Tips voor het reinigen van je huid

Inleiding

Je kunt nog zoveel crèmes op je gezicht smeren om te hydrateren, omdat je last hebt van een droge huid, om rimpels tegen te gaan of andere oneffenheden weg te werken, als je de huid niet goed reinigt dan werken al deze producten niet optimaal. Je zult dus eerst altijd je gezicht goed schoon moeten maken. Je zult dus een goed reinigingsproduct moeten kopen. De meeste reinigingsproducten die tegenwoordig op de markt zijn, zijn zacht voor je huid, halen vuil eenvoudig weg en zullen geen schade toebrengen aan de huid.

Waar let je op bij het kopen van een reinigingsproduct voor je huid?

Bij het kopen van reinigingsproducten voor je huid moet je op een aantal factoren letten. Er zijn namelijk heel veel geichtsverzorgingsproducten te koop en het is belangrijk dat je het juiste product koopt. Er zijn verschillende producten voor verschillende typen huid. De eerste vraag die je aan jezelf moet stellen is welk soort huidtype heb ik. Heb je een normale huid, heb je een droge huid of heb je een vette huid? Als je het antwoord op deze vraag weet kun je een product kopen dat voor jouw type huid geschikt is. Als je niet weet welk type huid je nu eigenlijk hebt, kun je altijd advies inwinnen bij een schoonheidsspecialist. Naast het kijken naar het type huid moet je ook kijken naar de plek van je huid waar je het reinigingsproduct voor wilt gaan gebruiken. Voor de huid rond je ogen heb je immers weer een ander product nodig dan voor de huid van de rest van je gericht. Verder kun je ook nog kijken naar het gebruik: wil je een reinigingslotion of en reinigingsmilk voor je gezicht, wil je reinigingsdoekjes of een gel.

Tips huidverzorging

Hieronder heb ik nog een aantal tips voor je huid(gezicht)verzorging neergezet.

Tip 1:

Pas op met het gebruiken van gewone zeep. Deze gewone zeep tast in de meeste gevallen de zuurgraad aan van je huid en hierdoor wordt dan de natuurlijke balans van de huid verstoord. Je huid zal droog en ruw worden en de huid kan ook rood worden.

Tip 2:

In plaats van gewone zeep kun je beter een reinigingslotion of een reinigingsmilk gebruiken. De overeenkomst tussen deze twee producten is dat beide producten goed zijn voor de huid, alleen de werking is iets anders. Het gebruiken van een reinigingslotion is beter voor de zuurgraad van je huid. Vooral als de zuurgraad van je huid niet optimaal is, is het raadzaam te kiezen voor een reinigingslotion. Een reinigingsmilk heeft meer effect op de poriën van je huid. Deze reinigingsmilk trekt dieper in je huid waardoor je poriën beter gereinigd zullen worden.

Tip 3:

Bij het schoonmaken of het reinigen van de ogen moet je nooit olie gebruiken. Als je olie gebruikt bestaat de kans dat die olie in je oog komt. De olie zal vervolgens niet uit je ogen gaan door middel van traanvocht maar achter je oogbol terecht komen. Dit heeft dan weer tot gevolg dat je last krijgt van oogontstekingen.

Tip 4:

Heb je contact lenzen gebruik dan een reinigingsproduct dat hier speciaal voor gemaakt is.