Haar verven, maar welke kleur

Welke kleur haar verven

Tegenwoordig is er zo'n grote keuze op het gebied van haarverf, dat het moeilijk is om een mooie kleur te vinden die je flatteus staat. Een verkeerde beslissing kan vervelende gevolgen hebben, zoals een groene gloed of ernstig beschadigd haar (met name bij te grote kleurverschillen met de natuurlijke haarkleur). Er zijn veel dingen waar je rekening mee zou moeten houden bij het kiezen van een haarkleur, zoals je huidskleur en je natuurlijke haarkleur, maar ook je persoonlijkheid of levensstijl. Het is een belangrijke keuze waar je even bij stil dient te staan. Onderstaande tips helpen je daarom op weg met het kiezen van de perfecte haarkleur!

Haarkleur kiezen aan de hand van je natuurlijke haarkleur

Brunettes

Ben je een brunette? Dan heb je geluk gehad! Jouw natuurlijke haarkleur stelt je namelijk in staat om te spelen met verschillende haarkleuren. Mooie keuzes zijn bijvoorbeeld kastanjebruin of mahonie. Je kunt kiezen uit bruine haarverf met vrijwel elke denkbare gloed. Je kunt je haarkleur dus gewoon bruin houden, maar deze extra laten opvallen door bijvoorbeeld een mooie koperen gloed. Je kunt er ook voor kiezen om alleen highlights te nemen om je kapsel op te frissen en er jonger uit te zien. Bovendien kun je er ook voor kiezen om je haar zwart te verven, eventueel met bijvoorbeeld een blauwe of rode gloed. Het zal er weliswaar onnatuurlijk uitzien, maar als je voor de mysterieuze look gaat, kan het erg mooi zijn.

Blondines

Vrouwen met blond haar zullen merken dat ze een lastige haarkleur hebben om te verven. Wat veel blonde vrouwen doen, is hun haar bleken. Op deze manier kan het haast niet misgaan en zul je een mooie lichtere gloed over je blonde haar heen krijgen. Je kapsel wordt dan mooi opgefrist. Wat vaak leuk is bij blond haar, is het kiezen van highlights en/of lowlights. Je krijgt dan plukjes haar in lichtere en donkerdere tinten. Dit geeft een leuk speels effect en het risico op mislukking is vrij klein. Houd er rekening mee dat als je je blonder haar bruin of zwart verft, je het niet meer blond krijgt door je haar terug blond te verven. Je zult eerst je haar moeten ontkleuren (wat bovendien bijzonder schadelijk voor het haar is!) en daarna terug blond verven. Wil je je haar in een heel andere kleur verven? Dan kun je het (zeker de eerste keer) beter bij de kapper laten doen. De kapper kan je bovendien ook adviseren over welke kleuren goed bij de ondertoon van je huidskleur passen.

Roodharigen

Er zijn maar weinig vrouwen die gezegend zijn met een natuurlijke rode haarkleur. Vaak verven roodharige vrouwen hun haar weer rood, maar dan met een andere gloed. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor karamel, koper of honing om je haarkleur mooi te benadrukken. Vermijd blond en zwart liever omdat het daarna moeilijk wordt om je eigen mooie rode haarkleur terug te krijgen. Goudkleurige, bruine en rode accenten zijn dus de ideale keuze voor roodharigen!

Haarkleur kiezen aan de hand van de kleur van je ogen

Je kunt ook een haarkleur kiezen aan de hand van je oogkleur! Zo staat rood haar bijvoorbeeld geweldig bij groene of blauwe ogen en worden blauwe ogen mooi benadrukt door donkere kleuren. Maar kies echter niet voor een té donkere kleur, omdat je dan al gauw te bleek wordt. Groene ogen in combinatie met een lichte huid worden mooi benadrukt door koele kleuren. Heb je een olijfkleurige huid en groene ogen? Kies dan juist voor warme ondertonen zoals karamel en brons. Bruine ogen komen het mooist naar voren met warme tinten zoals rood en goud.

Haarkleur kiezen aan de hand van je huidskleur

Een andere belangrijk factor bij het kiezen van de perfecte haarkleur is je huidskleur. Een essentieel punt om te onthouden is dat hoe lichter de huidskleur, hoe meer je donkere kleuren moet vermijden omdat ze je een harde en oudere uitstraling geven. Ben je bleek van nature, vermijd dan zwart. Je kunt daarvoor in de plaats kiezen voor bruin haar met een mooie warme gloed. Heb je een donkere huid? Vermijd dan blond haar, maar kies liever voor bruin of zwart. Zorg ervoor dat het contrast tussen de haarkleur en de huidskleur niet te opvallend is. Een zacht contrast tussen de haarkleur en huidskleur geeft een mooi en natuurlijk resultaat en brengt de ondertoon van je huid mooi naar boven.

Conclusie

Er zijn meerdere factoren die je op weg kunnen helpen bij het kiezen voor de juiste haarkleur. Zo kun je de perfecte haarkleur kiezen aan de hand van je natuurlijke haarkleur, huidskleur of kleur van je ogen. Waarop je je keuze ook baseert, zorg er in ieder geval voor dat je je gezonde verstand altijd gebruikt, omdat je deze keuze niet gemakkelijk ongedaan maakt!