De beste mascara

De beste mascara

Mooi opgemaakte wimpers geven je ogen uitstraling. Voor iedere vrouw is er een goede mascara. De één wilt lange, gekrulde en volle wimpers, de ander wilt een mascara die absoluut niet klontert of de wimpers niet zo lang maakt.

Mooie oogopslag

De meeste vrouwen zouden de deur niet uit willen zonder mascara. Het is de belangrijkste tool voor een mooie oogopslag. Het lijkt erg gemakkelijk om mascara aan te brengen maar dat valt soms erg tegen. Onderaan de pagina geef ik nog wat tips hoe je het beste mascara aan kunt brengen.

De merken beloven altijd het beste resultaat maar maken ze dat ook waar? Hieronder een lijstje met mascara’s en wat ze echt met je wimpers doen. Dit is op persoonlijke ervaring gebaseerd. We beginnen met de goedkope mascara’s en eindigen met de wat duurdere.

1. Miss Sporty – Studio Lash

€ 2,95 euro

Van deze mascara krijg je meer volume maar je wimpers worden niet echt langer gemaakt.

2. Etos Volume Mascara

€ 3,19 euro

Je krijgt Intens zwarte wimpers en meer volume.

3. Rimmel Londen – Sexy Curves

€ 9,99 euro

Langere wimpers, klontert niet maar na een tijdje verdwijnt het effect. De mascara wordt na verloop van tijd ook iets minder donker.

4. Maybelline New York – Define A Lash

€ 12,99 euro

Je wimpers worden langer maar krijgen niet veel volume erbij en de mascara droogt snel uit.

5. Maxfactor – Masterpiece Mascara

€ 13,95 euro

Je krijgt goed gescheiden wimpers van deze mascara zonder klontjes. Door het handige borsteltje kun je ook bij de kleinste wimpers komen. Mooie, lange wimpers is het eindresultaat.

6. L’Oréal Paris – Extra Volume Collageen Mascara

€ 14,99 euro

Je wimpers krijgen duidelijk meer volume erbij, worden langer, intens zwart en er zijn maar 2 laagjes voor nodig.

Hoe mascara aanbrengen?

Het is een kwestie van oefenen. Het beste is om bij je onderwimpers te beginnen. Als je boven begint en later onder gaat doen, knoei je sneller omdat je je ogen aanspant. Hierdoor komen je bovenste wimpers sneller tegen je huid aan. Dus begin altijd onder en beweeg het borsteltje door middel van zigzagbewegingen naar onderen toe. Bij de bovenkant doe je dit ook maar dan beweeg je het borsteltje naar boven. Door de zigzagbeweging worden je ogen extra donker gemaakt. Voor het mooiste resultaat breng je minimaal 2 laagjes mascara aan. Wacht wel tot dat het gedroogd is, anders heb je kans dat je wimpers aan elkaar gaan plakken.

Tips

Het is erg belangrijk dat je de mascara goed schoon houdt. Dit voorkomt dat je geïrriteerde ogen krijgt of zelfs een ooginfectie. Door een beetje vaseline op een wattenstaafje te smeren, kun je de rand van je mascara schoonmaken door de droge klontertjes te verwijderen. Het borsteltje kun je schoonmaken door het even goed te laten weken in warm water en het daarna af te spoelen. Heb je een mascara een tijdje niet gebruikt? Dan is de kans groot dat het is uitgedroogd. Door je mascara (met de dop gesloten) in warm water te leggen, wordt het weer vloeibaar en kun je het zo weer gebruiken. Een andere oorzaak waarom je mascara uitdroogt is doordat mensen hun mascara niet draaien maar ‘pompen’. Hierdoor komt er lucht in de mascara en draagt het sneller uit.

Links

Mascara: leuke kooptips en adviezen!