Tips voor het kopen en aanbrengen van mascara

Inleiding

Bij het aanbrengen van make-up hoort onmiskenbaar ook het gebruiken van mascara. Mascara is het meest gebruikte make-up product en is in veel handtassen terug te vinden. Wilt u een mascara kopen dan treft u in dit artikel meer informatie over mascara aan. Tevens treft u onderaan het artikel nog een aantal tips aan over mascara.

Welke mascara moet ik kopen?

Als je nog nooit een mascara hebt gekocht dan zul je zien dat er heel veel verschillende soorten mascara te koop zijn. Je hebt mascara op waterproof basis en mascara niet gebaseerd op waterproof basis. Je hebt heel veel verschillende kleuren mascara. Alhoewel de zware mascara en de bruine mascara het meeste verkocht worden in de winkel, heb je ook nog groene, blauwe en paarse mascara. De ene mascara is de andere mascara niet. De ene soort mascara geeft andere resultaten dan de andere. Je moet je afvragen wat je wilt.

Overzicht mascara ingedeeld naar resultaat

Er zijn verschillende soorten mascara te koop, die allemaal een ander resultaat geven. Het is niet zo dat de ene soort mascara goed is en de andere mascara slecht. Ook wat betreft de borstels van de mascara gaat hetzelfde op. Het hangt van jezelf af, wat je ook prettig vindt in gebruik. Hieronder om het overzichtelijk te maken een opsomming. Je kunt mascara grofweg onder verdelen in 4 soorten mascara.

Vier soorten mascara:

  • mascara die verlengt: deze mascara zorgt ervoor dat alle haren worden gekleurd, waardoor je wimpers langer lijken;
  • mascara die krult: de naam zegt het al de wimpers gaan krullen;
  • mascara die doorzichtig is: dit type mascara zie je niet en verlengt dus ook je wimpers niet. Het maakt de wimpers ook niet dikker. Wat het wel doet is dat de wimpers een glans krijgen waardoor het er heel natuurlijk uitziet;
  • mascara die verdikt: als je dit soort mascara gebruikt zul je zien dat er meer volume komt in je wimpers.

Vier verschillende borstels van de mascara:

  • borstels die flexibel zijn: werkt goed en de kans is niet zo groot dat de wimpers aan elkaar gaan kleven;
  • borstels die recht zijn: dit soort borstels zijn met name goed te gebruiken bij de ooghoeken;
  • borstels die rond zijn en niet zo groot: zijn prima om kleine wimpers mee te kleuren;
  • borstels die gebogen zijn: met dit soort borstels kleur de meerdere wimpers in één keer.

Tips mascara

Het lijkt zo logisch als je er over nadenkt maar hieronder toch nog een paar tips.

Tip 1

Gebruik je een waterproof mascara dan heb je ook een waterproof oogmake-up remover nodig.

Tip 2

Gebruik je een mascara die niet waterproof is dan kun je de wimpers schoonmaken met een milde reiniger geschikt voor de oogleden.

Tip 3

Als je een mascara wilt kopen en je wilt geen doorgelopen mascara op je wimpers hebben dan moet je kiezen voor een mascara op waterproof basis. Mascara op waterproof basis blijft de hele dag zitten.

Tip 4

Omdat een zwarte mascara sneller zorgt voor een harde uitstraling kun je als je blond of rood haar hebt, het beste een bruine of een grijs/zwarte mascara gebruiken.

Tip 5

Heb je zwart of bruin haar dan kun je wel een zwarte mascara gebruiken.

Links

De beste mascara