Hoe vind je een goedkope kapper

Inleiding

Gemiddeld gaan we om de twee maanden naar de kapper. Het is een afhankelijk van het kapsel hoe vaak we naar de kapper gaan. Een kort kapsel zal meer bijgehouden moeten worden dan lange haren. Een bezoekje aan de kapper is meestal niet goedkoop. Gemiddeld ben je voor een kapper twintig euro kwijt. Vaak is dit alleen knippen en komen er nog kosten voor het wassen en föhnen bovenop. Wanneer je gezin uit meerdere personen bestaat of je hebt niet veel te besteden, dan kan de kapper een aardige aanslag op je budget zijn. Het kan veel geld schelen door op zoek te gaan naar een goedkope kapper. Hoe vind je een goedkope kapper?

Hoe vind je een goedkope kapper?

Veel mensen hebben het idee dat een goedkope kapper minder is dan een dure kapper. Dit hoeft helemaal niet per definitie waar te zijn. De prijs van een kapper wordt vaak door verschillende factoren bepaald, namelijk zijn bekendheid, ervaring en de producten die gebruikt worden. Ook de concurrentie kan een rol spelen. Veel mensen blijven bij dezelfde kapper omdat ze daar goed geknipt worden, zonder dat ze echt verder op de prijs letten. Maar tegenwoordig gaan veel mensen beter op de prijzen letten. Ook de prijs van de kapper gaat steeds meer een rol spelen. Hoe vind je een goedkope kapper?

Tips voor het vinden van een goedkope kapper

Naar een echte kapper

Tegenwoordig heb je op bijna iedere straathoek wel een kapper zitten. Een beetje concurrentie is voor de prijs alleen maar goed! Veel kappers adverteren met goedkoop knippen, vaak in combinatie dat je geen afspraak hoeft te maken. Wanneer je een goedkope kapper zoekt, bedenk dan van tevoren wat je allemaal bij de kapper wilt laten doen. Misschien is de ene kapper wel goedkoper met knippen, maar rekent hij bijvoorbeeld meer voor het verven, permanent, wassen en föhnen. Een ander punt om op te letten is het tarief voor dames, heren en kinderen. Ook hebben veel kappers verschillende aanbiedingen dat je op bepaalde dagen goedkoper je haar kan laten knippen of dat kinderen gratis geknipt worden. Wanneer je de acties en prijzen van de verschillende kappers in je buurt in de gaten houdt, dan kom je zeker weten bij de goedkoopste kapper uit.

De kapper aan huis

Een andere manier om een goedkope kapper te vinden is door op zoek te gaan naar een kapper die aan huis komt. Veel kappers knippen in hun vrije tijd voor een leuk prijsje. Misschien ken je zelf wel iemand die in zijn vrije tijd aan huis komt knippen? Wanneer je niemand kent, kan je altijd in je omgeving eens rondvragen. Een nadeel is misschien dat je zelf alle haren in huis hebt, maar het kan ook een voordeel zijn om lekker in je eigen huis te zitten.

Kappersschool

Wil je helemaal goedkoop naar de kapper? Dan is de kappersschool misschien een optie. Op een kappersschool kan je leren om kapper te worden. Oefening baart kunst, dus studenten moeten veel knippen voordat ze hun diploma krijgen. Veel studenten zoeken geregeld naar modellen die ze mogen knippen. Er wordt bijvoorbeeld naar haarlengte gekeken. Het voordeel van je haar op een kappersschool laten knippen is dat dit meestal gratis of tegen een zeer laag bedrag gebeurt. Een nadeel kan zijn dat je haar niet wordt gedaan door een ervaren kapper. Zeker wanneer je iets ingewikkeld wilt, kan het een risico zijn!

Conclusie

De meeste mensen laten regelmatig hun haar bij de kapper knippen. Een verzorgd kapsel is toch vrij belangrijk. Maar een kapper kan nog best duur zijn, veel mensen gaan daarom op zoek naar een goedkope kapper. Er zijn verschillende manieren om een goedkope kapper te vinden. Zo kun je kappers in je omgeving vergelijken op prijzen en aanbiedingen. Een andere mogelijkheid is door de kapper aan huis te laten komen. Veel kappers verdienen in hun vrije tijd wat bij door thuis te komen knippen. Wil je helemaal goedkoop je haren laten knippen? Dan kan je eens een kijkje nemen bij een kappersschool.