Coco Chanel

Inleiding

Coco Chanel was de oprichtster van het beroemde merk Chanel. Het merk Chanel is te herkennen aan het logo met een letter C waar een omgekeerde C doorheen loopt. In dit artikel heel kort de jeugd, het werk en het merk van Coco Chanel.

Maar wie was Coco Chanel?

Gabrielle 'Coco' Chanel is op 19 augustus 1883 geboren in Saumur ( ligt in het zuiden van Frankrijk ) en sterft op 10 januari 1971 in Parijs (hoofdstad van Parijs). Albert Chanel was haar vader en Jeanne Devolle was haar moeder. Coco Chanel bracht haar jeugd door in een Frans weeshuis, omdat haar ouders marktkooplieden waren. Gabrielle Coco Chanel wordt dan ook naar één van de nonnen uit het weeshuis vernoemd. Coco Chanel was er niet zo blij mee dat haar ouders maar marktkooplieden waren, en daarom heeft ze tegenover andere haar jeugd een beetje opgeleukt. Ze loog dus over haar situatie thuis.

Chanel heeft een aantal relaties gehad, maar ze is nooit getrouwd en heeft ook geen kinderen. Ze is wel een keer zwanger geweest, maar ze had abortus gepleegd omdat ongehuwd zwanger zijn in die tijd verboden was.

Coco Chanel en haar werk

Coco Chanel was een zeer invloedrijke Franse modeontwerpster. Ze stond bekend als de Koningin van de Mode in de Roaring Twenties (periode in de jaren '20 van de 19e eeuw). De garçonne-stijl hebben wij aan haar te danken. Vrouwen gingen nu plooirokken met verlaagde taille en truien dragen. Zij droegen clovhehoeden en haarbanden.Ook bracht zij een zeer bekend parfum op de markt, de Chanel No. 5. Dit deed zij ter ere van haar veertigste verjaardag. Deze parfum is nog steeds te koop in de winkels, en is zelfs één van de meest verkochte parfums van de wereld. Deze parfum was vernieuwend, omdat de parfums die voor Chanel No. 5 werden gemaakt naar bloemen roken, maar deze nieuwe parfum van Chanel rook niet naar bloemen, deze rook naar vrouwen. De fles van de parfum (zie hieronder) is heel eenvoudig. Chanel heeft bewust voor deze eenvoudigheid gekozen, omdat nu de aandacht op de geur van de parfum gericht is, en niet op de verpakking, de vorm van het parfum.

Site Chanel No. 5 Deze site is onderdeel van de officiële Chanel site!

Drie uitspraken van Coco Chanel

"Mode is niet iets wat alleen uit jurken bestaat, mode zit in de lucht."

"Mode is gemaakt om niet in de mode te zijn".

"Chanel-Above all else, is a style. Fashion, you see, goes out of fashion. Style never."

Coco Chanel overlijdt

10 januari 1971 sterft Chanel in Parijs (Frankrijk). De oorzaak van haar dood is voornamelijk de hectiek, haar drukke leven. Haar laatste woorden waren: zo is het dus om te sterven.

Na het overlijden van Gabrielle 'Coco' Chanel blijft het merk Chanel bestaan. Het is nog steeds één van de grootste merken voor mode, parfum en cosmetica. Keira Knightley is nu één van de gezichten van Chanel. Zij staat hier bekend als Coco Mademoiselle. Verder werken ook Claudia Schiffer en Emma Watson (bekend van de Harry Potter films) voor Chanel.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden