Waar kan ik online Tamiflu en andere medicijnen kopen tegen Mexicaanse griep

Mexicaanse griep als pandemie in 2009 en wat wordt 2015 en 2016?

de griep

Alarmfase 6 werd in juni 2009 door de WHO afgekondigd, en daarmee is de Mexicaanse griep officieel een pandemie. Ook in Nederland dreigen steeds meer mensen de Mexicaanse griep te krijgen. Dat kan zeer snel gaan, zeker wanneer mensen van vakantie gaan terugkomen. Let op de symptomen van de Mexicaanse griep.

Lopen jongeren meer risico op de Mexicaanse griep

Het antwoord is ja. Veel mensen gaan op vakantie en zullen waarschijnlijk de Mexicaanse griep van vakantie meenemen. Ook jongeren die aan de Spaanse Costa’s zich uitleven in discotheken of op wintersport gaan, lopen daardoor een tweeledig verhoogd risico:

  1. Allereerst lijkt de Mexicaanse griep vooral toe te slaan bij jongeren. Een grote groep: alleen mensen, die voor 1957 zijn geboren, lijken wat resistentie te hebben opgebouwd door eerdere besmettingen met de griep, waarvan de bekendste zijn Hong Kong griep in 1968-1969 en de Aziatische griep uit 1957-1958. Daar tussen zit ook nog de jaarlijkse wintergriep en zomergriep.
  2. Jongeren leven zich begrijpelijkerwijze volledig uit tijdens hun vakantie, en dan is het besmettingsgevaar groot. Er zijn vele contacten, vaak veel drank en te weinig slaap. Een ideale bodem om ziek te worden.
  3. Jongeren maken meer contact met anderen.

Doden in Nederland door Mexicaanse Griep

Op 22 oktober 2009 overleed in ons land een 14-jarig meisje uit Haarlem aan de gevolgen van de Mexicaanse griep. Opvallen daarbij is, dat ze geen andere onderliggende ziekte had, waardoor haar weerstand extra was aangetast. En dat baart zorgen, want tot dusverre waren alleen personen aan de griep overleden, die al een ernstige onderliggende ziekte hadden. Meer dan ooit blijken jongeren, maar ook baby's en peuters, te behoren tot de risicogroepen van de Mexicaanse griep.

Symptomen Mexicaanse griep

De symptomen van de Mexicaanse griep lijken erg op die van een gewone griep, maar het is allemaal een beetje erger. Denk aan hoge koorts, rillingen, hoofdpijn, spierpijn, hoesten, diarree. En u bent vooral erg moe. Het meest gevreesd zijn de mogelijke complicaties van de Mexicaanse griep, zoals een longontsteking. Hierbij lopen jongeren en mensen, die al een andere ziekte onder de leden hebben, een duidelijk verhoogd risico op besmetting met de Mexicaanse griep.

Welke medicijnen tegen Mexicaanse griep

Het meest genoemde medicijn momenteel is virusremmer Tamiflu, ook wel bekend als ofwel Oseltamivir. Deze virusremmer is in capsules, maar in poedervorm beschikbaar. Tamiflu zorgt er virusremmer voor, dat als u besmet bent, de ontwikkeling van het virus in uw lichaam wordt vertraagd, waardoor u door uw eigen weerstand weer op krachten kunt komen. Preventief is het vaccin tegen de Mexicaanse griep, dat inmiddels beschikbaar is. Het vaccin werkt niet meer, zodra u besmet bent.

Mutatie van het griep virus

Maar niemand weet of het virus de komende tijd nog zal veranderen, waardoor ook het vaccin minder goed tot niet zal helpen. De virusremmer Tamiflu zal naar verwachting wel blijven helpen, tenzij er een moment komt dat het virus ook hiertegen resistent is geworden.

Waar kan ik Tamiflu krijgen

De procedure voor Tamiflu is zonder meer onduidelijk te noemen momenteel. Gesteld wordt dat Tamiflu beschikbaar is, als het door de huisarts is voorgeschreven. Maar zeker als het aantal zieken groot worden, zal men steeds meer de Tamiflu voorschrijven voor de risico groepen, en dus niet voor iedereen die ziek wordt. En dat is geen fijn gevoel voor vele mensen. Waar ligt immers de grens. Wie wel, en wie niet.

Breaking news Tamiflu

Op 7 augustus 2009 is bekend gemaakt dat u van uw gewone huisarts geen Tamiflu krijgt, als:

  1. u niet behoort tot de categorie van risicogroepen,
  2. u niet wordt opgenomen in een ziekenhuis,
  3. u als vrouw niet al minimaal zes maanden zwanger bent.

Schokkend, want zo zullen velen van ons niet beschermd zijn tegen de Mexicaanse griep!

Waar Tamiflu online kopen

Daarom nemen nogal wat mensen het zekere voor het onzekere en kopen Tamiflu via internet. Dokteronline is gebleken een betrouwbare online apotheek te zijn in Nederland, waar je ook Tamiflu zonder een doktersrecept kunt kopen. Je moet een aantal vragen invullen, een arts van Dokteronline beoordeelt uw aanvraag en de online apotheek bezorgt de medicijnen. Is het medicijn uitverkocht, of zijn er toch redenen om uw aanvraag af te wijzen, dan krijgt u natuurlijk uw geld teruggestort. Ook drogisterij.net is een mogelijkheid, om aan Tamiflu te komen. Tja, je kunt afwachten totdat je aan de beurt bent, maar je kunt ook al vast wat kopen. Iedereen moet dat voor zichzelf maar uitmaken, maar de mogelijkheden zijn er in ieder geval.

Online test

Nieuw is ook dat on line tests worden aangeboden, om vast te stellen of u wellicht de Mexicaanse griep hebt. Dan kunt u daarna zelf bepalen, wat vervolgens de beste vervolgstap is. Ondanks het feit dat steeds weer nieuwe gevallen van besmetting met de Mexicaanse griep opduiken, is de overheid opvallend stil. Ja, een folder is verspreid met algemene informatie, maar verder is de burger nog niet zo veel bekend. Waarschijnlijk is het allemaal nog stilte voor de storm.

Mexicaanse griep 2015 en 2016

Eind 2010, maar ook begin 2011, steekt de Mexicaanse griep weer de kop op. Het is waarschijnlijk een gemuteerde versie. Wie zich in 2009 goed heeft laten inenten en zij die ziek zijn geweest hebben waarschijnlijk bescherming, maar anderen niet. Het is de vraag hoe het griepvirus zich in 2011 verder zal ontwikkelen en of u er goed aan doet om toch maar zo snel mogelijk maatregelen tegen deze griep te nemen. Het aantal doden loopt inmiddels helaas weer op. Wat het in 2015 en 2016 gaat worden is nu nog niet te zeggen, maar iedereen is wel gewaarschuwd.