Hoe kan je zelf je wenkbrauwen verven

Inleiding

Mooie wenkbrauwen zijn erg belangrijk voor de meeste vrouwen. Door ze te epileren kan je mooie en strakke wenkbrauwen krijgen. Maar je kan ook heel makkelijk zelf je wenkbrauwen verven. Misschien heb je wel heel licht haar en vallen je wenkbrauwen bijna niet op. Door ze een tint donkerder te verven, zal je gezicht er opeens heel anders uitzien. Andere mensen hebben hun haar in een totaal andere kleur geverfd dan dat hun haar eigenlijk is. Wanneer je wenkbrauwen dan nog wel hun eigen kleur hebben, dan kan dat een raar gezicht zijn. Door je wenkbrauwen te verven wordt het weer één geheel. Je kan je wenkbrauwen door een schoonheidsspecialiste laten verven, maar je kan het ook zelf doen. Lees hier hoe je zelf je wenkbrauwen kan verven.

Hoe begin je als je je wenkbrauwen wilt verven.

Goede voorbereiding

Voordat je gaat beginnen met het verven van je wenkbrauwen, zorg dat je alle spullen die je nodig hebt klaar hebt staan. Het is een precies werkje, je wilt tenslotte niet dat er stukken worden overgeslagen of dat je halve gezicht onder de verf zit. Wat heb je allemaal nodig als je je wenkbrauwen wilt verven?

 • Wenkbrauw verf
 • Beschermende crème voor de huid
 • Verf remover
 • Mengschaaltje en stokje
 • Verschillende wattenstaafjes
 • Kleine kwast met stevige haren
 • Natte make-up watten.

Voorwerk om je wenkbrauwen te verven

Wanneer je alle spullen hebt klaar gelegd, kan je beginnen om je wenkbrauwen klaar te maken voor het verven.

 • Zorg dat je wenkbrauwen schoon zijn voordat je ze gaat verven. Je kan je wenkbrauwen schoonmaken met een speciale remover.
 • Smeer de beschermende crème voor je huid op de huid rond de wenkbrauwen. Deze beschermende crème zorgt ervoor dat de verf niet in je huid trekt. Breng de crème met een wattenstaafje aan om zo dicht mogelijk langs de wenkbrauwen te smeren.
 • Meng de verf waarmee je je wenkbrauwen wilt gaan verven. Lees goed wat je moet doen en hoe de verf gebruikt moet worden en meng de verf in het mengschaaltje.

Het verven van je wenkbrauwen

Wanneer je alle voorbereidingen hebt getroffen om je wenkbrauwen te verven, dan kan je nu beginnen met verven.

 • Breng met de kwast de verf op je wenkbrauwen aan. Smeer de verf zo goed mogelijk op je wenkbrauwen. Begin bij de haarwortels en smeer het goed uit tot de puntjes.
 • Wanneer je de verf op je wenkbrauwen hebt aangebracht, dan moet je de verf laten intrekken. Des te langer je de verf laat zitten, des te donkerder zullen je wenkbrauwen worden. Meestal moet je de verf ongeveer tien minuten laten zitten voor de gewenste kleur. Wanneer je vaker je wenkbrauwen verft, dan weet je het beste hoe lang je de verf moet laten zitten voor de juiste kleur. Als je voor de eerste keer je wenkbrauwen verft, kan je er het beste opletten dat je de verf niet te lang laat zitten.
 • Uiteindelijk hebben je wenkbrauwen de juiste kleur en is het tijd om de verf er af te halen. Je haalt de verf er af met de natgemaakte make-up watjes. Smeer met de watjes van binnen naar buiten tot alle verf er af is. Pak regelmatig een nieuw make-up watje. Doe dit tot echt alle verf van je wenkbrauwen af is. Als het goed is hebben je wenkbrauwen nu de kleur die je voor ogen had!

Tips voor het verven van je wenkbrauwen

 • Epileer je wenkbrauwen pas ná het verven van je wenkbrauwen.
 • Zorg ervoor dat de verf niet op je huid of spullen komt. Wanneer dit wel gebeurd, haal het dan zo snel mogelijk weg met de remover. Schiet je uit tijdens het verven van je wenkbrauwen, haal het dan met een wattenstaafje weg zodat je er precies bij kan.
 • Wanneer je de verf van je wenkbrauwen haalt met de make-up watten, doe dit dan om en om. Wanneer je eerst de ene wenkbrauw doet en dan de ander, dan kan er kleurverschil zijn.
 • De eerst paar dagen zal je het effect van je geverfde wenkbrauwen het beste zien, daarna zal het wat minder worden.
 • Wanneer je wenkbrauwen te donker zijn, dan kan je hier niet veel tegen doen. De kleur zal vanzelf vervagen. Wanneer je je wenkbrauwen juist te licht vindt, dan kan je ze nog een keer verven.

Conclusie

Oefening baart kunst, net als bij zoveel dingen geldt dit bij het verven van je wenkbrauwen ook. Als je eenmaal door hebt hoe het moet, dan is het een makkie. Je wordt er ook steeds handiger in. Zorg voor een goede voorbereiding en weet wat je moet doen. Neem de eerste keer niet teveel risico bij het verven van je wenkbrauwen. Ze kunnen beter te licht zijn dan te donker. Wanneer je je wenkbrauwen echt te licht vindt, dan kan je ze altijd nog een keer verven. Als laatste moet je er goed op letten dat de verf niet op je huid en spullen komt, dit gaat er namelijk echt heel moeilijk af! Wanneer alles goed is gegaan, dan heb je de perfecte wenkbrauwen!