Hoe verzorg je je lippen

Inleiding

In de zomer en de winter krijgt je lichaam veel te verduren. De zon lijkt heerlijk, maar ze kan behoorlijk schadelijk zijn voor je lichaam. Ook je lippen krijgen het zwaar. Door de zon of juist de kou kan je droge lippen krijgen. Droge lippen voelen zeer onprettig aan. Er zitten allemaal witte velletjes op de lippen. Verder voelt het velletjes van de lippen ruw en trekkerig aan. Dit kan erg pijnlijk aanvoelen. Om er nog maar niet van te spreken dat die droge lippen geen gezicht zijn. De meeste vrouwen verzorgen hun lichaam en huid goed, maar de lippen slaan we vaak over , terwijl die misschien nog wel meer aandacht nodig hebben. Wat moet je weten over droge lippen en wat kan je er tegen doen? Kortom, hoe verzorg je je lippen?

Hoe kan je droge lippen krijgen?

  • In de winter. Je lippen kunnen niet zo goed tegen kou.
  • Kachels. Door het aan hebben staan van de kachel is de lucht in huis droog. Hierdoor drogen je lippen uit.
  • De zon. Door teveel in de zon te zijn drogen je lippen ook uit.

Je lippen verzorgen

Voor ons huid en haar hebben we vaak allemaal cremetjes en potjes om het er zo goed mogelijk uit te laten zien. Voor je lippen zijn er gelukkig ook genoeg verzorgingsproducten. De meeste verzorgingsproducten zijn er om je lippen vochtig te houden. Zo krijg je dus geen velletjes en blijven je lippen soepel en glad aanvoelen. Met welke producten krijg je de mooiste lippen?

  • Lippen balsum
  • Lippenstift met hydraterende werking
  • Vaseline (is niet speciaal voor de lippen, maar werkt vaak wel erg goed.)

Je lippen scrubben

De meeste vrouwen scrubben hun huid eens in de zoveel tijd. Bij scrubben worden de dode huidcellen verwijderd. Hierdoor blijft de nieuwe huid over. Deze ziet er dan weer een stuk stralender uit. Je lippen scrubben werkt eigenlijk net zo. Door je lippen eens in de zoveel tijd te scrubben verdwijnen de velletjes en blijven glimmende lippen over. Het scrubben moet wel voorzichtig en met beleid gebeuren. Het velletje van je lippen is erg kwetsbaar en het is niet de bedoeling dat je wondjes krijgt. Hieronder vier manieren om je lippen te scrubben.

  • De bekendste manier is wel om in plaats van je tanden te poetsen, je lippen met een tandenborstel te poetsen. Je maakt een tandenborstel nat en gaat er voorzichtig mee langs je lippen. Doe dit niet te hard, want dat doet pijn en je maakt de vellen alleen maar erger.
  • Met een droge ruwe handdoek of washand kan je ook goed je lippen scrubben. Je wrijft voorzichtig rondjes over je lippen om je lippen weer glad te krijgen
  • De derde manier om gladde lippen te krijgen is door ze te scrubben met een suikerklontje. Een suikerklontje is ruw van textuur, daarom is het ideaal om te scrubben.
  • Wil je je lippen scrubben en gelijk verzachten, dan kan je een papje maken van honing en suiker. Smeer het papje op je lippen en je lippen zijn niet alleen gescrubt, maar voelen ook gelijk zachter aan.

Na het scrubben zullen de je lippen droog aanvoelen. Door ze in te smeren met een lippenbalsum of lippenstift voelen ze weer glad en soepel aan. Een laagje vaseline helpt vaak ook goed. Wat je juist niet doen is je lippen nat maken. Dit voelt misschien de eerste paar secondes lekker aan, maar daarna zullen je lippen alleen maar droger worden.

Conclusie

Mooie, glanzende lippen zonder vellen krijg je niet zomaar. Een goede verzorging voor je lippen is belangrijk! Je lippen hebben best nog wat aandacht nodig. Zeker in de zomer (de zon) of winter (de kou) hebben je lippen het zwaar. Ze kunnen droog aanvoelen en er komen allemaal velletjes op. Je kan je lippen insmeren met bijvoorbeeld lipbalsum of vaseline. Je kan je lippen extra verzorging geven door ze eens in de zoveel tijd te scrubben. Met bovenstaande tips krijg je lippen om te zoenen!