Tips om volume in je haar te krijgen

Inleiding

 

Wanneer je dun en fijn haar hebt, ziet je haar er al snel een beetje slap en futloos uit. Er zit bijna geen volume in en het hangt slap langs je gezicht. Hetzelfde geldt voor lang haar. Meestal kan je wel zeggen, des te langer het haar,des te minder volume zit er in je haar. Veel vrouwen vinden dit jammer, want haar met volume ziet er over het algemeen veel beter uit. Met een klein beetje moeite kan je makkelijk volume in je haar krijgen. Hoe kun je volume in je haar krijgen?

Volume in je haar

De juiste haarproducten

Wanneer je slap en futloos haar hebt, wil je meestal graag wat meer volume in je haar. Er zijn allerlei shampoos en andere producten te koop die je haar volume beloven. Wanneer je je haar wast met een shampoo voor extra volume zal je na het wassen merken dat je haar meer volume heeft. Je haar voelt voller aan en ziet er dikker uit. Wanneer je een conditioner gebruikt zoek er dan één uit die ook voor meer volume zorgt. Een gewone conditioner kan je haar zwaar maken. Het is ook altijd belangrijk om de shampoo en conditioner goed uit te spoelen. Als er resten in blijven zitten, maakt dit je haar onnodig zwaar.

Styling

Als tip om meer volume in je haar te krijgen wordt vaak gezegd dat je je haar ondersteboven moet fohnen. Dit kan inderdaad een manier zijn om meer volume te krijgen, maar meestal bereik je er alleen maar mee dat je haar er wild komt uit te zien en dat er geen model meer in te krijgen is. Je kan beter op andere manieren volume in je haar krijgen.

  • Doe mousse of andere stylingproducten in je haar om meer volume te krijgen. Doe dit op je haar als het bijna droog is. Om het af te maken kan je het daarna droog fohnen.
  • Een mooie slag in je haar zorgt ook voor meer volume in je haar. Je kan dit heel makkelijk zelf doen. Doe brede rollers in haar dat nog een beetje nat is. Fohn je haar daarna droog. Wanneer je de rollers er uit haalt zal je zien dat je meer volume in je haar hebt. Wil je je slagen beter zien, spuit dan wat haarlak op je haar voordat je je haar in de roller rolt.

Naar de kapper voor meer volume

Het kan zijn dat je meer volume in je haar wilt, maar dat je zelf niet het resultaat krijgt dat je voor ogen hebt. Een kapper kan uitkomst bieden.

  • Laagjes in je haar. Door laagjes in je haar te knippen creëer je extra volume in je haar. Je haar lijkt voller.
  • Wortelpermanent. Van een wortelpermanent krijg je geen bos met krullen, maar het zorgt er voor dat je meer volume krijgt.
  • Highlights in je haar. Highlights in je haar maken niet zozeer extra volume in je haar, maar door het verschil van licht en donker lijkt je haar toch levendiger.

Conclusie

Met deze tips kan je heel makkelijk volume in je haar krijgen. Door je haar met de juiste producten te wassen, zal je zien dat je haar meer volume krijgt. Maar wil je echt extra volume dan zal je er wat meer tijd aan kwijt zijn. Gebruik de juiste stylingproducten of rollers voor meer volume in je haar. Kom je er echt niet uit, dan kan de kapper je helpen. Vaak heeft de kapper goede tips over hoe je je haar het best kan laten knippen en hoe je je haar het best kan verzorgen om extra volume te krijgen. Een volle bos met haar is voor iedereen mogelijk!