Edelsteentherapie

Edelsteentherapie

Als kind spaarde je wellicht al stenen of mooie schelpen als je weer eens op het strand kwam. Waarom om dat je het mooi vond en er speciale voorwerpen tussen zaten. Zo ook nu als volwassene met edelstenen of liever gezegd kristallen. Ze kunnen betoveren door hun schoonheid of je aantrekken vanwege hun vorm. Maar er is meer waardoor je ze in je omgeving zou willen hebben. Kristallen kunnen je ondersteunen bij
  • allerlei ziekte’s, zowel lichamelijk als geestelijk
  • gemoedstoestanden, verdriet, geluk
  • het behouden van je gemaakte doelen
  • het behouden van je gemaakte doelen
  • bewustwording

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ze werken ook voor kinderen en dieren, dus je hoeft er niet in te geloven om toch hun werking voor je te laten werken.

Kristallen werken met vibraties

Leven is vibratie. Iedere mineraal, iedere plant, ieder dier of mens heeft zijn eigen soort vibratie. Materie is nimmer statisch of onbeweeglijk. Het is een massa bewegende atoomdeeltjes of moleculen, die hun eigen licht-, warmte- en kleurenstraling uitzenden. Al onze vibraties zijn voortdurend met elkaar in interactie en verbinden zo alle leven. Wanneer we ons bewust worden van deze subtiele energie, kunnen we leren onszelf te beschermen tegen slechte vibraties en kunnen we de goede vibraties toelaten.

De heilzame werking

Kristalbehandelingen brengen het energieveld van het lichaam in balans en harmoniseren de werking van de chakra’s, om zo het algehele gevoel van welzijn te bevorderen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam op gang te brengen. Kristallen die rond het lichaam geplaatst worden, veroorzaken specifieke en complexe elektro-magnetische krachtenvelden. Deze velden kunnen de aura polariseren, teneinde de balans te herstellen, in zowel het fysieke lichaam als in het subtiele, etherische lichaam.

Het toepassen van de kristallen

Het dragen van een kristal op de huid

Kristaltherapie is op meerdere manieren toe te passen. De eenvoudigste manier is om een geschikte steen op de huid te dragen. Afhankelijk van de werking van de steen, is het bepalend hoe je de steen draagt. Bv een steen voor je hartchakra zul je bij voorkeur dus ook op je hartchakra streek moeten dragen.

Het dragen van een knuffelsteen

Kristallen worden geslepen en of getrommeld, hierdoor voelen ze erg zacht aan. Daarom de naam knuffelsteen. Deze stenen draag je bij je in je broekzak of een daarvoor gemaakt zakje. Waardoor je ze sneller in je hand neemt om er contact mee te maken.

Water met kristallen

Ook zijn er een aantal kristallen geschikt om in een kan met water te doen. Deze dienen daar dan 6 uur in te blijven en vervolgens drink je de werking van de kristal op. Soms proef je verschil in het water, het wordt zachter. Dit is ook nog eens onderzocht door een Japanner. Maar misschien dat ik hier nog eens een artikel over schrijf, zijn ontdekkingen vind ik echt wonderbaarlijk.

Gebruiksvoorwerpen met kristallen

Ook heb je gebruiksvoorwerpen die gemaakt worden van kristallen, zoals geurhouders, waxinelichtjes. Verder kun je ook allerlei andere vormen vinden, zoals engeltjes voor op de schoorsteen, maar ook schedels waarmee je nog verder kunt gaan dan alleen de werking van de kristallen meekrijgen. Ook hieraan is een heel eigen artikel over te schrijven.

Chakra healing met kristallen

Een methode voor het gebruik van kristallen, is door ze in te zetten voor een zogenaamde chakralegging. Je kunt hierbij gebruik maken van bergkristallen, om de chakra’s te zuiveren en de energie aan te vullen. In dit geval gebruik je voor ieder chakra een apart bergkristal. Ook kun je er andere kristallen voor gebruiken.

Lees anders ook even dit artikel van een mede Wikiaan door voor een uitleg over chakra’s: De bekendste chakras voor Chakra healing en Chakra meditation

Door de kristallen te integreren in je dagelijks leven, combineer je schoonheid met een effectieve werking voor jezelf en je omgeving. Ga voor het uitzoeken van een bepaalde kristal naar een winkel die hierin gespecialiseerd is. Deze meten de steen met jou om te kijken of dit de steen is die je voor dat moment nodig hebt. En kijk of het ook voor jou helpt, bij mij in ieder geval wel. En daarnaast vind ik de meeste edelstenen die mijn weg passeren, ook nog eens erg mooi.Hier een foto van mijn eigen schedeltje: