Alleen op vakantie

Alleen op vakantie

De één vindt het heerlijk, een ander moet er niet aan denken. Veel mensen gaan tegenwoordig alleen op vakantie. Ze willen rust vinden, nieuwe mensen ontmoeten of gewoon laten zien dat ze zelfstandig zijn. Iedereen heeft zo zijn eigen reden om alleen op vakantie te gaan.

Geen goed idee?

Vaak vinden de familieleden en mensen uit hun omgeving het een slecht idee. ‘Je zult je wel alleen voelen’, ‘Je kan met niemand je belevenissen delen’ of ‘Straks ontmoet je geen leuke mensen?’. Dit zijn veel voorkomende uitspraken van mensen uit hun omgeving. Laat je niet van de kaart brengen door die opmerkingen, het is je eigen keus. Zorg wel dat je goed voorbereid bent zodat je vol vertrouwen aan je vakantie begint. Er is wel een verschil tussen alleen op vakantie gaan en alleen met een groepsreis mee. Dit laatste doen erg veel mensen, maar we hebben het nu over het echt alleen op vakantie gaan.

Praktische tips

Hieronder schrijf ik nog wat praktische tips voor als je besluit om alleen op vakantie te gaan.

1. Maak een bewuste keuze

Wil je zonnen op het strand of liever bezienswaardigheden bekijken? Weet van tevoren goed wat je wil zodat je een leuke vakantie tegemoet zal gaan.

2. Ga naar het reisbureau

Het reisbureau geeft vaak advies aan mensen die alleen reizen. Hun weten de leukste bestemmingen en passen het helemaal op jouw budget aan. Als het de eerste keer is dat je alleen op vakantie gaat, is het handig om een dichtbevolkt gebied op te zoeken, zo maak je sneller contact met andere mensen en als je dan toch een dip krijgt zijn er altijd mensen in de buurt.

3. Neem boeken en een ipod mee

Zo hoef je je nooit te vervelen. Ga op het strand liggen met een goed boek of luister naar muziek.

4. Neem niet teveel bagage mee

Ga op je bestemming langs winkeltjes struinen, je mag jezelf best een keer verwennen. Je moet ook al je bagage zelf sjouwen dus zorg dat het niet al te zwaar is.

5. Plan van tevoren al een paar excursies of uitstapjes

Als je op excursie gaat heb je iets te doen en je ontmoet nieuwe mensen. Misschien hou je er nog een leuke vriend of vriendin aan over.

6. Kleed je niet als een toerist

Ga niet met een grote rugzak en een kaart in je handen op pad. Dit trekt dieven aan om je te beroven. Toeristen zijn gemakkelijke slachtoffers voor berovingen. Zorg er wel voor dat je gemakkelijke kleding aan hebt maar net iets chiquer dan de gemiddelde toerist.

7. Laat adres en telefoonnummer achter

Zorg dat je familieleden weten hoe ze je kunnen bereiken in geval van nood.

Conclusie

Bereid je dus goed voor op je vakantie zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Trek je niks aan van wat anderen van jou denken en geniet van je vakantie.

Wil je toch graag met een groepsreis mee? Hieronder zijn nog enkele leuke sites voor mensen die alleen met een groepsreis mee willen.

Hier kun je veel reisorganisaties vinden die groepsreizen organiseren

Estivant vakanties