Durf je benen te laten zien

Lang, kort, mollig of slank

Mooie, lange benen zijn een van de lichaamseigenschappen die veel vrouwen graag zouden willen hebben. Onderzoek heeft echter aangetoond dat veel mannen niet eens een voorkeur hebben voor lange, slanke benen. De meeste mannen zijn namelijk fan van het hele genre. Kort, lang, slank of mollig, het is allemaal even mooi. Voor vrouwen kan er nog wel eens een drempel zijn om de benen te laten zien. Spataderen, oneffenheden of de vorm van hun benen kan leiden tot schaamte en ongemakkelijkheid. Jammer, want een mooie rok of jurk staat juist extra vrouwelijk. Ook in de zomer kan het heerlijk zijn om luchtige, korte kleding te dragen. Het kan heel vervelend zijn als je uit schaamte of onzekerheid je benen niet durft te laten zien. Gelukkig kun je hier wel een aantal dingen aan doen.

Tips voor prachtige benen

Zoals eerder uitgelegd, maakt de vorm en lengte van je benen niet zoveel uit. Iedereen is anders en dat verschil moet te zien zijn. Een mooie huid zorgt er echter voor dat je benen er helemaal fantastisch uitzien. Voor een mooie huid kun je een aantal dingen doen.

Stop cellulitis

Cellulitis komt bij vrouwen voornamelijk op de dijen voor. De belangrijkste oorzaak is een slechte werking van de bloedsomloop. Hierdoor worden vetten, vocht en afvalstoffen niet afgevoerd maar blijven onder de huid achter waardoor de kenmerkende sinaasappelhuid ontstaat. De onregelmatigheden in de huid worden door veel vrouwen als onaantrekkelijk ervaren. Om cellulitis aan te pakken, kun je een aantal dingen doen.

Kom allereerst in beweging. Vooral krachttrainingen zijn erg effectief in de strijd tegen cellulitis. Bovendien kan het verliezen van gewicht helpen om cellulitis minder zichtbaar te maken. Kijk ten tweede kritisch naar wat je eet. Er zijn een aantal voedingmiddelen waarvan bekend is dat ze een negatief effect hebben op cellulitis. Voorbeelden hiervan zijn koffie, alcohol en suikers. Probeer wat vaker een glas water te nemen. Alle kleine beetjes helpen. Smeer tot slot de probleemzones regelmatig in. Er zijn tegenwoordig zeer goede producten op de markt die je kunnen helpen in de strijd tegen cellulitis. Informeer bij je drogist of apotheek naar de mogelijkheden. Een voordeel van insmeren is dat je tegelijkertijd de huid masseert wat de doorbloeding bevordert. 

Voorkom of behandel spataderen

Spataderen zijn dikke, blauwe aderen op de benen. De spataderen zijn vaak erg goed zichtbaar en kunnen bij vrouwen voor onzekerheid zorgen. Er zijn een aantal factoren waarvan het bekend is dat ze tot spataderen kunnen leiden. Mensen die weinig bewegen, altijd hun benen over elkaar slaan of overgewicht hebben, lopen een groter risico op spataderen. Dit zijn factoren die je zelf kunt . Er zijn echter ook factoren waar je minder invloed op hebt zoals een leverziekte, bloedsomloopproblemen of een zwangerschap. Bovendien hebben vrouwen een veel grotere kans op spataderen. Je kunt spataderen dus lang niet altijd voorkomen

Je kunt gelukkig wel wat doen om spataderen te verminderen. Zo zijn er een aantal voedingsmiddelen waarvan bekend is dat ze spataderen kunnen tegengaan. Voorbeelden hiervan zijn calcium, paardenkastanje en duizendblad. Ga voor preparaten hiervan naar je drogist. Ook vitamine B, C en E kunnen een rol spelen in het tegengaan van spataderen. Als je veel last hebt van spataderen, kun je ervoor kiezen om deze operatief of door middel van lasers te laten verwijderen.

Goede huidverzorging

Een goede huidverzorging kan wonderen doen voor je benen. Verzorg je benen vooral na het ontharen extra goed. Gebruik regelmatig een bodyscrub om dode huidcellen te verwijderen. Gebruik ook regelmatig een geschikte bodylotion om je huid soepel en gehydrateerd te houden. Een massage kan de doorbloeding van je huid ook sterk bevorderen waardoor je huid gaat stralen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een massagehandschoen.

Show je benen

Na alle tips zijn je benen klaar om door iedereen gezien te worden. Voel je je nog steeds onzeker? Gebruik dan een zelfbruinende bodylotion. Een kleurtje zorgt ervoor dat oneffenheden minder opvallen. Eventueel kun je er ook voor kiezen om een zeer dunne panty aan te trekken. Hoe dun de panty ook is, kleine oneffenheden of verkleuringen kunnen er heel goed mee gecamoufleerd worden. Natuurlijk kan een maillot of legging ook uitkomst bieden. Overigens kan een middagje op een terras je ook zelfvertrouwen bieden. Kijk naar de vrouwen die langslopen en tel de vrouwen met perfecte, smetteloze benen. Geloof me, dat zijn er niet zo veel. Iedereen heeft kleine schoonheidsfoutjes, maar dat maakt ons juist uniek.