Tips voor het kopen van een krultang

Inleiding

Veel vrouwen dromen er van om een mooie bos krullend haar te hebben. Ook haar met slag erin is populair. Helaas hebben maar weinig vrouwen van zichzelf een mooie krul of slag in hun haar. Er zijn verschillende manieren om krullen te krijgen, maar de snelste manier is door middel van een krultang. Je wikkelt je haar om de krultang en deze verhit je haar zodat deze in een krul blijft staan. Waar let je op als je een krultang wilt kopen?

Tips voor het kopen van een krultang

Soort krultang

Er zijn verschillende krultangen te koop.

  • Krul- en steiltang in één. Met sommige steiltangen is het mogelijk om je haar te krullen. Een voorbeeld hiervan is de Braun Satin Hair. Je neemt een pluk haar en zet deze aan de bovenkant vast. Daarna draai je je steiltang een keer rond. Nu kun je de steiltang naar beneden trekken. Als het goed is heb je nu een mooie pijpenkrul! Het voordeel is dat je een steiltang en krultang in één hebt. Een nadeel is dat je er handig in moet worden en dat de achterkant moelijk te krullen is.
  • Gewone krultang. Een gewone krultang is geschikt om alleen te krullen. Bij een gewone krultang krijg je verschillende rollers. Je draait je haar om de roller en laat deze even zitten. De krultang zal je haar verwarmen zodat de krul erin blijft zitten. Afhankelijk van de roller kun je kiezen voor een grove slag of kleine krullen! Dit is de gemakkelijkste manier om je haar te krullen!
  • Föhn krulborstel. Een föhn krulborstel werkt net even anders dan een krultang. Je draait je haar om de borstel en vanuit de borstel blaast de föhn. Op die manier droogt je gelijk je haar en creëer je krullen. En nadeel is dat het langer duurt om je haar op deze manier te krullen.
  • Roller. Een steiltang en krultang werken op warmte. Je kunt er ook voor kiezen om losse rollers te kopen. Hier kun je je haar omheen wikkelen en dan zelf met een föhn verwarmen. Voordeel is dat je zelf beter in de hand hebt aan hoeveel warmte je je haar bloot stelt. Ook kun je deze manier toepassen op nat haar.

Temperatuur en warmte

Een krultang zal je haar verhitten waardoor het in model blijft staan. Een nadeel hiervan is dat warmte niet goed is voor je haar. Je haar kan hier namelijk door beschadigen. Je kunt natuurlijk haarproducten gebruiken om je haar te beschermen, maar met de juiste krultang zal je haar zo min mogelijk schade oplopen. Zo is het belangrijk om een krultang te kopen waar je zelf de temperatuur kunt regelen. Voor dik en stug haar kun je meer warmte gebruiken dan voor dun en fijn haar. Ook is het belangrijk dat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt. Dit geldt vooral voor een steiltang die je ook als krultang kunt gebruiken.

Prijs

Er zijn krultangen te koop van tien euro, maar ook van honderd euro. Over het algemeen kun je zeggen dat een duurdere krultang van betere kwaliteit is en voor mooiere krullen zorgt. Ook zijn dure krultangen vaak beter voor je haar en zijn ze gemakkelijker in gebruik. Krul je regelmatig je haar? Kies dan voor een goede krultang. Steil je ook regelmatig je haar? Kies dan voor een steiltang waarmee je ook je haar kunt krullen.

Tips en opmerkingen

  • Let er op hoe lang de krultang nodig heeft om een krul in je haar te maken
  • Met een krultang met verschillende accessoires kun je eindeloos variëren met je haar!
  • Lees altijd goed de gebruiksaanwijzing voordat je de krultang gaat gebruiken.
  • Gebruik producten voor je haar die extra verzorging geven
  • Je krullen blijven langer in model als je er haarspray op spuit
  • Goede merken zijn ondere andere Braun, Babyliss en Remington

Conclusie

Er zijn verschillende manieren om krullen in je haar te krijgen. Een makkelijke manier is door middel van een krultang. Allereerst moet je kiezen wat voor soort krultang je wilt. Aan de hand daarvan kun je bekijken welke krultang je wilt en wat de mogelijkheden zijn. Met een krultang kan zelfs fijn en recht haar mooi krullend worden!