Groen haar na het verven, wat nu

Groen haar na het verven

Als je een fan bent van haar verven en graag experimenteert met verschillende kapsels en kleurtjes, heb je vast weleens gehoord of meegemaakt dat haar groen uit kan slaan na het verven. Dit komt met name voor als je je haar drastisch lichter of donkerder probeert te verven zonder je haar van te voren te hebben ontkleurd of stap voor stap enkele tinten donkerder hebt geverfd. Bovendien kan geverfd haar door chloor ook een groene gloed gaan vertonen.

Tips om te voorkomen dat geverfd haar groen wordt

  • Veel vrouwen dromen van een prachtige blonde haardos. Indien je tot één van deze vrouwen behoort, is het van belang dat je altijd éérst je haar ontkleurt voordat je je haar blond verft. Als je namelijk geen blond haar van jezelf hebt en je probeert je haar blond te verven, kun je nooit verwachten wat het resultaat zal zijn. Maar een ding is zeker: je haar zal vrijwel nooit blond uitvallen. Bespaar jezelf daarom dit onnodige risico en ontkleur je haar eerst. Misschien zal je haar na het ontkleuren al de gewenste kleur hebben. Indien dit niet het geval is, kun je je haar daarna altijd nog blond verven. Je zult zien dat de kleur net zo mooi als op de verpakking zal zijn! Heb je juist blond haar en wil je je haar donkerder verven? Verf je haar dan eerst enkele tinten donkerder en na enkele weken weer. Op deze manier bouw je het rustig op en zal je haar niet groen uitslaan.
  • In de eerste plaats is het belangrijk om het haar direct na het zwemmen grondig na te spoelen en het liefst te wassen met shampoo en een verzorgende conditioner. Als je dit niet doet en je je haar na het zwemmen vanzelf laat opdrogen, zal er een groene gloed verschijnen.
  • Gebruik een speciale shampoo voor geverfd haar omdat deze shampoo een pH-waarde bevat die geschikt is voor geverfd haar en extra beschadigingen en verkleuringen aan het haar voorkomt.
  • Draag een rubberen badmuts wanneer je gaat zwemmen. Deze zal je geverfde haar beschermen doordat je haar niet nat wordt. Zelfs als je haar niet geverfd is, wordt het aangeraden om een badmuts te dragen omdat chloor schadelijk voor het haar is. Badmutsen zijn verkrijgbaar in allerlei maten, stijlen, prijzen en ontwerpen dus er zal vast wel een leuke tussen zitten voor je! Wil je je haar nóg beter beschermen, masseer dan een conditioner door je haar voordat je de badmuts opdoet.
  • Je haar is 20% kwetsbaarder wanneer het nog nat is. Gebruik daarom geen harde borstels, speldjes of klipjes wanneer je haar nat is. Als je ervoor kiest om je pasgewassen haar na het zwemmen te föhnen, kun je de föhn het best op de laagste stand zetten. Hoge temperaturen zijn namelijk schadelijk voor het haar. Met name als je haar al geverfd is, kun je beter voorkomen dat je je haar onnodig extra beschadigd. Om deze reden kun je je haar beter ook niet stijlen of krullen. Mocht je dit tóch graag willen doen, gebruik dan van tevoren altijd een beschermend product. Bij kapsalons kun je terecht voor professionele producten die het haar optimaal beschermen tegen hitte.

Conclusie

Geverfd haar heeft de meeste kans om groen uit te slaan wanneer je je haar drastisch lichter hebt proberen te verven zonder het haar van tevoren te ontkleuren of wanneer je met geverfd haar gaat zwemmen in een zwembad. Ontkleur daarom altijd je haar en breng daarna pas de haarverf aan als je je haar graag lichter wilt verven. Als je met geverfd haar naar het zwembad wilt gaan, doe je er goed aan om een badmuts op te zetten en je haar extra te beschermen met een goede conditioner. Is je haar toch groen geworden? Ga dan niet zelf verder experimenteren maar breng een bezoekje aan je kapper!