Beste manier om je haar te wassen

Beste manier om je haar te wassen: Inleiding

Beste manier om je haar te wassen

Je haar wassen, dit lijkt misschien een eenvoudige taak, maar je zou verbaasd zijn over hoeveel mensen dit verkeerd doen.

De juiste manier om je haar te wassen kan roos, luizen en andere ziekten op de hoofdhuid voorkomen. Daarnaast geeft het jou een schoon gevoel en ziet je haar er mooi en glanzend uit.

In dit artikel over de beste manier om je haar te wassen, reinigen en drogen vind je het volgende:

  • De 10 stappen om je haar goed te wassen
  • Extra tips waar je eventueel op kan letten

Beste manier om je haar te wassen: 10 stappen

Stap 01 - Laat je haar goed doorweken door ongeveer een halve minuut tot een minuut te spoelen. Gebruik hierbij het juiste water tempratuur, niet boven de 38 graden, heet water is immers ook niet gezond voor het haar en de hoofdhuid.

Stap 02 - Neem een klodder shampoo (niet te veel), ongeveer een vierde van je handpalm en wrijf deze eerst tussen de palmen van je handen, masseer de shampoo vervolgens op uw hoofdhuid.

Stap 03 - Uw hele haar bedekt met shampoo? Masseer met uw vingertoppen, maar niet te krachtig. Masseer de shampoo niet naar één punt toe, dit kan zorgen voor klitten, houdt de shampoo dus verspreid over de hoofdhuid.

Stap 04 - Spoel je haar volledig totdat het water uitloopt zonder bubbels. Dit betekent dat de shampoo helemaal weg is. En dit is weer belangrijk om schoon haar te krijgen en vettig- en klithaar te voorkomen.

Stap 05 - Deze stap mag je zelf kiezen, zo ja herhaal de bovenstaande nog één à twee keer. Mijn voorkeur gaat er naar uit om het haar twee keer te wassen, dus de stappen één tot en met vier nog eenmaal herhalen.

Stap 06 - Indien gewenst, kunt u gebruik maken van een platte kam (of gewoon je vingertoppen gebruiken) om het haar glad te maken en eventuele klitten los te krijgen, alvorens we een conditioner gaan gebruiken.

Stap 07 - Neem nu een klodder conditioner, ongeveer een vierde van je handpalm en wrijf deze eerst tussen de palmen van je handen, en masseer deze vanuit het midden naar het uiteinden van je haar. Je hoeft niet diep tot in de wortels te masseren omdat je hoofdhuid haar eigen olie/vet produceert om de conditie van je haar goed te houden, jij helpt alleen een handje mee.

Stap 08 - Laat de conditioner een paar minuten inwerken. Spoel het vervolgens rustig af. Let ook hier tijdens het afspoelen, net als bij de shampoo erop dat er geen sop meer zit in het water waarmee je, je wast. Dan pas weet je zeker dat er geen roos, klitten, etc. kunnen ontstaan.

Stap 09 - Eindig je douche met koud water, het afspoelen van je haar met koud water voorkomt geen kroeshaar, zoals velen dat denken, alleen zal je haar minder pluizig worden. Tevens sluit koud water de poriën van je haar, zoals het doet met de huid, dus zal je haar er glanzend uitzien wanneer het is gedroogd.

Stap 10 - Droog het haar. Vaak wrijft men vrij stevig om het haar goed droog te krijgen, niet doen! Dit is schadelijk voor het haar en het hoofdhuid. Het is beter om eerst te deppen en vervolgens licht en rustig te wrijven (scrunchen).

Probeer de föhn te vermijden. Föhn is schadelijk voor het haar, je haar kan hierdoor beschadigen. Ben je wel iemand die elke keer weer naar de föhn grijpt, probeer dit dan te beperken tot een keer in de twee à drie weken.

Beste manier om je haar te wassen: Extra tips

Beste manier om je haar te wassen

Tip 01 - Voor een goed resultaat en geen futloos haar is het beste om je haar en hoofdhuid eenmaal per twee dagen te wassen. Je hoofdhuid produceert vet, wanneer je, je hoofdhuid elke dag wast kunnen de haarwortels zich niet goed voeden en wordt het minder glanzend, met andere woorden: futloos.

Tip 02 - Voor mensen met kroeshaar is aan te raden om na het drogen van het haar (stap 10)

  • Een klodder conditioner te nemen,
  • Deze te smeren op een haarborstel en
  • Hiermee je haar te kammen,

Zo is het haar overdekt en zal daardoor hoogst waarschijnlijk minder kroezen, laat ik er maar meteen bij zeggen, het werkt niet bij iedereen.

Tip 03 - Om je haar makkelijker in vorm te brengen is het handig om je haar na het te hebben gedroogd, in vorm te brengen door middel van een kam. Kam je haar op de manier waarop het, het natuurlijkst is.