Wat is Reiki

Inleiding

Dit artikel komt voort uit mijn andere artikelen over PRI therapie, mijn vraag of toeval bestaat en mijn groei tot zelfontwikkeling. Tevens hoop ik dat ik de zweverigheid die mensen snel onder dit soort artikelen plaatsen enigszins kan plat slaan. De kern daar draait het om, het nut om hiermee zelf in aanraking te komen. En het beschrijft een beetje mijn weg, waar die dan ook maar zal eindigen.

Wat is Reiki

Het Japanse woord voor Reiki betekent letterlijk ‘universele levensenergie’. Alles wat leeft heeft deze energie nodig om te kunnen leven, te groeien en te herstellen van eventuele ziekten. Alles bevat dan ook energie, deze energie is niet met het blote oog waar te nemen. En dat maakt het tegelijkertijd ook zo moeilijk te geloven. De mensen die met de universele energie in aanraking komen, lijken wel te veranderen in mensen die geloven in energie. Zoals andere mensen geloven in GOD.

Wat doet Reiki

Reiki reinigt, balanceert en zuivert. Het werkt op osn geestelijk nivo, waardoor het je spirituele pad opent. Op zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau word je je bewust van de blokkades die onbewust zijn opgebouwd als bescherming. De overbodige blokkades worden op een zachte manier losgemaakt en opgeruimd. Ik zie het als een ondersteuning van de reguliere geneeskunde, op zowel geestelijk als lichamelijk nivo.

De praktijk

Reiki bestaat in het Usui-systeem uit drie graden. Deze graden zorgen voor de verdieping binnen het Reiki systeem. Je kunt Reiki vergelijken met de hand opleggin die je moeder toepaste als klein kind die zich bezeerde. Of de hand die je bij jezelf oplegt indien je ergens pijn hebt.

Behandeling

Sinds mijn inwijding merk ik een tintelend gevoel in mijn handpalmen en in mijn voetbedden. Als ik aan iets begin waarvan ik mijn inspiratie aanboor, kan de tinteling sterker worden. Na de inwijding, wordt je aangeraden de eerste maand alleen jezelf te behandelen, door de aangeleerde handopleggingen. Daarna mag je ook anderen behandelen, mits je je houdt aan de richtlijnen die je van je Reiki master hebt meegekregen.

Handposities

Je behandelt iemand door je handen met de vingers losjes tegen elkaar in verschillende posities op hem/haar te leggen. Deze behandeling kun je aan jezelf geven en aan iemand anders. Dit zijn de basisposities, waarbij je langs de hoofdchakra’s gaat. Indien je intuïtief gevoel beter wordt, kun je er voor kiezen om met je gevoel de behandeling te starten. Waardoor je ontdekt dat je soms op bepaalde plaatsen langer blijft, dan op andere plaatsen. Laat dit gewoon gebeuren.

Voorkant behandeling

  1. Handen over de ogen, vingertoppen rusten op de botrand onder de ogen.
  2. Zijkant van het hoofd. De top van de pink rust op het gaatje van het oor.
  3. Achter hoofd, kantel het hoofd zodat het in het kommetje van je handen rust.
  4. De kaken en een deel van de keel, waarbij de middelvingers elkaar raken op het puntje van de keel.
  5. Handen op het borstbeen.
  6. Handen op het middenrif, onder de borsten.
  7. Handen op de knieen.
  8. Handen om de enkels.

Achterkant behandeling

Handen op de rug, bij de schouders. Van daaruit gaan we weer helemaal naar benden tot aan de onderkant voeten.