Welke kapsels passen het best bij mijn gezicht Tips

Inleiding

Om te weten welk kapsel bij je past moet je eerst nagaan welke vorm je gezicht heeft. Dit kan je doen door je haar in een paardenstaart te doen als je lang haar hebt, zodat het niet in je gezicht hangt, en dan voor de spiegel te gaan staan en na te gaan welke gezichtsvorm je hebt.

Een ovale gezichtsvorm

Bij een ovale gezichtsvorm passen veel verschillende kapsels. Zowel korte, middellange of lange kapsels doen het goed bij deze gezichtsvorm. Zorg ervoor dat je geen kapsel neemt waarbij haren te veel over je gelaat vallen want dan lijkt je gezicht ronder of extreem korte kapsels kan je ook beter vermijden.

Een langwerpig gezicht

Als je een langwerpige gezichtsvorm hebt kan je best een kapsel met lang haar vermijden omdat je gezicht dan nog langer gaat lijken. Kapsels die het wel goed doen zijn kortharige kapsels of halflange kapsels. Neem ook geen kapsels met korte laagjes.

Een rond gezicht

Als je een rond gezicht hebt kan je best geen korte kapsels of bolle kapsels kiezen omdat je gezicht dan nog ronder gaat lijken. Geen krullende kapsels of kapsels met een recht geknipte pony dus. De beste kapsels voor een rond gezicht zijn er die tot aan de kin komen en die wat uitwaairen naar buiten en kapsels met laagjes.

Een vierkant gezicht

Kies niet voor een kapsel met rechte pony of een kapsel met een boblijn. Kies wel voor kapsels die in laagjes geknipt zijn als je lang haar wil of een kort en puntig gestyled kapsel of kapsels die de rechte lijnen in je gezicht verzachten.

Hartvormig gezicht

Kapsels met de nadruk op de bovenkant van je gezicht of rechte pony's kan je best vermijden als je een hartvormig gezicht hebt. Eveneens Bob kapsels zijn niet aan te raden. Je kan het best een kapsel kiezen met krullen of een slag erin of een kapsel dat het bovenste gedeelte van je gezicht minimaliseert en het onderste gedeelte verbreed.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden