Als de dokter psychische medicijnen voorschrijft

Inleiding

Voor dat ik hier in dit artikel het een en ander hierover ga vertellen, wil ik als eerste zeggen, dat ik niet twijfel aan de goede bedoelingen van uw arts om u beter te maken. Zelf heb ik alleen ook velen mogen helpen om uit zeer diepe psychische dalen te komen. Het eerste wat ik alleen wel vaak aantrof, is dat ik moes beginnen met het afbouwen van medicijnen, waarna bij velen het probleem al over bleek te zijn. Voordat je eventueel zelf zoiets probeert, lees dan dit hele artikel. Het gaat namelijk niet om alle groepen medicijnen.

Ik vertel niets nieuws

Voor sommigen zal mijn verhaal wat extreem over komen, ik ga namelijk vertellen dat het beter is om met verschillende medicijnsoorten hoe dan ook te stoppen. Waarbij het bij velen ook beter was dat er nooit mee was begonnen. Nu lijkt het dat ik extreme dingen tegen doktersadvies in ga zegggen. Toch is dat niet zo. Ik ga nameiljk helemaal niet veel andere dingen zeggen, die u ook gewoon in de bijsluiter van uw medicijnen kunt lezen. Bij het lezen van dit artikel raad ik u ook aan, om in het achterhoofd te houden, dat er een enorme geldstroom in de wereld van de medicijnen is. Er wordt gewoonweg heel veel aan u verdient. Maar hoe wordt u er eigenlijk onder ?

Verschillende groepen medicijnen

Om hierop te kunnen antwoorden, moeten ik eerst zeggen, dat hoe specifiek u eronder wordt per persoon verschillend kan zijn, dus mijn verhaal gaat over de hoofdwerking van de medicijngroep die u misschien wel slikt. De hoofdgroepen zijn als volgt in gedeeld.

  • 1 Slaap- en kalmeringsmiddelen
  • 2 Antipsychotica
  • 3 Antidepressiva
  • 4 Stemmingsstabilisatoren
  • 5 Overige

Slaap- en kalmeringstabletten

Om te beginnen zijn er de slaap- en kalmeringsmiddelen. Deze middelen zijn in mijn ogen alleen in de extreme gevallen noodzakelijk en dan nog maar zeer tijdelijk. Indien je namelijk helemaal geen slaap meer krijg, of minder dan 4 uur per nacht, dan is dit voor geen mens vol te houden. Er moet dan even iets gedaan worden aan die slaap. Alleen in dit soort extreme gevallen is het gebruik van deze middelen ( tijdelijk ) nodig. Daarbuiten, is het in principe gewoon een drug, waar je aan verslaafd raakt. Mijn ervaringen zijn, dat dokters deze medicijnen zonder problemen voor langdurig gebruik voorschrijven. Hier wordt niemand beter van. Het is een verslaving bij het probleem dat er al was geven. Omdat het hier om een zeer verslavende groep gaat, is het moelijk om zelf te stoppen. Het beste is deze gewoon verminderen. Verschillende mensen die ik hierbij mocht bij staan, konden dit het beste door uiteindelijk met de nagelvijl steeds meer van het pilletje af te halen. Let hierbij wel op, je krijgt weer gevoelens. Hierbij is het een feit, dat eerst alle minder leuke gevoelens weer boven gaan komen. Pas daarna kun je de blijde gevoelens weer ervaren.

Antidepressiva

Deze medicijnen duren een week of 6 voordat de werking merkbaar is, waardoor het ook een week of 6 duurt voordat de werking weer weg is. Deze medicijnen hebben een soort werking, waardoor eigenlijk een deel van je karakter veranderd. Nu lijkt dit wel fijn, om in een depressieve periode dit wat anders te hebben. Maar je bent geboren met een karakter dat bij je hoort. Het gevolg is ook vaak, dat iemand zich iets beter voelt, wanneer deze medicijnen worden gebruikt, maar dat de omgeving niet meer met deze persoon overweg kan. Ook is het een feit, dat uit onderzoeken blijkt, dat het aantal zelfmoorden het hoogste is, onder de mensen die deze medicijnen slikken. Dus of het zo goed is, dat valt zeker te betwijfelen. Door de landurigheid van de werking, kan met de meesten hiervan gewoon worden gestopt, zonder afbouw.

Stemmingsstabilisatoren

Er is altijd een reden voor de stemming die er is. Het kan alleen zijn, dat deze niet bekend is. Hier komen we tot het feit, dat je met deze medicijnen er ook nooit meer achter komt. Het gebruik van deze groep is net als de kalmeringsmiddelen verslavend. Net als de kalmeringsmiddelen, vlakken ze de emoties voor een groot deel weg. Het komt er dan op neer, dat droevigheid, minder droevig is, maar dat de blijdschappen ook steeds verder weg raken. Voor buitenstaanders, lijkt het steeds meer dat men met een zombie te maken heeft. Dit heeft de gevolgend dat het sociale isolement met behulp van dit soort medicijnen steeds groter wordt. Wil je hiermee stoppen, dan kunnen deze medicijnen ook het beste worden afgebouwd.

Antipsychotica

Let op ! Deze medicijnen niet zomaar zelfs stoppen. De werking van dit medicijn is dat er een stof in de hersenen wordt aangemaakt, die men kennelijk zelf niet meer aanmaakt. Wanneer deze medicijnen gestopt worden, zonder begeiding sta ik niet voor de gevolgen in. Voel je je niet lekker bij het soort dat je slikt, zoek dan samen met de arts, naar een andere. Lees goed de bijwerkingen en kijk of deze van kracht zijn.

Overige

De overige medicijnen kan ik geen uitspraken over doen, daar ik daar niet bekend mee ben.

Mijn advies

Gebruik je een van de bovenstaande medicijnen, dan is mijn advies, begin eens met het zeer goed lezen van de bijsluiter. De bijwerkingen die er namelijk op vermeld staan , zijn ook vaak gezien. Ook komt het voor dat er een medicijn wordt geslikt, waar je depressief van wordt. Dit kan bijvoorbeeld, bij kalmeringsmiddelen. Vaak ben ik tegen gekomen, dat na de kalmeringsmiddelen, de antidepressiva kwam. Maar dat ik bij het helpen afbouwen van de eerste, al helemaal geen depressie meer tegenkwam.

Wanneer de bijsluiter goed is doorgelezen, vraag dan om hulp en advies bij uw eigen omgeving. Laat ook deze de bijsluiter lezen. Zoek dan het desbetreffende medicijn nog eens op internet op, en kijk heel goed, wat je eigenlijk slikt. Neem daarna eigen beslissingen. Het is je eigen lijf en leven.

Wanneer je een gebruiker bent, van een van deze medicijnen en je wilt hier vragen over stellen, dan zal ik daar zeker antwoord op geven. Links van deze pagina kan er een reactie worden gegeven. Deze reactie of opmerking komt bij mij terecht. Ik zal zeker hierop ingaan, indien er vragen zijn. Wil je je reactie niet gepubliceerd zien, maak dit dan kenbaar in de reactie. Ik zal hier dan zorg voor dragen.

Collumniste gezocht