Hoe kies je de beste stijltang

Inleiding

Een stijltang is eigenlijk onmisbaar voor vrouwen. Een stijltang maakt je haar stijl en zorgt ervoor dat je haar er glad en glanzend uitziet. Ook pluist het haar niet meer na gebruik van een stijltang. Met een stijltang ziet je haar er fantastisch uit. Maar het gebruik van een stijltang kan ook slecht voor je haar zijn. De hitte kan je haar beschadigen. En niet alle stijltangen stijlen het haar even goed. Het ene merk stijltang is het andere nog niet! Er kunnen veel verschillen inzitten. Het is dus belangrijk voor je haar om een goede stijltang te kiezen die goed bij je haar past. Waar moet je opletten als je een stijltang wilt kopen? Hoe kies je de beste stijltang?

Het materiaal waarvan de stijltang is gemaakt

De platen van een stijltang kunnen van verschillend materiaal gemaakt zijn. De goedkopere stijltangen zijn van aluminium gemaakt, de duurdere stijltang van keramiek of tourmaline. Het is belangrijk om te kijken van welk materiaal de stijltang is gemaakt.

 • Aluminium. Een stijltang waarvan de platen van aluminium zijn gemaakt is geen aanrader. Deze stijltang kan je haar erg beschadigen. Hij is wel goedkoper dan andere stijltangen, maar het zal je haar geen goed doen.
 • Keramiek. Een keramische stijltang is een stijltang die goed voor je haar is. Een stijltang met platen van keramiek verdeelt de warmte gelijkmatig over het haar. Dit heeft als voordeel dat je haar niet snel kan verbranden.
 • Tourmaline. Een stijltang van dit materiaal wordt juist snel heet. Dit heeft als voordeel dat je snel glad en stijl haar hebt, wat ook nog eens lang in model blijft zitten. Het nadeel kan zijn dat je wel met deze stijltang om moet weten te gaan, omdat je anders je haar kan beschadigen.

De grootte van de stijltang

Stijltangen zijn er in alle soorten en maten. Je hebt lange platen, maar ook korte. Ook kunnen de platen van de stijltang breed of smal zijn. Welke maat stijltang je nodig hebt is afhankelijk van je haar.

 • Lang, dik en/of krullend haar. Heb je een flinke bos met haar dan kan je het beste een stijltang kopen met platen die 5 cm of meer breed zijn. Met een brede stijltang kan je je haar sneller stijlen dan met een smallere.
 • Dun tot gemiddeld haar. Mensen met dun of gemiddeld dik haar hebben genoeg aan een stijltang van 2,5 cm breed. Dit is ook de meest gangbare maat stijltang. Ook voor mensen met haar op de schouders en kort haar kunnen deze maat stijltang het best gebruiken.
 • Lange of korte platen. De meeste stijltangen hebben lange platen. Dit is ook het beste om je haar mee te stijlen. Vierkante platen kunnen onhandig zijn omdat je er haar er uit kan glijden.
 • Je haar in model brengen. Sommige mensen gebruiken hun stijltang niet alleen om hun haar mee te stijlen, maar ook om hun haar in model te brengen. Wanneer je je stijltang ook gebruikt om je kapsel in vorm te brengen, kan je het beste een kleinere stijltang kopen. Hierdoor heb je meer grip op je stijltang.

De warmte van de stijltang

Er zitten ook nog wat verschillen in de warmte regeling van een stijltang. Waar moet je bijvoorbeeld op letten?

 • Warmte regeling. Let er op of je de warmte van de stijltang zelf kan regelen. Om¬†bijvoorbeeld dun haar te stijlen heb je minder warmte nodig. Te heet je haar stijlen is alleen maar onnodig slecht voor je haar.
 • Warmte na een stijlbeweging. Het is belangrijk dat een stijltang snel weer warm wordt na een stijlbeweging. Dit betekent dat de stijltang een stabiele temperatuur heeft, wat weer beter voor je haar is.

Tips en opmerkingen

 • Sommige stijltangen kunnen ook gebruikt worden om je haar te krullen!
 • Een goed merk stijltang is bijvoorbeeld die van Braun.
 • Een goede stijltang kost rond de vijftig euro!

Conclusie

Om de stijltang te kiezen die het beste bij je past, is het belangrijk om een stijltang te kopen die het meest geschikt is voor jouw type haar. Verder kan je er bijvoorbeeld ook nog opletten of er extra's bij de stijltang zitten, zoals platen om je haar golvend te maken. Meestal kan je er vanuit gaan dat een stijltang die duurder is,beter is dan een goedkopere. Je hebt stijltangen van 30 euro, maar deze zijn meestal niet goed voor je haar of stijlen je haar niet goed. Met de juiste stijltang krijg je een mooi, stijl en glanzend kapsel!