Hoe krijg je glanzend haar

Inleiding

Het is de droom van elke vrouw om mooi glanzend haar te hebben. Glanzend haar is een teken dat je haar gezond en goed verzorgd is. Grotendeels heb je zelf in de hand of je glanzend haar hebt of niet. Een goede verzorging van jezelf en van je haar is erg belangrijk. Ook moet je voorzichtig zijn met je haar en de juiste producten gebruiken. Teveel en te heet fohnen brengt alleen maar schade aan je haar toe. Maar het is echt niet moeilijk om mooi glanzend haar te krijgen. Lees hier de tips hoe je je haar glanzend krijgt.

Tips voor glanzend haar

Zorg voor jezelf

Allereerst is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen als je glanzend haar wilt. Je kan meestal aan iemands haar zien hoe iemand zich voelt. Mensen die slecht in hun vel zitten en ongezond leven, hebben vaak dof en futloos haar. Om je haar glanzend te krijgen moet je dus eerst bij jezelf beginnen.

  • Drink minstens 1,5 liter water per dag
  • Eet voedsel met ijzer voor sterker en gezonder haar
  • Eet voedsel met veel vitamine B en E, denk aan noten, granen, groente en fruit

Zorg voor je haar

Om je haar mooi glanzend te krijgen heeft het vaak wat extra's nodig. Alleen je haren wassen is meestal niet voldoende om echt glanzend haar te krijgen. Was je haar met een speciale glansshampoo en spoel dit goed uit. Nadat het haar gewassen is kan je een conditioner gebruiken, hiervan gaat het haar extra glanzen.

Om je haar extra te verzorgen kan je een haarmasker of een haarkuur gebruiken. Hierdoor wordt je haar extra gevoed en gaat het mooi glanzen. Doe dit regelmatig om je haar die extra verzorging te geven.

Haarproducten

Er zijn genoeg haarproducten verkrijgbaar die je haar extra glanzend maken. Deze producten kunnen geen kwaad voor je haar, maar ze moeten wel goed gebruikt worden. Hairspray of mousse maken je haar glanzend, alleen moet je niet teveel gebruiken. Spray alleen op de wortels en de haaraanzet en kam het daarna door.

Koude douche

Het is goed om een douche beurt met een koude douche te eindigen. Spoel je haar uit met een koude douche. Hierdoor sluiten de haarschubben en gaat je haar meer glanzen. 

Citroensap en amandelolie

Er zit iets in citroenen wat je haar wat extra's geeft. Doe wat citroensap in je haar en laat dit 20 minuten inwerken. Spoel het daarna uit en je zal zien dat je haar zacht en glanzend is.

Ook amandelolie kan helpen om je haar glanzend te maken. Amandelolie voedt je haar waardoor het sterker wordt. Breng amandelolie aan voordat je gaat slapen en de volgende dag glanst je haar je toe.

Wat moet je niet doen

Hierboven staan de tips om je haar glanzend te maken, maar er zijn natuurlijk ook dingen die je niet moet doen. Sommige dingen zijn slecht voor je haar en beschadigen het alleen maar. Je haar kan er dof en futloos uit gaan zien.

Te heet fohnen

Wanneer je je haar gewassen hebt, kan je het haar het beste gewoon aan de lucht laten opdrogen. Fohnen maakt je haar namelijk droog, waardoor de glans ver te zoeken zal zijn. Heb je echt geen tijd om je haar zo te laten drogen, gebruik dan een fohn die koude of lauwe lucht blaast.

Het weer

In principe is je haar erg gevoelig voor invloeden van buitenaf, denk aan kou of juist de zon. Je haar wordt hier droog van. Het beste kan je je haar beschermen, door bijvoorbeeld je haar te bedekken. Omdat dit niet altijd kan, geef je haar dan extra verzorging. Heb je heel de week in de zon gezeten geef je haar dan een extra haarmasker.

Conclusie

Glanzend haar is voor iedereen mogelijk. Door jezelf en je haar op de juiste manier te behandelen en te verzorgen, zal je haar al glanzend zijn. Wil je je haar net wat meer glanzend maken, dan zal je het wat extra's moeten geven. Geef je haar bijvoorbeeld eens een lekker haarmasker. Door er op te letten dat je je haar niet te heet fohnt en je je haar beschermt tegen invloeden van buitenaf, kan je de glans in je haar behouden. Wie wilt er nou niet gezond en glanzend haar?