedt niet alleen de zwangere moeder voordeel, maar ook het ongeboren kind vaart er wel bij. Een dagelijkse inname van multivitaminen zorgt ervoor dat de moeder voldoende voedsel aanmaakt voor haar ongeboren kind. Andere oorzaken zoals ouderdom, alcoholisme, roken en blootstelling aan overmatige vervuiling hebben op lange termijn schadelijke gevolgen voor het lichaamssysteem, die met succes kan worden tegengewerkt door multivitaminen.

Stress

Stress hoort ook bij de risico’s die met een multivitaminen kan worden bestreden. En speciaal voor de mensen met een drukke en stresserende job of bezigheden, die groep zou zeker moeten denken aan de vele voordelen die een multivitaminen hen kan bieden, en al helemaal op lange termijn bekeken. Stress toestanden ondermijnen zowel je geestelijke vermogen of je dagelijkse uithoudingsvermogen. Afgezien van de genoemde voordelen minimaliseren dagelijkse multivitaminen ook van het risico van kanker of hart- en vaatziekten.

Synergetisch of gecombineerd

Verschillende mensen getuigen van een gevoel te hebben van comfortabele gezondheid door het regelmatig in te nemen van multivitaminen. Dit komt door de synergetische of gecombineerde effecten van de aanvullende ingrediënten in multivitaminen. Een vet- oplosbare antioxidant vitamine, zoals de vitamine E werkt om te neutraliseren in het lichaam. Deze vitamine zorgt ook voor een gezonde huid door bescherming van cel membranen, bloedsomloop, hart, zenuwen, rode bloedcellen en spieren. Een andere antioxidant is de vitamine C die effectief vecht tegen bloedcel infectie en is van vitaal belang in de vorming van collageen, wondgenezing en vorming van tanden, beenstructuren en haarvaten. Vitamine is ook nuttig in de absorptie van ijzer uit plantaardige bronnen. Vitaminen A, D, K en andere aanvullende voedingsstoffen in multivitaminen hebben specifieke functies die de lichamelijke functies steunen.

Tot slot: Waar je zeker moet bij stilstaan

Een dagelijkse inname van multivitaminen is gunstig en dit is zelfs bewezen, maar het is niet een 100% garantie op een vrij zijn van ernstige ziekten toegeschreven aan andere factoren.