Tips om zelf de uitgroei in je haar bij te verven

Zelf je uitgroei bijwerken

Wereldwijd verven miljoenen vrouwen hun haar in een andere kleur dan hun natuurlijke haarkleur. Na ongeveer een maand ervaart iedere vrouw echter hetzelfde 'probleem': uitgroei! Je eigen haarkleur wordt dan zichtbaar bij de haarwortels. Veel vrouwen laten hun uitgroei bijwerken bij de kapper wanneer ze hun haar laten bijknippen. Maar het is echter ook mogelijk om thuis de uitgroei in je haar bij te verven. Hieronder staat stap voor stap beschreven hoe je thuis je uitgroei kunt bijwerken.

Benodigdheden

 • Haarverf
 • Kam
 • Haarklipjes en/of speldjes
 • Plastic handschoenen
 • Verzorgende haarconditioner (is meestal inbegrepen bij de haarverf)

Hoe ga je te werk?

 1. Zorg ervoor dat je haar niet schoon is. Het is belangrijk dat het haar een beetje vet is, omdat de natuurlijke oliën van het haar zich dan goed gaan vermengen met de haarverf. Op deze manier krijg je precies de haarkleur die je wilt en zal je je haar niet onnodig beschadigen.
 2. Kam je haar goed door zodat alle klitten uit het haar zijn.
 3. Maak nu een scheiding in het midden van je haar en kam je haar stijl naar beneden.
 4. Bereid de verf nu volgens de instructies.
 5. Schud de verf goed door in de fles zodat je geen kleurverschillen krijgt.
 6. Je zult eerst bij één helft van het haar de uitgroei beginnen te verven. Verdeel het haar dus helemaal aan één kant van het hoofd met behulp van klipjes en/of speldjes en begin onderaan te verven. Plaats het uiteinde van het flesje dicht bij de hoofdhuid en verdeel de verf alleen over de uitgroei zodat je geen overlapping met bijbehorende kleurverschillen krijgt.
 7. Masseer de verf kort in en verf je haar op deze manier tot aan het midden toe.
 8. Verf nu de andere kant van het haar op dezelfde manier.
 9. Verwijder alle klipjes en/of speldjes uit je haar en masseer je hoofdhuid goed zodat de verf zich gelijkmatig verdeelt over de uitgroei.
 10. Laat de haarverf nu volgende de aangegeven tijd inwerken en spoel de haarverf er vervolgens uit. Gebruik hierbij een verzorgende haarconditioner.

Tips

 • Nadat je de verf hebt ingemasseerd in het haar, kun je een plastic zak over je hoofd plaatsen en deze vastknopen aan de achterkant. Hierdoor zal de verf sneller inwerken.
 • Draag een oud t-shirt als je je haar verft, omdat de haarverf hardnekkige vlekken achter kan laten op je kleding.
 • Vergeet niet om plastic handschoenen te dragen, zodat je handen schoon blijven. Haarverf verwijdert zich moeizaam van de huid.
 • Lees altijd goed de instructies door voordat je je haar begint te verven. Verschillende kleuren hebben namelijk een verschillende inwerktijd, zelfs bij hetzelfde merk haarverf.
 • Verf je uitgroei altijd minimaal om de 4 à 5 weken bij. Sommige vrouwen verven om de 4 weken hun hele haar, maar op deze manier zal je bijna altijd een kleurverschil blijven zien bij de uitgroei. Dit komt doordat de uitgroei een andere kleur heeft dan de rest en de verf daarom anders pakt. Je zult alleen geen kleurverschil zien als je je haar donkerbruin of zwart verft, maar op deze manier zul je alsnog het hele haar onnodig keer op keer blijven beschadigen.